Výsledky 1 až 25 z 46

Téma: C++ vs C#

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: C++ vs C#

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Je to nutnost pro windows programování. Pokud nechceš všechna okna a ovládací prvky vytvářet API funkcema, tak se knihovnám (nebo frameworkům) nevyhneš.
    nj, ale v klasickem MS Visual C++ to slo, sice kdyz jsem zaplnul static linked library, vysledny EXE se nafoukl o par MB, ale zato krasne wokynkova klikaci aplikace slapala i z USB-Flash, a obesel jsem se bez instalatoru, deinstalatoru, zasahu do registru a nekolikasetmegoveho monstra v podobe .NET

jen pro doplneni - pracuju v IT a prave problemy SW, kolize ruznych verzi DLL a podobne "fajnovosti" resim casto, takze se na to divam prave z tohoto pohledu.
    Je jasny, ze az na par vyjimek od M$ nic kloudnyho neprislo, ale to tady resit nechci, myslel jsem ze .NET prinasi neco, co nuti spousty vyvojaru na tento koncept prejit a porad mi ty vyhody unikaji..
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Je jasny, ze az na par vyjimek od M$ nic kloudnyho neprislo, ale to tady resit nechci, myslel jsem ze .NET prinasi neco, co nuti spousty vyvojaru na tento koncept prejit a porad mi ty vyhody unikaji..
    To máš těžký, ty jsi zvyklej na staré vývojové nástroje (nic proti nim), na staré programovací jazyky (nic proti nim), ale faktem je, že C# si spousta lidí pochvaluje, Visual Basic .net je taky obrovskej skok dopředu (i když už to není ten jednoduchej Visual Basic co dřív) atd. Dalším faktem je, že dřív byly programovací jazyky od Microsoftu každej pes jiná ves, dnes všechno běží pod jedním frameworkem, pod jedním vývojovým prostředím.

Taky nemám rád, když třeba ATI ovládací panel běží pod .net a já kvůli tomu musím instalovat potřebné knihovny, ale takovej je trend dnešní doby. Pořád mi připadá, že s .net jsou menší problém než s javou.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    302

Mono je pekna hracka, ale zapomente na realnou pouzitelnost. Na .netu se buduji hlavne korporatni aplikace, kde si bez windows proste neskrtnete, at si linuxaci rikaji co chteji.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Citace Původně odeslal mraky Zobrazit příspěvek
    Mono je pekna hracka, ale zapomente na realnou pouzitelnost. Na .netu se buduji hlavne korporatni aplikace, kde si bez windows proste neskrtnete, at si linuxaci rikaji co chteji.
    Ano, Mono je v soucasne dobe pekna hracka, ale je to funkcni a je jen otazkou casu, kdy bude implementovano 100% knihoven z .NET urcite verze. To pak umozni bezbolestny prechod hotovych aplikaci na ostatni platformy.

Tady jde vicemene taky o to, ze v non-MS svete je moznost dalsi volby, pouziti stejneho a popularniho jazyka v kombinaci s obrovskym mnozstvim knihoven, ktere jsou k dispozici. Implementace je kvalitni, rychla. Ve svem systemu mam nekolik aplikaci psanych v Mono a pri pouzivani to nepoznam od C/C++ aplikaci (na rozdil od Javy s GTK, ktera ma sice nativni GTK look&feel, ale je tak otresne pomala...)
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Vliv
    302

I kdyby dokazali, nebo jim bylo umozneno (Microsoftem) prepsat 100% knihoven, tak .NET uz bude nekde uplne jinde. Jinymi slovy programovat mono stejne rychle jako MS programuje .NET stejne nikdo nebude. Je to stejne naivni myslenka jako kdysi Lindows. Bylo tu uplne jasne, jen otazkou casu, nez to zahlti svet. A? Velke kulove.

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    327

Citace Původně odeslal mraky Zobrazit příspěvek
    I kdyby dokazali, nebo jim bylo umozneno (Microsoftem) prepsat 100% knihoven, tak .NET uz bude nekde uplne jinde. Jinymi slovy programovat mono stejne rychle jako MS programuje .NET stejne nikdo nebude. Je to stejne naivni myslenka jako kdysi Lindows. Bylo tu uplne jasne, jen otazkou casu, nez to zahlti svet. A? Velke kulove.
    Myslim si to stejne. Imho aplikace z .NET nebudou nikdy plne prenositelne na Mono a opacne. dotNet imho obsahuje dost platformove specifickych veci a firemnich technologii (pristup k db napr. ADO).
    A pak taky ta rychlost vyvoje .NET. Ani jsem nestacil poradne probrat 2.0 a uz je tu pomalu 3.0.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Vliv
    302

Stejne jsou veskere dalsi uvahy irelevantni. Na jednoduche prikladky si vem ten nejjednodussi jazyk. Pokud chces delat jen konvertory, kalkulatory a nic vic, tak je .NET kanon na vrabce.

Napr. Mono pouziva dokumentaci od MS - je to prece kompatibilni...

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    Ani jsem nestacil poradne probrat 2.0 a uz je tu pomalu 3.0.
    .NET 3.0 je tusim jen .NET 2.0 + pribalene Avalon a Indigo - projekty, ktere tu uz byly docela dlouho samostatne. Tak nejak mi to rikal jeden Project Manager z Redmondu, uz si to presne nepamatuju, dostanu se k tomu za par mesicu, kde se to bude hojne pouzivat na jednom nejmenovanem projektu.

Jinak mate pravdu, ze Mono nikdy .NET nedohoni, ja jsem to ale nemyslel ani tak. Jde o svobodu volby, mj. Mono muze krasne existovat oddelene a psat v tom platform-dependent (Unix) aplikace pujde taky.

P.S.: Zrovna si pisu takovou malickou aplikaci pro sebe, a jako nejlepsi volba mi pripadlo pouzit klasicke GNU C A jsem spokojeny
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání