Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
Jsi naivní, jestli si myslíš, že za to může architektura (přesněji neschopnost AMD). Tohle je umožněno jedině tím, že C2D má power management, kdy nepotřebné části vypíná. Leakage ale bude pořád narůstat a Intel to moc dobře ví. Nasazením power managementu jen omezí aktuální spotřebu, ta ale bude do budoucna stále růst a růst a za chvíli bude mít stejné problémy, jako měl s Prescottem a jaké má teď AMD. Proto chce jít cestou více jader - nakuká ti blbosti o jejich potřebnosti (což odláká lidi od MHz), přitom sníží napětí a tím omezí leakage a vyhne se problémům s lokálním přehříváním. To vše ale za cenu stagnace frekvence. Velmi výhodné... až na to, že typická aplikace bude chtít ty MHz a ne další jádra.
Promiň, ale pokoušíš se mě, totální lamu v dané problematice, zahltit spoustou odborných a zbytečných (v tomto případě rozuměj marketingových) keců stejně, jako to vyčítáš Intelu. Já jsem Ti dal svůj jasný názor na Tebou uváděný příklad s Excelem (a to bez ohledu na nějaký počet jader) a Ty mi nejsi schopen napsat ANO, máš pravdu, nebo naopak NE, výpočet na C2D 3,5GHz nebude rychlejší než na A64 3GHz...