Citace Původně odeslal cernobil Zobrazit příspěvek
Riesim prechod od stereo hifi k 5.1 zostave. Momentalne vlastnim Marantz PM-48 + Tannoy Mercury M3 (Stlpy). Zvukovka Audigy 2 platinum s KX & Asio, hudba cez foobar.
Pocitac ma v obyvacke vystupovat ako HTPC a istym limitom su financie. Efektove repro a sub momentalne neriesim, to az ked budu peniazky.
V zasade mam 2 moznosti.

1. Mozem za lacny peniaz (2600Czk) kupit reciever yamaha RX-V692 (http://www.yamaha.com/cgi-win/webcgi...R00010RX-V692). Problemom je ze nema digitalne vstupy. Vymenil by som zvukovku za REVO 5.1 a vyrobil kvalitne kable (RG62) a takto dostal zvuk do recivera.

2. Novy reciever (napr DENON AVR-1604 z hifibazar.cz), + prepojenie cez on-board koax. Cena recivera do 10000Czk

Schvale tuto otazku neriesim na ciste hifi forach. Necakam, ze mi ludia ktory su ochotny a schopny dat za hifi aparaturu 150 000 a pritom sa vozia na fabii klasik rozumne poradia.
Moja otazke len je, ci pre mna radovo vyzsia investicia do noveho recivera s digi vstupom bude znamenat o tolko vacsi posun v kvalite zvuku. Pripadny iny navrh riesenia tiez uvitiam.
Ahoj,
moj cisto nevedecky nazor na vec je, ze by som radsej zainvestoval do digitalneho receiveru (moze byt aj lacnejsi, ja som moju yamahu dostal za 8k).
Moje subjektivne dovody:
1. Digital za ~10k >>> Analog za ~3-4k
2. Iba jeden kabel smerom k receiveru, digitalny, tym odpada rusenie
3a. Ked chces mat repro sustavu iba na stereo hudbu + filmy(5.1), mozes zainvestovat do lacnejsej zvukovky (nepotrebujes analog, staci kvalitna digitalna cast - D/A prevodniky budes mat v receiveri).
3b. S hrami je to zlozitejsie, pokial chces najmodernejsie EAX 5 HD efekty (podla mna iba marketingovy tah na nalakanie nic netusiaceho publika), kup si X-Fi a potiahni do receivera klasicky analog. Pokial ti EAX nijako nevadi, kup si zvukovku s Dolby Digital Live, alebo este lepsie s DTS Connect (na Cybex.cz tusim mali za ~600Kc DDL kartu) - potiahnes iba digitalny kabel a cela diskusia o kvalite D/A prevodnikov a pod sa presunie na kvalitu receiveru.

Prajem stastny nakup