Jen se snažím vysvětlit ti některé věci, které bys měl chápat sám. Bohužel se mi to nedaří, a tak nám tu stále prezentuješ nesmysly, kterým snad i věříš.
Ehm... na posledních asi dvou stranách jsme to probrali a výsledkem je, že s tou paralelizací to není zdaleka tak žhavé. Ty taky budeš jenom opisovat výkřiky z netu nebo se pokusíš jednou něco do diskuze přinést?
Aspoň nelži, když už. Já jsem ti tak maximálně oponoval, že dvousocket není o tolik dražší než jednosocket, což je (bohužel pro tebe) pravda. Akorát ty jsi sem zanesl čtyřsocketový procesor, na který se samozřejmě vztahuje tučná prémie, protože už dnes umožňuje postavit osmijádrový počítač. Zbytečně se snažíš o účelový argument, ale nevychází ti to. Člověk, který má jakž takž přehled, totiž ví, že ekvivalentem k desktopovému CPU od Intelu je Xeon (ne-MP). Ten o tolik dražší není.
Opět ta tvoje ubohá snaha vnášet zavádějící argumenty. Tak teď ti to vysvětlím naposledy, jako pro úplného pitomce.
P4 2.66 GHz stojí 2570 Kč.
A64 3000+ stojí 2285 Kč.
Který z těchto procesorů má vyšší výkon? Athlon 64. Který z nich je levnější? Athlon 64. Co z toho plyne? Že Athlon 64 má vyšší výkon za nižší cenu, a tedy se nevyplatí o P4 vůbec uvažovat, protože P4 je předražené. Takže když budu porovnávat ceny, tak budu uvažovat výhodný single-core (= A64) a proti němu výhodný dual-core s podobnými parametry (= C2D).
Tobě možná ne, ale já s tím problémy nemám a spousta diskutujících tady evidentně taky ne.
S tímto přístupem budeš mít ve scéně některé objekty 2x. Příklad: První postavička je na lokaci x. V přístím snímku se přesune na lokaci y. Logicky tedy se x uvolní a y zaplní. Pokud bude další thread pracovat s původními daty, vyhodnotí x jako zaplněné, přestože se tato pozice uvolní.
Přesně tak.