Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Vyznam dual core

Vsechno, co jsem napsal, jsem myslel v ramci jednoho framu. Aktualni polohou jsem myslel polohu, kterou prave vypocitavam a ktera jeste neni konecna = nebude se renderovat. Prave ze se v prubehu nic nemeni, jelikoz neustale sleduji, zda nenastala kolize, coz pri seriovem vypoctu jaksi nelze. Proto me pripada paralelni pocitani fyziky tak nejak spravnejsi nez seriove...asi proto, ze v realu fyzika je seriova, tedy veci se hybaji soucasne, ne seriove...neni u serioveho pocitani fyziky nahodou mnohem vice problemu s tim, ze neco se hyblo drive nez neco jineho a musi se zpetne zjistovat, zda to je vporadku a pripadne to cele pocitat znovu? Me proste prijde neprirozene nativne paralelni vec pocitat seriove...
    Tedy pockat...nemyslel jsi to nahodu tak, ze nepocitas trajektorii, ale pouze vyslednou polohu? To by pak mohli vznikat hrozne chyby, jsi si toho doufam vedom...
    Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Myslím, že to je hloupost, protože ty musíš počítat pohyby snímek od snímku, jinak totiž nebudeš mít žádnou interaktivitu s jednáním uživatele. A nemůžeš někam ukládat aktuální polohu, protože ta je jen jedna. Výpočet neudělá nic jiného, než že vezme aktuální polohu, spočítá pár výpočtů fyziky a vyplivne polohu v dalším snímku. Pokud se v průběhu výpočtu změní vstupní parametry výpočtu, máš problém.

jinak ad1) To by se samozřejmě vyřešilo tak, že panák č. 2 by se zastavil a panák č. 1 by byl na své původní pozici.
    Coze? Budto jsem tvuj post vubec nepochopil, nebo jsi to napsal spatne, nebo teda fakt nevim.
    Ad prvni dve vety: ano, misto tam BYLO, protoze jsi jeste nespocital pohyb druheho panaka. Po jeho spocitani zjistis, ze tam misto neni, ze doslo ke kolizi, kteoru musis nejak resit. Pri paralelnim reseni, ktere jsem navrhnul ja, zjistis kolizi ihned a muzes ji zacit ihned resit. Ale je mozne, ze se pohyb a fyzika dela ve hrach uplne jinak a ze mnou nastineny zpusob paralelniho reseni pouzit nelze...

Citace Původně odeslal swarm Zobrazit příspěvek
    Proč bys měl řešit pozici panáka 1? Vždyť tam bylo místo, tak neni důvod tam toho panáka nenechat. Vsériové fyzice to funguje takhle; dejme tomu, ze máme dva panáky a ty jdou proti sobě až se srazí
    - U prvního panáka se zjistí, jestli je před ním místo; je tam, takže se tam posune
    - U druhého panáka se zjistí, jestli je před ním místo; ne, není - stojí tam první panák, takže druhý panák zůstane stát
    - U prvního panáka se zjistí, jestli je před ním místo; ne, není - stojí tam druhý panák.

Co z toho plyne? Vyhrává ten, na kterého došla dřív řada při aktualizaci pozice . Btw teoreticky se to dá ošetřit těma zónama. Pokud je fyzika hodně složitá, tak si před výpočtem jednotlivých panáků udělám kolem nich nějaké pomocné neviditelné boxy (velikostí úměrné rychlosti pohybu) nebo koule (neni nic jednoduššího než počítat vzdálenost dvou bodů) a kontroluju, které boxy se s kterýma prolínaj. Vyjde mi, že třeba scénu s 5ti panáky v jednom bytě můžu rozložit na tři zóny. Můžu si tak paralelně vytvořit 3 klasické sériové výpočty.
    Dejme tomu, že pak zabere výpočet teoreticky na dovu jadrech 3/5 času, na tříjádru 2/5 (a na všech vyšších už zase jen 2/5).

Taky jde určitě vymyslet lepší řešení...
    Naposledy upravil Petrik; 30.12.2006 v 23:41.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání