Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
Takže u tebe rozhoduje maximální teoretickej hrubej výkon CPU a ne jeho reálnej výkon v aplikacích? Aha, tak to už chápu proč se nemůžeme shodnout.
Hrubý výkon je v některých aplikacích velmi reálný. Jedná se o vysoce náročné programy.

Cache, prostupnosti sběrnice, propustnosti do RAM, latencí do RAM a hlavně výkonu FPU jednotky.
Ano... až na tu FPU jednotku. Na té už dneska výkon her nestojí. Ostatně C2D je v FPU slabší než K8 a přesto má ve hrách vyšší výkon.

Já bych to shrnul takto. Pentium-M je je v některejch operacích slabší jak o 200mhz míň taktovanej K7, ale v jinejch (o který mě nejvíc jde) sylnější jak o 200mhz víc takotovaná K8.
P-M je silnější v aplikacích, kde se hodně manipuluje s velkými datovými bloky, a slabé v těch aplikacích, kde se hodně počítá.

Navíc ti tam chyběj herní testy.
Herní testy jsou na dalších stranách. Více méně z nich vyplynulo, že až na výjimky situace nezvládá grafika, nikoli CPU.

Nemusim ti snad připomínat, že Celeron (bez D) má na 3ghz herní výkon srovnatelnej s Duronem 1ghz.
Pomalost Celeronu je dána nejen tím, že má menší cache, ale především tím, že tak malá cache mu nabourala účinnost prefetcheru. Výborně je to vidět na výsledcích Linpacku.

K8 má úplně jiný nároky na cache a ani kdyby K8 dali 4mb na jádro tak ji to moc neurychlí.
Tak to bych se hádal. Sice problém K8 je malá asociativita L1 cache (Intel to má holt udělané lépe), ale stejnak by mu větší cache ve hrách hodně moc pomohla... pokud by byla rychlá.

A kdyby Conroe očesali na 1mb, nebo třeba i 512kb, tak ho to taky niak vražedně nezpomalí.
Podle mě mu to právě v aplikacích jako hry může dost sebrat. 512 kB už sice není málo, ale stejnak.

Citace Původně odeslal Hazo Zobrazit příspěvek
Mate nejake zarucene info, ze na CONROE by mali byt CELERONY normalne dvojjadrove celerony
Budou to jednojádrová jádra 10660h s 1 MB L2 cache s vypnutou půlkou cache. Kódové jméno procesoru je Conroe-L, revize pak A0.