Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
prosim najdi mi presny prispevok kde popieram fyzikalne zakony a statistiku
Tvoje nesmyslnné povídání o tom, že dual-core má jen o maličko nižší frekvenci.

chapem, ale predovsetkym ide o to co pouzivaju uzivatelia
Většina uživatelů kancelaří, dívá na filmy, poslouchá MP3ky, vypaluje CDčka, surfuje Internetem, hraje hry. Intel se jim snaží namluvit, že bez dual-core nebudou schopni surfovat Internetem a zároveň vypalovat CDčka (popř. jinou podobnou blbost). Potřebují tito uživatelé dual-core? Potřebuješ dual-core na hraní her? Já říkám, že ne. Pro těchto 95 % uživatelů nemá dle mého názoru dual-core žádný přínos.

Mas tu uvedenych mnoho prikladov bezneho pouzitia, kedy je prinos DC ocividny.
Myslíš ty pro jedince specifická použití zátěžového multitaskingu? Já jsem tu zase naopak dával hodně příkladů aplikací, které pro dual-core nejsou optimalizované a ani nikdy nebudou, neboť je není možné optimalizovat. Popř. optimalizované jsou, ale nárůst výkonu je směšný (např. WinRAR, Photoshop atd.).

znova - najdi mi, kde presne nechapem pomer cena/vykon...
Tvoje argumentace, že dual-core nestojí víc, protože Intel nabízí P4 za cenu, která není poloviční ceny Pentia D.

Drtiva vacsina pocitacov vacsinov idluje, drtiva vacsina pocitacov su firemne a nevyuzivaju vykon procesora na 100% - a teda nepotrebuju ani DC ani rychlejsie SC.
Dával jsem ti jasný příklad firemního nasazení, kdy procesor pracoval na 100 % pět minut. V tom okamžiku jsem potřebal o hodně vyšší výkon... o hodně vyšší single-threaded výkon.

Lenze tu si na OC fore a pretaktovanie je tu standardne a vela pocitacov tu je pretaktovanych
No a co jako? Bavíme se snad o tom, zda se v průměru vyplatí nákup dual-core. Za chvíli začneš argumentovat, že pro supercomputing je víc jader nezpochybnitelně geniální. Kolikrát ti mám vysvětlovat, že většina aplikací nepotřebuje druhé jádro, protože ho nedokáže využít? Mnohem víc aplikací těží z velké rychlé cache než z druhého jádra.

pre mna je pretaktovanie zvysenie freq., bez znizenia stability).
Myslel jsi pseudo-stability...

Trh s procesormy je trocha deformovany, pretoze AMD nedokaze uspokojovat poptavku. Aj preto moze byt pentium trocha drahsi. Predovsetkym sa ti snazim povedat, ze tie dva produkty nenabizeji totez a ze v tom je ten hlavny problem.
1) Mně je úplně jedno, jestli je trh deformovaný, protože když půjdu do obchodu, budou ceny takové, jaké jsou.
2) Všechny procesory nabízí totéž - výpočetní výkon o nějaké velikosti. Pokud mám dva procesory, které v průměru nabízí ten samý výkon, tak musí stát stejně, protože v opačném případě není důvod ten dražší z nich kupovat.