PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
moh by ses prosimte vyjadrit trosku presneji? pokud vim tak ucet 'admin' tam neni.
a jestli 'adminem' myslis 'root' (ono totiz na tvym screenu to hlasi 'Hi, root!' tak te musim zklamat, ten neni spravnej.)
Edit: sry, asi nebylo uplne vhodne podane ... spravnej login je openfiler a heslo password ... to co otviras ty se mi zda jako root a rootovsky heslo ... coz asi neni moc spravne ... fakt doporucuju nakouknout do ty dokumentace, alespon zbezne ...
Naposledy upravil Fox!MURDER; 01.02.2007 v 22:44.
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
ehm, jsem ****![]()
mas samozrejme pravdu, sypu si popel na hlavu![]()
pro svoji chabou omluvu snad jen tolik, ze kdyz se me to zeptalo na login a heslo pri instalaci, jako windowsoidni user me nenapadlo v tom hledat zadnou zaludnost. Do docu jsem mrknul, ale to podstatne jsem nevidel.
Aspon jsem si to cvicne preinstaloval a naucil se pri tom vytvorit i RAID svazky, ktere def. nevytvari.
A samozrejme dik za nakopnuti spravnym smerem![]()
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Tak první postřehy z testování...
Začnu od FreeNAS, jelikož openfiler se mnou jaksi pořád nekamarádí a znovu se k němu budu ještě vracet..
+ perfektní instalace, žádné otázky, rychle, skončí simple menu v konzoli
+ administrace přes web asi tak jak si představuju, svižné (http auth), přehledné, jednoduché
+ kompletní logy, možnost kontroly disků, mountování svazků, ARP záznamy, konfigurace LAN,...
+ přidávání uživatelů a skupin přes WEB
+ všechno fungovalo za pár minut k plné spokojenosti
+ SMART na WEBu, spouštění příkazů, plánovač pro shutdown,...
- pro mě nesrozumitelná práce v konzoli (nejde o Linux)
- nabízí jenom UFS a FAT formáty + SW RAID
- nenašel jsem nikde management práv uživatelů, takže každý smí všechno (nutno ručně v konzoli)
- trochu zmatený management disků (pro mount nabízí asi 5 partition i když existuje jen jedna, etc.)
Na druhou stranu Openfiler má skvěle řešený management disků, i pro mě nebyl problém napodrruhé správně nastavit oddíly a vytvořit i v rámci jednoho disku SW RAID s RaiserFS, ale WEB rozhraní běželo neskutečně pomalu, Sambu se mě nepovedlo vůbec zprovoznit (resp. připojit z Windows oddíl) a pro mě naprosto překombinovaná je správa uživatelů. Nikde jsem nenašel možnost přidávání přes WEB, diskové kvóty a limity se nastavují nezávisle asi na 4 místech, občas browser zatuhne,..
- ale k Openfileru se chci ještě ve volné chvilce vrátit a zkusit to znovu.
Zatím mě na FreeNAS mrzí jen podpora lepších FS (z hlediska odolnosti proti výpadkům bych uvítal nějaký žurnálovací FS), práva se dají snadno vyřešit přes chmod.
PS: Prosím Linuxové guru, aby moje komentáře brali jako první dojmy uživatele který si osahal Linux/FreeBSD, netroufám si hodnotit co je/není lepší, jen jak na mě obě distra zapůsobily.
Zkus SME Server - jedu na tom pres rok a neco a naprosto v pohode, samba jede automaticky, ftp taky, webovy rozhrani, maily....
Akorat je tam na muj vkus dost na houby adminovani uzivatelu - napr. jim nemuzu pres webrozhrani vypnout maily atd. Nicmene da se to bez problemu prezit.
Samo to chce trochu ohnout, ja napr. po nedavne reinstalaci z verze 6.5 na 7.1 musel prolizt forum abych nasel vypinani sily hesel, protoze tam nastavili automaticky nejsilnejsi a neslo tam nic rozumnyho nastavit.
Taky tam treba neni phpmyadmin, ale neni problem doinstalovat.
Jak totalni windowsak sem s tim nemel vcelku problemy.
web - http://www.smeserver.org
Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)