Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: Jednoucelove distro na fileserver

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jednoucelove distro na fileserver

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    openfiler - viz screen1 a screen2, z docu moudrej nejsem (coz pri mejch znalostech anglictiny neni nic prekvapujiciho)

freenas jeste zkusim..
    (nechci z tebe delat blba, ale pro jistotu) ...
    prosimte s jakym loginem se do toho openfileru prihlasujes?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    (nechci z tebe delat blba, ale pro jistotu) ...
    prosimte s jakym loginem se do toho openfileru prihlasujes?
    samozrejme adminem - tak spatny to se mnou jeste neni
    (jinej user po instalaci ani vytvorenej neni)
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

samozrejme adminem - tak spatny to se mnou jeste neni
    (jinej user po instalaci ani vytvorenej neni)
    moh by ses prosimte vyjadrit trosku presneji? pokud vim tak ucet 'admin' tam neni.
    a jestli 'adminem' myslis 'root' (ono totiz na tvym screenu to hlasi 'Hi, root!' tak te musim zklamat, ten neni spravnej.)

Edit: sry, asi nebylo uplne vhodne podane ... spravnej login je openfiler a heslo password ... to co otviras ty se mi zda jako root a rootovsky heslo ... coz asi neni moc spravne ... fakt doporucuju nakouknout do ty dokumentace, alespon zbezne ...
    Naposledy upravil Fox!MURDER; 01.02.2007 v 22:44.
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    ... fakt doporucuju nakouknout do ty dokumentace, alespon zbezne ...
    ehm, jsem ****
    mas samozrejme pravdu, sypu si popel na hlavu

pro svoji chabou omluvu snad jen tolik, ze kdyz se me to zeptalo na login a heslo pri instalaci, jako windowsoidni user me nenapadlo v tom hledat zadnou zaludnost. Do docu jsem mrknul, ale to podstatne jsem nevidel.

Aspon jsem si to cvicne preinstaloval a naucil se pri tom vytvorit i RAID svazky, ktere def. nevytvari.

A samozrejme dik za nakopnuti spravnym smerem
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

ehm, jsem ****
    mas samozrejme pravdu, sypu si popel na hlavu

pro svoji chabou omluvu snad jen tolik, ze kdyz se me to zeptalo na login a heslo pri instalaci, jako windowsoidni user me nenapadlo v tom hledat zadnou zaludnost. Do docu jsem mrknul, ale to podstatne jsem nevidel.

Aspon jsem si to cvicne preinstaloval a naucil se pri tom vytvorit i RAID svazky, ktere def. nevytvari.

A samozrejme dik za nakopnuti spravnym smerem
    rado se stalo ...
    kdyztak te pak poprosim o nejaky reference, ja s temahle vecma osobni zkusenosti nemam (ale kdyz jsi tu zacal vyhlasovat, ze nic takovyho neexistuje, nedalo mi to, abych se nepodival) ... tak by me zajimaly aspon tvoje

Tak první postřehy z testování...

Začnu od FreeNAS, jelikož openfiler se mnou jaksi pořád nekamarádí a znovu se k němu budu ještě vracet..

+ perfektní instalace, žádné otázky, rychle, skončí simple menu v konzoli
    + administrace přes web asi tak jak si představuju, svižné (http auth), přehledné, jednoduché
    + kompletní logy, možnost kontroly disků, mountování svazků, ARP záznamy, konfigurace LAN,...
    + přidávání uživatelů a skupin přes WEB
    + všechno fungovalo za pár minut k plné spokojenosti
    + SMART na WEBu, spouštění příkazů, plánovač pro shutdown,...

- pro mě nesrozumitelná práce v konzoli (nejde o Linux)
    - nabízí jenom UFS a FAT formáty + SW RAID
    - nenašel jsem nikde management práv uživatelů, takže každý smí všechno (nutno ručně v konzoli)
    - trochu zmatený management disků (pro mount nabízí asi 5 partition i když existuje jen jedna, etc.)

Na druhou stranu Openfiler má skvěle řešený management disků, i pro mě nebyl problém napodrruhé správně nastavit oddíly a vytvořit i v rámci jednoho disku SW RAID s RaiserFS, ale WEB rozhraní běželo neskutečně pomalu, Sambu se mě nepovedlo vůbec zprovoznit (resp. připojit z Windows oddíl) a pro mě naprosto překombinovaná je správa uživatelů. Nikde jsem nenašel možnost přidávání přes WEB, diskové kvóty a limity se nastavují nezávisle asi na 4 místech, občas browser zatuhne,..
    - ale k Openfileru se chci ještě ve volné chvilce vrátit a zkusit to znovu.

Zatím mě na FreeNAS mrzí jen podpora lepších FS (z hlediska odolnosti proti výpadkům bych uvítal nějaký žurnálovací FS), práva se dají snadno vyřešit přes chmod.

PS: Prosím Linuxové guru, aby moje komentáře brali jako první dojmy uživatele který si osahal Linux/FreeBSD, netroufám si hodnotit co je/není lepší, jen jak na mě obě distra zapůsobily.

Zkus SME Server - jedu na tom pres rok a neco a naprosto v pohode, samba jede automaticky, ftp taky, webovy rozhrani, maily....
    Akorat je tam na muj vkus dost na houby adminovani uzivatelu - napr. jim nemuzu pres webrozhrani vypnout maily atd. Nicmene da se to bez problemu prezit.
    Samo to chce trochu ohnout, ja napr. po nedavne reinstalaci z verze 6.5 na 7.1 musel prolizt forum abych nasel vypinani sily hesel, protoze tam nastavili automaticky nejsilnejsi a neslo tam nic rozumnyho nastavit .
    Taky tam treba neni phpmyadmin, ale neni problem doinstalovat.
    Jak totalni windowsak sem s tim nemel vcelku problemy.

web - http://www.smeserver.org
    Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Rozpadavajici se obraz na MSI NX6600GT VTD128
    Založil Firuz v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 02.06.2005, 15:33
  2. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.12.2004, 15:45
  3. 2xRaptor36 v RAID0 @ Silicon Image 3112
    Založil Dr4k3 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 18