Citace Původně odeslal leo Zobrazit příspěvek
Paolo: máš samozřejmě pravdu, ale u něj se projevila chyba na stejné adrese ve stejném třetím testu na třech různých pamětech. Je to tedy chyba memtestu a není třeba to řešit, pokud je PC stabilní. Jinak samozřejmě dynamických chyb je příliš mnoho, aby je nějaký test dokázal pokrýt, takže potenciálně je vadná KAŽDÁ dynamická paměť. Jen se neví na jaké adrese a při jaké kombinaci operací a stavů se tato chyba projeví. Nemusí se projevit nikdy, ale může se projevit třeba (maximálně) jednou za 10 let Alespoň víme, že memtest není spolehlivý test.
Z čeho usuzuješ, že memtest není spolehlivý test? Z toho že má paměti dobré, ale memtest stále ukazuje chybu? Jestli ano, tak jsi četl špatně můj příspěvek o tom, že problém nemusí být jen v RAM, ale i v chipsetu a CPU.

BTW: Nevím, kolik strojů si otestoval memtestem, ale mě jich prošlo rukou moc (řádově přes tisíc) a kde sem narazil na chyby, tak sem je byl schopen vždy odstranit výměnou RAMek nebo MB či CPU.

Citace Původně odeslal Rainbow
Memtest testuje stale rovnako, ale Goldmemory pouziva nahodne data, takze kazdy test je iny.
jj, memtest má většinu testů fixních (až tuším ve 4. je i random number). Proto taky raději používám ho, protože se lépe detekuje problémový kus HW - stejné adresy a chybové masky.

Citace Původně odeslal ASUSik
píše mi to něco takového:

Good 503907b0
Bad 503906b0
Err-Bits 00000100
Count 1

ale na stabilitu PC to nemá žádný vliv (teda doufám )
Ještě doplň ve kterém testu a na jaké adrese. Jestli to dělá s jedním či druhým modulem samostatně nebo jen když jsou oba moduly a jestli se změní adresa, když prohodíš první a druhý modul mezi sebou (v dual channel).