Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
ja som len porovnal realne dostupne procesory. Zda sa, ze vyssie TDP nie je az takym problemom pri dosahovany frekvencii.
A proto Prescott skončil na 3.8 GHz, že?

Problemom asi bude vyzareny vykon na plochu.
Což je velmi podobný problém, vzhledem k fyzické vzdálenosti, že?

vytaznost nemusi byt vzdy zla
Ze statistiky plyne, že bude vždy horší než u single-core. Proto i výrobní náklady budou vyšší.

pretaktovatelnost SC a DC toho isteho procesora je priblizne rovnaka.
A proto mají prodávaná vícejádra nižší frekvenci než jednojádra, že?

Dokonca preto v pohode moze byt to pomalsie DC aj lacnejsie, ak bude vytaznost rychlejsieho SC za istou rozumnou hranicou.
Nikdy to ale nebude platit u stejné frekvence, a tedy i stejného single-threaded výkonu.

Nj, slovickarenie, napis to poriadne. napisal si u DC je oproti SC znizenie freq. vyrazne - nepravda. Ak si myslel znizenie freq. pri rovnakej TDP, mal si to napisat hned a nie az teraz.
To snad dá rozum, ne? Nechceš se za chvíli bavit o tekutým héliem chlazených dual-core vs. při pokojové teplotě provozovaných single-core?

1. athlon64 nema HT a je teda s P4 neporovatelny
No a co? Features jsou nezajímavé, důležitý je výkon. Možná tebe zajímá HyperThreading, ale já osobně bych klidně bral 386ku, pokud by byla rychlejší než C2D.

produkt firmy A s vykonom 1.2x stoji nie o 20%, ale aj o 50% viac - zavisi ake konkretne modely vyberies.
No a? Tady jde o poměr cena/výkon. Pokud ho má něco horší, pak se to logicky nevyplatí (pokud to nevede k adekvátním úsporám času). Tedy ani takový produkt firmy A by nevyšel z porovnání dobře.

A znova - predsa c2d nema rovnaky vykon v single threaded ako A64. Mozno ak porovnas najpomalsie c2d a rychlejsi athlon, ale to je asi tak vsetko. Rychlejsie c2d nemas s cim porovnat.
Ty jsi úplný demagog! Srovnáváme procesory s podobnou cenou (= s podobnými náklady). Je samozřejmě jasné, že rychlé C2D nemá ze strany A64 konkurenci. Obdobně ale nemá A64 konkurenci ze strany C2D, protože je prostě o hodně levnější. Srovnej si výkon při stejných cenách, to je relevantní porovnání.

myslim ze je viac nez relevantne ci si to mozem dovolit, co ak bude procak s najlepsim pomerom cena vykon stat 100000? Myslis ze sa bude predavat vo velkom?
Huh? Chci přece projekt s nejvyšším NPV a nejvyšším poměrem NPV/CF0. Na dobrý projekt ti v pohodě půjčí banka.

toz mas smolu a na patnasobny vykon si pockas pravdepodobne viac nez 5 rokov
Přesně stejnou dobu si výrobce CPU počká na peníze ode mě.

Nie, ILP ostava rovnaky. Ta druha veta je OK. Ja tiez napisem nejaku vetu:
Dobře, pokud se chceš držet termínů přesně, tak ILP zůstane stejné, jen výkon se sníží.

Single threaded aplikacie dostanu na SC procesore s nizsou frekvenciou nizsi vykon ako na DC procesore s vyssou freq.
Ano... a já jen dodám, že single-core může mít vždy díky fyzikálním zákonům frekvenci vyšší než dual-core.

Navyse - DC ma predsa 2x vacsi ILP - totizto ak tam bezia naraz dva thready, tak sa vykona naraz aj 2x tolko instrukcii
DC má úplně stejný ILP jako single-core.

Přijde mi, že se snažíš záměrně překrucovat a evidentně nejsi schopen akceptovat, že za dual-core se prostě platí. Už mě nebaví ztrácet tady čas, protože to bych ti mohl argumentovat pořád dokola a stejně by to nikam nevedlo. Ani jeden můj argument nedokážeš vyvrátit, namísto toto překrucuješ a taháš sem cosi o špičkovém výkonu bez ohledu na cenu. Jsem ochoten bavit se pouze o racionálním rozhodování.