JAK ZRYCHLIT SVŮJ NOVÝ FLASHDISK

Tak mám ještě jeden objev (před kompletníma výsledkama měření) a to ten, proč je, resp. bylo, Prestigio tak pomalé. Pomalé bylo proto, protože na něm nikdy nic nebylo, přestože diskový oddíl zformátovaný na FAT tam byl. Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Zkoušel jsem to i přeformátovávat, ale nepomohlo nic, než zaplnit celou kapacitu FlashDisku a poté jej zpět vymazat a rázem se Prestigio může "chlubit" zcela průměrnými výsledky (už to neni ta bída z prvního postu).
Jak jsem k tomu došel. Vybalil jsem ho z krabice a protože jsem zrovna v tu dobu dostal do rukou i toho Kingstona (Seiteca jsem měl už dýl), tak jsem si řek, že to testnu (a tím tento thread vznikl). Jenže u Kingstona se tyto vlastnosti neprojevili - jen u Prestigia!!! (ten chodil na full speed hned od začátku)
Takže po vyndání z krabice jsem ho otestoval v HDTune a výsledky jsou nahoře. Pak jsem ještě zkusil reálný zápis na něj v porovnání s Kingstonem (o pár postů níže). Zkoušel jsem zapsat soubor o velikosti 392 MB (tj. cca. 80% kapacity flashky). No a po tomto měření rázem pracovalo 80% flashky v průměrných rychlostech a zbylých 20% jelo stále těch 0,8 MB/s. Tato podobnost byla víc než prapodivná a tak jsem zaplnil celou flashku do posledního kB a poté vymazal (i přeformátoval) a hle. Už celá flashka jede průměrou rychlostí.

Zde se jukněte na postupné obrázky: