Na PCT se objevila recenze v podobě reklamy na Julinku. Link tu.
Na úvod musím prozradit, že jsem na recenze zvukových zařízení celkem skeptický. Ty bláboly zezačátku jsou tak odpudivé, že jsem se o jejich četbu ani nepokoušel. Vezmu to tedy od zadu.
To vybírání sluchem je pravda, ale autor sám tak nečiní. Fakt netuším co je rozmázlej bas a nepříjemná vejška. Ale pokud je to nějaká ochylka od sinusovky dané frekvence tak to musí být vidět na THD popř IMD. Lidské ucho je sice relativně přesný měřák, ale jen do určitých mezí. Sudé vyšší harmonické jdou poznat cca do 1% a liché tuším, že asi do 0,5%. Co je pod, poznat uchem nejde!!!!!!!!že vybírat se má dle sluchu. agresivní nepříjemné výšky a "rozmázlé" basy vám žádný graf na světě neukáže.
Právě pro to se na testování zvukovek musel začít používat speciální měřící soft, aby se rozdíly mezi kartami vůbec projevily, protože sluchem to rozeznat nelze.
Znovu se vártím k té citaci výše a pojmu rozmázlý bas a něco s vejškou. To jsou pouze subjektivní a reálně špatné poznatky (slyšiny). Pro jejich zabránění doporučuji slepý test. Vsadím se, že by autor nepoznal intgrovanou kartu od Julči.
Jsem si vědom, že autor asi nemá šanci, zde na mě reagovat, ale byl jsem línej se na pct registrovat, nebráním se aby tam někdo šlehnul link na tenhle thread.
Asi vyvolám bouřlivou debatu a plno (nesouhlasných) ohodnocení, ale na vše se pokusím logicky odpovědět. A jak říká můj hifi guru z univerzity: ,,Rozum do hrsti!"
EDIT:
vytáhnu ještě jeden citátek z diskuze, je to reakce na velmi dobrý příspěvek od MEDCINa
Ale má, proč by to smysl nemělo? Ahá, tak vy to, milý pane readaktore, víte už dopředu která karta je lepší a která horší, tak to pak ano, nedivím se že ,,test" dopadl, tak jak dopadlU zvukovek teto kategorie nema smysl delat slepe testy...jedna hraje proste lepe a druha hure tam uz subjektivita moc vysledek neohrozi.
Ponaučení pro všechny. Vidíte co s lidma dělá víra. Právě proto je obchod s vírou lidí tak lukrativní job.