Výsledky 1 až 25 z 609

Téma: Windows Vista - tipy,triky

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Moralles
    Věk
    43
    Vliv
    273

Standardní Re: Windows Vista - tipy,triky

tak mi to nedaloa taky jsem zkousel SLEEP a v poho.

BIOS - S3 - probuzeni nastaveni klavesnici
    Vista - vytvoril jsem si novy profil - advance settings - polozka SLEEP =

sleep after - 60min
    allow hybrid sleep - ON
    hibernate after - NEVER

to ostani asi neni dulezite. kdyz jsem mel allow hybrid predtim na OFF tak se mi vypnul monitor ale vse ostani jelo.

ted se mi to chova nasledovne(stejne jako u XP): na klavesnici (bezdrat PS/2) dam sleep vse se vypne jenom blika LED power kliknu na klavesnici a vse bezproblemu najede.

podle me mas problem deska vs. Vista
    PC: X61, FOTO: Canon 450D, Carl Zeiss Pancolar 50/1.8, Pentacon 50/1.8 | Nikon FE + tokina 24/2.8, http://hdsunset.blogspot.com/ - http://robinrezek.com/

Nejspíše to tak bude, nicméně sem tam se mi probuzení taky nepodaří zrovna na jedničku. Mám Logitech set (Desktop Cordless MX) a někdy se nezapne. Ale většinou stačí znovu uspat a probudit a je to

Vím že s tou deskou je to mrzuté, nicméně otázka ovladačů asi trápí každého. Mám dojem že každá konfigurace obsahuje něco, na co v současné chvíli není ovladač či nefunguje jak má. Mě zlobí tiskárna, deska, klávesnice,...ale s tím musí člověk počítat.

Pokud by někoho zajímaly poznámky k final verzi Vist :
    Odkaz na stránky Microsoftu
    Naposledy upravil Zdenek Dubnicky; 27.01.2007 v 22:44.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Hurá! Konečně gadget který nahradí YZdock. Stahuje zde. Šikovné!
    Naposledy upravil Zdenek Dubnicky; 27.01.2007 v 23:14.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    42
    Vliv
    320

Citace Původně odeslal Moralles Zobrazit příspěvek
    tak mi to nedaloa taky jsem zkousel SLEEP a v poho.

BIOS - S3 - probuzeni nastaveni klavesnici
    Vista - vytvoril jsem si novy profil - advance settings - polozka SLEEP =

sleep after - 60min
    allow hybrid sleep - ON
    hibernate after - NEVER

to ostani asi neni dulezite. kdyz jsem mel allow hybrid predtim na OFF tak se mi vypnul monitor ale vse ostani jelo.

ted se mi to chova nasledovne(stejne jako u XP): na klavesnici (bezdrat PS/2) dam sleep vse se vypne jenom blika LED power kliknu na klavesnici a vse bezproblemu najede.

podle me mas problem deska vs. Vista
    Sleep mod mi taky funguje bez problémů, jde mi hlavně o hibernaci, protože ve sleep módu to pořád nějakou tu energii bere, a když je notebook odpojen od proudu...
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Hybernace = uložení obsahu ram na hdd a klasický vypnutí, takže nežere
    Sleep = uložení paměti cpu do ram a vypnutí všeho kromě ram, u mě to žere v tomhle režimu 1-2W
    (To vše za předpokladu, že to má Vista stejně pojmenovaný jako XP)
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    42
    Vliv
    320

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Hybernace = uložení obsahu ram na hdd a klasický vypnutí, takže nežere
    Sleep = uložení paměti cpu do ram a vypnutí všeho kromě ram, u mě to žere v tomhle režimu 1-2W
    (To vše za předpokladu, že to má Vista stejně pojmenovaný jako XP)
    No vždyť já se nehádám, akorát jsi v podstatě zopakoval můj příspěvek, takže postrádám jeho smysl
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Taky to nebylo na na tebe, ale pro optyho, ovšem jeho příspěvek se kamsi vypařil.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Do sekce ovladačů jsem vložil problém, který vyvstal poté co HP zveřejnila na svých stránkách hardware který nebude ve Vistách podporován(mimo jiné má tiskárna Photosmart 1115)

Po marných pokusech instalace XP ovladače, milionu restartech, instalací jiných photosmart ovladačů stejné či vyšší třídy jsem už byl ochoten tiskárnu vyměnit. Pak jsem dostal spásný nápad mrknout na oficiální forum micorsoftu k vistám. Řešení mého problému je prosté. Stačí manuálně nainstalovat HP Deskjet 990c. A šlape vše bez problémů. Doporučuji všem si založit LiveID a v sekci "Join the community" pohledat řešení problémů s ovladači. Je tam spousta vyřešených problémů, doporučuji nahlédnout v nouzi. Chováním firmy HP jsem upřímně zklamán, je vidět že chtějí pouze ždímat peníze. Jinak si nedovedu vysvětlit situaci, vždyť s trochou nadsázky ten ovladač stačí přejmenovat a je hotovo.
    Zde odkaz na hlavní stránku : Windows Vista Community

Už několikrát jsme tu měli problém s právy k souboru, přikládám návod jak na to

Jednodušší způsob (pro Vista Business,
    Enterprise, nebo Ultimate):

- right-click na složku která obsahuje dané soubory
    - click properties
    - click the security tab
    - click advanced
    - click the Owner tab
    - click Edit
    - Click Other users or groups
    - Type the username of the user to set as the owner
    - Press enter
    - Check Replace owner on subcontainers and objects
    - Click Yes/OK to any prompts that appear
    - Click OK
    - Click OK
    - Click OK

Složitější způsob(pro Vista Home
    Basic nebo Vista Home Premium):

- Click start
    - Type: cmd
    - Right-click cmd when it appears, and click Run As Administrator
    - Change drive/directory to the drive/folder that contains your files (e.g.
    f:<enter> cd files<enter>)
    - Execute this command, where USERNAME is the user you wish to have
    ownership:
    icacls . /setowner USERNAME /T /L /Q

Přikazy jsem nechal v angličtině, jiné Visty ani nejsou zatím mimo neoficiálních překladů venku..
    Naposledy upravil Zdenek Dubnicky; 29.01.2007 v 21:27.

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    Do sekce ovladačů jsem vložil problém, který vyvstal poté co HP zveřejnila na svých stránkách hardware který nebude ve Vistách podporován(mimo jiné má tiskárna Photosmart 1115)

Po marných pokusech instalace XP ovladače, milionu restartech, instalací jiných photosmart ovladačů stejné či vyšší třídy jsem už byl ochoten tiskárnu vyměnit. Pak jsem dostal spásný nápad mrknout na oficiální forum micorsoftu k vistám. Řešení mého problému je prosté. Stačí manuálně nainstalovat HP Deskjet 990c. A šlape vše bez problémů. Doporučuji všem si založit LiveID a v sekci "Join the community" pohledat řešení problémů s ovladači. Je tam spousta vyřešených problémů, doporučuji nahlédnout v nouzi. Chováním firmy HP jsem upřímně zklamán, je vidět že chtějí pouze ždímat peníze. Jinak si nedovedu vysvětlit situaci, vždyť s trochou nadsázky ten ovladač stačí přejmenovat a je hotovo.
    Zde odkaz na hlavní stránku : Windows Vista Community
    Jo ještě tak umět anglicky.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. nVidia ForceWare 97.46 WHQL - Vista
    Založil Masster v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 05.01.2007, 20:27
  2. DirectX 9.0c Redistributable (December 2006)
    Založil Masster v sekci fóra SW nástroje a ostatní utility
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.12.2006, 17:32
  3. ATI Catalyst Beta pro Windows Vista RTM
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 13.12.2006, 23:35
  4. nVidia ForceWare 96.85 WHQL Vista RC 2
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 19.10.2006, 14:19
  5. Win VISTA - soft, drivers, performance