2mraky: hm, to "p" jsem si evidentne vymyslel, jinak je to pravda.
Disketa - pouziva se jenom k nabootovani a ty routery se pak moc nerestartuji, jedou klidne roky, to je pak spolehlivost dobraAle je to spis exkurze do historie, CF je lepsi.
Mel jsem zazite, ze SSD disky jsou jeste porad hodne drahe, ale oproti kombinaci CF + IDE redukce uz to neni tak strasne. Jak je to s poctem prepisu? Chova se to jako normalni CF? Microdrive jsem nikdy nepotreboval, jsou v tom pohyblive soucastky a tem jsem se chtel vyhnout, prece jenom je to prvek vnasejici nespolehlivost uz z principu, navic pro me pouziti nikdy nebylo treba zapisovat casteji, nez pri rebootu.
Mam v provozu par takovych veci (VIA EPIA bez vetraku, 1G RAM, CF v read-only modu, CASE Emko EM-141, hromadka VLANu a routuje to nekolik zakazniku) a jeste jsem nemel problem. Jeste lepsi a vyrazne levnejsi je pouzit WRAP - jsou varianty s 1-3 LAN a 1-2 mini-PCI sloty za dosti prijemne ceny, ma to rovnou CF slot a routuje to jedna basen. Navic je to malicke - 3x LAN verze ma i s krabkou (bez zdroje) cca 17x17x3cm.