1)nevim, proc by se zrovna meli zastavit, klidne se muzou srazit, porazit, odrazit...ale to je detail.
2)Takze podle tebe, jestli to chapu spravne, bude tvuj algoritmus davat odlisne vysledky, podle toho, jakeho panaka zacnes resit drive a jakeho pozdeji, prestoze se oba pohybuji zaroven, tedy jakoby paralelne (mysleno casove)? Mozna to je jen nedorozumeni, protoze jsi dal priklad se sachama, coz je tahova zalezitost (nepohybuji se soucasne), ale tohle mi pripada jako klasicka chyba, ktera vznika tim, ze se nativne paralelni problem (pohyb dvou nezavislych panaku) resi seriove. Spravne by to prece melo byt tak, ze jesltize se oba panaci pohybuji soucasne proti sobe (tak jsem to pochopil a myslel od zacatku), tak by zadny nemel dostat prednost (jako prvni panak v tvojim reseni), ale oba by na tom meli byt stejne, ne? To znamena zadny by nemel mit vyhodu, ze popojde na volne misto pred nim a druhy ostrouha... Pri paralelnim pocitani v tom neni zadny problem (nebo ho nevidim), u serioveho se to musi nejak dodatecne resit a opravovat... proste skutecne mi nepripada stastne resit paralelni zalezitosti seriove...
Mozna ze se to tak skutecne dela, nevim, ale to se pak muze lehce stat, ze objekty, ktere by se za vysokeho poctu FPS srazili, se pri malem FPS jednoduse minou, protoze ta jejich kolizni poloha se netrefi do zadneho framu...jestli mi rozumis. To by pak tedy chovani fyziky bylo silne ovlivnebo poctem FPS, coz se realne nedeje, alespon v dobrych hrach s havokem rozhodne ne. Takze podle me se pletes a trajektorie se proste pocitat musi. Jinak bys nemohl spolehlive detekovat kolizi, nebo me alespon zadny rozumny zpusob bez trajektorie nenapada. A jakmile se pocita trajektorie, neni problem s paralelnim pocitanim fyziky...