Výsledky 1 až 25 z 652

Téma: Vista-is that our future?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Vista-is that our future?

Dokáže mi někdo prosím říct jak je to s licenční politikou. Na stránkách MS v tom mají taky pěknej bordel a každý tvrdí něco jiného.

1. Mě jen zajímá, jestli si můžu koupi OEM verzi Win Vista Ultimate pro stávající počítač nebo musím koupit krabicovku za 14 500kč?
    - pokud to bude druhá varianta, pak se nikomu nebudu a nemůžu divit, že si je sežene jinde.

2. Když bych si koupil EN verzi, můžu nainstalovat český jazykový balíček (MUI)m aniž bych porušil licenci?

Díky
    ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB

Citace Původně odeslal Slimák Zobrazit příspěvek
    Dokáže mi někdo prosím říct jak je to s licenční politikou. Na stránkách MS v tom mají taky pěknej bordel a každý tvrdí něco jiného.

1. Mě jen zajímá, jestli si můžu koupi OEM verzi Win Vista Ultimate pro stávající počítač nebo musím koupit krabicovku za 14 500kč?
    - pokud to bude druhá varianta, pak se nikomu nebudu a nemůžu divit, že si je sežene jinde.

2. Když bych si koupil EN verzi, můžu nainstalovat český jazykový balíček (MUI)m aniž bych porušil licenci?

Díky

1) Co já mám informace, tak OEM verze je pouze k novému pc - takže NE. Ovšem nevím proč se pídíš zrovna po Ultimate Verzi

2) MUI podporuje pouze verze Ultimate a Enterprise(pro firmy)...takže v těchto případech ano. Ostatní verze ne.Nicméně druhou variantou je LIP, více informací v druhém vlákně(Tipy Triky)

Kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde...vyber si z toho co chceš. Když na Mercedes E-Klassu nemám tak si ho nekupuju...to přirování je nadnesené nicméně věřím že to svůj účel splní.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

vypl sem v nasteveni obrazovky cleartype a stejne mam dojem ze nektera pisma sou vyhlazovane..je to jen muj dojem?nebo se to da vypnout jeste nekde jinde?
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    1) Co já mám informace, tak OEM verze je pouze k novému pc - takže NE. Ovšem nevím proč se pídíš zrovna po Ultimate Verzi

2) MUI podporuje pouze verze Ultimate a Enterprise(pro firmy)...takže v těchto případech ano. Ostatní verze ne.Nicméně druhou variantou je LIP, více informací v druhém vlákně(Tipy Triky)

Kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde...vyber si z toho co chceš. Když na Mercedes E-Klassu nemám tak si ho nekupuju...to přirování je nadnesené nicméně věřím že to svůj účel splní.
    Využítí Bitlockeru v kombinaci s Trusted Platform Modulem, kompletní backup, remote desktop. Sice to je jako argument málo, ale je to prakticky moje věc. Sice se to dá řešit aplikacemi třetích stran, ale proč už je nemít v základu.

To přirovnání mi trochu nesedí. Není to o tom na co mám či nemám, stejně si je zakoupím i přes to, ale ta cena je prostě mimo a nejsem jediný tohoto názoru. Dále mě rozčiluje, že je těžké se něco dozvědět a licenčních podmínkách, když ani na stránkách Microsoftu tvrdí nejdříve jednu věc a následně při kliknutí na detail jsou podmínky opět jiné. Na jednu stranu se vyzdvihuje, jak HW parametry nejsou vysoké, na druhou stranu zákazník stejně utratí vysoké peníze za licenci. Nicméně ti to neberu.
    ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání