Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Prechod z FF na Operu

Standardní Prechod z FF na Operu

Dlho pouzivam Firefox, hlavne koli jeho rozsireniam ale v poslednej dobe rozmyslam nad Operou pre jej rychlost a omnhomo mesiu zataz pocitaca. Cital som si nieco o opera widgets co by mal byt ekvivalent k extensions u FF ale nenasiel som tam ziadne bezpecnostne rozsirenia. Konkretne na FF pouzivam NoScript, AdBlock, PopUpMaster a samozrjeme aj ine ale tieto su najdolezitejsie koli bezpecnosti tak by ma zaujimalo ci sa v Opere daju nejako nahradit?
    Drupal freelancer

Standardní Re: Prechod z FF na Operu

No blokovani reklam ci vyskakovacich oken ma Opera standardne v sobe. Jako ostatne spoustu dalsich veci. Neni stavena tak jako FF (zakladni prohlizec s moznosti instalace mnoha doplnku), ale spis jako hotovy komplexni software. Vsak vyzkousej a uvidis

Na co je NoScript nevim
    Sempron 2800+ @ 2,48MHz| AC freezer 64 | MB Gigabyte GA-K8NS Pro | 2 x 512 DDR@400 PQI | MSI nVidia GeForce 6600 DIAMOND | WDJB 160 GB | 410W Tagan | NEC DVDRW 4550

NoScript je na zakazanie javy. Mozem ju povolit na ktory web chcem a pod. A Operu som skusla uz velakrat ale naposledy som snou surfoval asi 5 minut a ked som potom spustil FF tak som mal hned Spyware a FF uplne "nakazeny". Nastastie ma Spybot zachranil. Preto nemam na Operu z hladiska bezpecnosti najlepsi nazor.
    Drupal freelancer

Tak to by me zajimalo jak se ti tam ten spyware dostal a co to bylo za spyware. Ja pouzivam operu nekolik let a nevim co to spyware je
    Sempron 2800+ @ 2,48MHz| AC freezer 64 | MB Gigabyte GA-K8NS Pro | 2 x 512 DDR@400 PQI | MSI nVidia GeForce 6600 DIAMOND | WDJB 160 GB | 410W Tagan | NEC DVDRW 4550

Citace Původně odeslal SonnY Zobrazit příspěvek
    NoScript je na zakazanie javy.
    Není. NoScript je na zakázání nebo omezení javascriptů, java a javascripty jsou dvě různé věci.
    K věci: NoScript, AdBlock, PopUpMaster jsou věci, které Opera standardně obsahuje.
    Za ten tvůj spyware Opera nemůže, chyba se musela stát někde jinde.
    Opera má poněkud jinou filozofii než třeba Ff, takže pokud jsi zvyklý, že si všechno naklikáš instalací různých rozšíření, asi budeš zklamán. Pokud ale preferuješ možnost přizpůsobení podle toho, co jak chceš a ne podle toho jak kdo napsal rozšíření, pak je Opera dobrou volbou.
    Widgety nejsou to, co rozšíření ve Ff - jsou to malé prográmky, které mohou sloužit na různé účely a nemají vliv na funkci Opery, tu pouze využívají pro svůj chod. Viz widgets.opera.com
    Malým dětem a blbcům počítače do rukou nepatří. ®

Co sa tyka toho spywaru tak som mal FF ako default prehliadac a nainstaloval som si operu lebo casto si niektore weby prezeram v inom prehliadaci ako FF a na IE sa bojim kliknut no a chvilku som surfoval s operou a potom som si sputil FF a mal som skoro vsade eroticke reklamy, asi 15 na stranke co zapricinila opera ale fdefault bol FF tka preto sa to nasralo donho ale toto tu teraz nechcem riesit ale bezpecnost Opery ako takej.
    Drupal freelancer

Opera sama od sebe nic nenainstaluje ani sama od sebe nic nenacpe do systému. Ale jako každý jiný program ani Opera není blbuvzdorná (to není na tebe!), takže nedokáže zabránit uživateli, když chce udělat nějakou ptákovinu. Jestliže například někdo chodí na xxx nebo warez s naplno zapnutými javascripty nebo stahuje kde co, navíc si nastaví, že se to má po stažení spustit, tak potom nepomáhá ani svěcená voda...

Opera je zhruba stejně bezpečná nebo nebezpečná jako každý jiný prohlížeč, možná o něco víc, ale tím je spíš myšleno, že v ní je minimum děr. Jenže díry v Opeře nebo ve Firefoxu netřeba zneužívat, tohle naprosto spolehlivě a daleko lépe nahradí nepoučitelní uživatelé - proč by se někdo měl složitě probourávat k někomu do systému, když blbec uživatel tuhle práci udělá za něj.
    Nebezpečné může být třeba špatné nastavení a nebo - a to hlavně - špatné používání. To platí obecně pro všechny programy. Pokud se nedodržují alespoň základní principy bezpečného browsování a chování, k tomu případně vhodně nastavený počítač (AV, FW...), je všechno marné.

Takže to shrnu: Bezpečně se dá "internetovat" s každým prohlížečem, jen je třeba ho vhodně nastavit (což především u IE je skoro neřešitelné) a rozumně se chovat. Opera i Firefox umožňují snadný a rychlý přístup ke všem nastavením a proto je lze používat snáze a efektivněji.
    Naposledy upravil iv93611; 07.02.2007 v 00:15.
    Malým dětem a blbcům počítače do rukou nepatří. ®

No tak to vidim ze Opera mi nehrozi.
    Drupal freelancer

Ja treba mam nainstalovany vsechny 3 prohlizece, FF zatim jako default. Vyjimecne Operu pustim a je na ni opravdu znat vetsi lehkost a rychlost oproti FF, bohuzel kompletne jiny design menu, klavesovych zkratek a plno dalsich veci mi brani k tomu, abych k ni presel.

Nektere zmeny prijimam snadno nektere hure a na Operu si proste porad nemuzu zvyknout, bohuzel
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Post Re: Prechod z FF na Operu

Jestli mužu říci, tak mám Operu asi 4 roky a jsem s ní velmi spokojen.Žádný spyware či podobné blbovinky.Používám jí min. 4 hodiny deně a vše šlape jak má.Takže já osobně jsem pro Operu
    ASRock K8NF4G-SATA2, CPU AMD Sempron 64 3000+, 512 DDR400 + 1GB DDR400 Kingston[/B][/COLOR] ,Grafika ASUS 128Mb, SEAGATE 60GB A WD 120GB,Power Fortron 500W ATX2.0 ,NEC DVD-RW, Sony CD-RW, repro Genius SW-HF5.1 5000W Home Theatre, monitor BenQ 17''.

Pliz nehazejte na me šutry ...pouzivam FF,ale lehkost Opery me laka...kdyz jsem ji zkousel kdysi,tak mi neslo nastavit nebo Opera neumela aut.dokoncovani...mela jen par radku,ktere sa daly vyplnit,tot spatna nahrazka...
    Ma uz tedy Opera automaticke dokoncovani jak ho zname napr. z IE?
    THX za odpoved na blbej dotaz.
    Tak to mi rve koule!
    *Acer Aspire Timeline 3810TZG + Creative I-Trigue 3400 ; cca 6hod.
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

Member Avatar uživatele Reno
    Věk
    38
    Vliv
    276

FF u mna vedie... IE doma nepustim ani nahodou len "sprosta" sestra samozrejme IE furt pusta...
    Operu som neskusal
    Este mam Avant Browser, ten tiez ujde ...
    AsRock 4Core 1333-FullHD - Intel Pentium Dual Core E2140@2.8GHz + Arctic Freezer 7 PRO - 1024 MB DDR II A-Data 800 MHz- 120GB HDD Seagate Barracuda 7200.2 ATA + Tominek Silent MOD- 19" Sony Multiscan E430 - Inno3D GeForce 7600 GST 256MB - Enermax 250W - Razer Krait
    "Padl jsem na kolena, hlaveň křísla o podlahu, ale co je to na mě: Red Baron se po krátké odmlce znovu rozburácel." And my mobile workstation: IBM ThinkPad T60

Citace Původně odeslal Mikeee Zobrazit příspěvek
    Pliz nehazejte na me šutry ...pouzivam FF,ale lehkost Opery me laka...kdyz jsem ji zkousel kdysi,tak mi neslo nastavit nebo Opera neumela aut.dokoncovani...mela jen par radku,ktere sa daly vyplnit,tot spatna nahrazka...
    automaticke dokoncovanie coho?
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

No ja som najprv presiel na firefox, potom na linux. A kedze bol firefox nechutne pomaly, tak som presiel na konqueror. Popupy to blokuje samo a ziadne svinstvo sa cez to nenainstaluje (xxx bez problemov a warez v linuxe nepotrebujem).

Citace Původně odeslal Reno Zobrazit příspěvek
    FF u mna vedie... IE doma nepustim ani nahodou len "sprosta" sestra samozrejme IE furt pusta...
    Zmaz ikonu MSIE a namiesto nej sprav shortcut na firefox a daj mu ikonku MSIE
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Citace Původně odeslal NightKing Zobrazit příspěvek
    Ja treba mam nainstalovany vsechny 3 prohlizece, FF zatim jako default. Vyjimecne Operu pustim a je na ni opravdu znat vetsi lehkost a rychlost oproti FF
    - To iste.

Reno: Tak mozes skusit 2 veci:
    1. Vytvor novy odkaz na FF s ikonou IE a daj si IE skin na FF
    2. Zakaz IE vo firewalle
    Drupal freelancer

Rainbow: No ja sem na tom podobne, akorat me Opera sedne tak, ze ji pouzivam i na Linuxu.

NightKing: Klavesove zkratky jsou snad to nejmensi. Chvilku si s tim pohraj a můžeš si nastavit vše podle sebe

Já osobně taky používám nejméně tři prohlížeče - Operu, FF a Konqueror. Sem tam člověk potřebuje zobrazit nějakou špatně udělanou nebo nestandardní stránku a pak se hodí jí vyzkoušet ve více prohlížečích.

Opera pro mě jasně vede práve svojí rychlostí a relativní nenáročnosti. Taky to jakym způsobem zobrazuje konkrétní stránky mi vyhovuje (jde o zvyk). FF ani Konqueror taky nejsou špatné prohlížeče, zvlášť ten Konqueror se mi líbí řím dál víc Však si vyzkoušejte alespoň jeden týden každý prohlížeč používat a uvidíte jestli se vám po této době bude chtít měnit.

Citace Původně odeslal Rainbow Zobrazit příspěvek
    Zmaz ikonu MSIE a namiesto nej sprav shortcut na firefox a daj mu ikonku MSIE
    Citace Původně odeslal SonnY Zobrazit příspěvek
    1. Vytvor novy odkaz na FF s ikonou IE a daj si IE skin na FF
    2. Zakaz IE vo firewalle
    Pánové, že se nestydíte takhle podceňovat inteligenci neznámé ženy >:}

Citace Původně odeslal Huncut Zobrazit příspěvek
    NightKing: Klavesove zkratky jsou snad to nejmensi. Chvilku si s tim pohraj a můžeš si nastavit vše podle sebe
    Já vím, že je to jen drobná kravina, ale prostě je to jedna z věcí, které mi stěžují přestup. Taky mám obavy, že mnoho stránek se bude zobrazovat jinak nebo některé vůbec - před chvilkou jsem např. něco zkusil a nefungoval tam AJAX. Kdybych tu stránku neviděl předtím ve FF, tak by mě vůbec nenapadlo, že je tam nějaký problém
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

A to si pockejte az tohle uvidi PiT a rekne vam k Opere sve

omluva moderatorum sekce za ot :x

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

jedik:

Ja? Pokial viem, weby robis aj ty... Mi nehovor, ze s nou nemas problemy... Ja osobne som dosiel skoro pri kazdej novej stranke, ktoru som robil, na nejaky bug
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    jedik:
    Ja? Pokial viem, weby robis aj ty... Mi nehovor, ze s nou nemas problemy... Ja osobne som dosiel skoro pri kazdej novej stranke, ktoru som robil, na nejaky bug
    Mam, ale kdyz ty tvoje jsou vzdycky takove spravne jedovky, ze se az divim ze jeste nemas tik v oku

ale dosť bolo ot!

Citace Původně odeslal Mikeee Zobrazit příspěvek
    akorat jako uzivatelskej javascript
    http://userjs.org/scripts/browser/enhancements/ops

Ja osobne preferuji Operu ,uz ji nejakej ten patek pouzivam a jsem s ni spokojeny. Mel jsem zatim co jsi vzpominam jedinej problem - a to tady s forem .
    Ale chyba byla na strane Opery ,tak imho i Windows a jejich TCP/IP v6. Ja jsem s ni moc spokojenej a menit zatim nebudu ,klavesove zkratky me vyhovujou prave tak akorat a navic ji pouzivam i na Fedore.
    MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
    Monitors
    : 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
    Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
    Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. prechod ze SC na DC - co na to windows ?
    Založil Conflict v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 20.12.2006, 14:01
  2. Podvod na uzivatele jmenem FUP
    Založil trodas v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 114
    Poslední příspěvek: 04.11.2006, 08:08
  3. Digitalni zrcadlovka
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 87
    Poslední příspěvek: 26.03.2006, 13:19
  4. Odpovědí: 0