Tak jsem si koupil do PC AUDIGY , a prodal LIVE 5.1. Po nainstalovani jsem byl prekvapeny ze SUBWOOFER mnel strasne nizkou uroven. No nic odporoucely se mi bedny rikal jsem si a tak jsem sel za kolegou a bedny reklamoval - doplatil jsem si a koupil nove CREATIVE inspire 5300 . Pripojil jsem je ke zvukarne a ouha slysel jsem basy. Nicmene nejak se mi to nezdalo a jen pro legraci jsem VYPOJIL signalovy jack na kterem je SUBWOOFER a CENTR - jake bylo me prekvapeni ze BASY sly z wooferu porad !!!! Takze jsem si rikal ze ty bedny maji crossower primo v sobe - je to blbe , ale mozne. POrad jsem uvazoval proc mi nejde z karty uz VUBEC ani slaby signal pro subwoofer - mohhl jsem zapinat bass redirection jak chtel a basy sly porad jen z prednich beden. Jakmile jsem posouval crossover frekvenci vyse (200HZ) basu rapidne ubyvalo - je to logicke na zvukarne je z predniho kanalu orezaval crossover a vse nize posilal na LFE - nicmene z toho vubec subwoofer nehral. A tak jsem se nasral a zavolal kamosovi at mi donese LIVE 5.1 ! Po zapojeni LIVE vse jelo tak jak ma !! Redirect basu fungoval spravne, A SUBWOOFER se dal krasne ovladat . - tim jsem si ocekoval ze repro je OK. Potom jsme karty zase prohodili a z audigy zase s LFE kanalu nelezlo vubec nic. Tak jsem kamaradovi pujcil to AUDIGY domu at si ho zkusi a u nej prej beha vse tak jak ma. Uz jsem z toho uplne magor - pouzil jsem 2 ruzne ovladace jak z dodaneho CD tak posledni ovladace z netu. - vysledek je stejny.
Tenhle problem mne celkem steve protoze to degraduje kvalitu zvuku a to znacne mnoho , protoze to pousti do malych satelitu frekvence ktere nemohou v zadnem pripade zpracovat a tak repro celkem zkreslujou.
JENOM PRO UPRESNENI AUDIGY JSEM REKLAMOVAL A TO DRUHE DELA UPLNE TO SAME !!! takze kartama to asi neni. Taky nastaveni v OS jsem mnel v poradku vse ostatni jede tak jak ma az na ten crossower
Jo operacni system mam WIN XP SP1
Dalsi problem mam se zapojenim interniho rozsirujiciho konektoru na AUDIGY potrebuju vedet na kterych pinech je SPDIF vystup na ext. dekoder. Na LIVE jsem to nasel , ale na AUDIGY ne
Diky za kazdou radu
EDIT: Nedalo mi to a nainstaloval jsem softwarovy generator.
A z karty pustil 150Hz a pripojil OSCILOSKOP
Pokud nemam zaply redirect basu leze maximalni amplituda z prednich a zadnich repro. pokud zapnu redirect basu , tak se amplituda snizi asi na 50 % tedy klesne asi o 3 dB a v tom okamziku leze z LFE vystupu signal prave snizeny o tech 3 dB tedy polovina puvodni amplitudy z prednich a zadnich repro.