Tak jsem nakonec pořídil Samsung 940Fn. První dojmy: DVI nepoužitelné, dajaká interference mi kurví obraz (při 60Hz maličko, při 75Hz už hodně) - potřeba zkusit jiný, než dodávaný kabel. Zatím tedy používám analog a niajk mě to neuráží. Z historických důvodů potřebuju používat mj. i W98 a nějak mi ovladač monitoru dojebal zbytek systému, reinstall plánuju ASAP, tolik ty špatné zprávy.
Pozorovací úhly velmi dobré, barvy taktéž: odlišit lze černou 0/1 a bílou 253/255. Podsvícení není bezchybné, ale rozhodně nejde o to "zřetelné X", na černé ploše je vidět nějaká ta nerovnoměrnost zhruba do X, ale při sledování filmů nevadí - horší je černá, taková nemastná, neslaná.
Odezvu si netroufám hodnotit, zatím jsem si proti CRT nevšiml změny.
Pivot a otáčení monitoru kolem svislé osy funguje velmi jistě, mechanicky se to chová IMHO velmi solidně, takže tady spokojenost. Design je velmi decentní a elegantní, což mi zcela vyhovuje.
Interpolaci nižších rozlišení (ani hry) jsem zatím nezkoušel, nicméně to, co jsem viděl při bootování bylo řádově lepší, než pracovní TN Acer...
All in all jsem zatím spokojen, přičemž věřím v brzkou nápravu zméněných nedostatků. Číselně bych udělil tak 8/10![]()