Propojil jsem klavesy Casio WK-1800 se zvukovkou MIDI kabelem a nefunguje mi to,nejsem prilis zbehly v teto problematice ,muzete mi prosim nekdo poradit na co si mam dat pozor v nastavení
![]()
(SB128LIVE PCI )
Propojil jsem klavesy Casio WK-1800 se zvukovkou MIDI kabelem a nefunguje mi to,nejsem prilis zbehly v teto problematice ,muzete mi prosim nekdo poradit na co si mam dat pozor v nastavení
![]()
(SB128LIVE PCI )
Laptop Fujitsu-Siemens L7320 1.6GHz Celeron M380, RAM 1GB DDR2 533MHz (SO-DIMM), LCD 15.4"
A co takhle kabeláž, některý kabely musej bejt zapojený MIDI-IN do MIDI-OUT, některý MIDI-IN do MIDI-IN, záleží na tom kabelu, třebá já to mam MIDI-IN do MIDI-IN, ale na Amize to bylo MIDI-IN do MIDI-OUT...
třeba to může pomoct, jinak vůbec nevim, žádný nastavování pro MIDI sem nikdy nedělal, protože sem to nepotřeboval - vždy to fungovalo.
Znám ale případy, kdy se MIDI na některejch zvukovkách rozjet nepodařilo.
...všechno lze nějak udělat, otázkou je jak...
Na zvuk.karte v PC mam jen jeden konektor:
MIDI Interface / Joystick Port
Na klavesach jsou dva ,pokousel jsem se na nich prehazovat MIDI IN--OUT a stale to je stejny ,proste to do komplu nejde.![]()
Laptop Fujitsu-Siemens L7320 1.6GHz Celeron M380, RAM 1GB DDR2 533MHz (SO-DIMM), LCD 15.4"
jj s kabelem pry byvaje nekdy potize. a mas spravne nastavene midi v tom softu kterej chces ovladattodle se snadno prehlidne. pripadne jestli mas onboard zvukovku tak to zkus i na ni....
\"Play so loud, be so silent.\"
| EPoX 4PEA+ | INTEL Pentium 4 2.4GHz | Qualista Cyprum Heatsink | OCZ Technology 2x512MB 400MHz CL2 DDR RAM | WD800JB | Seagate 7200.7+ 120GB | Hercules 3D Prophet 9800 non-PRO with SPIRE heatsink & 80mm fan | iiyama Vision Master Pro 454 | TEAC DV-516E | Yamaha CRW-F1 | Logitech Internet Navigator Keyboard | Chieftec MX-01WD-D + Enermax Noistaker 420W PSU| homemade FAN controler + 3 CoolerMaster 80mm BlueLed FANs | M-Audio Delta 66 + Behringer TRUTH High Resolution Studio Monitors | Logitech MX510 + fUnc Surface 1030 | Connected via Data NonStop
Tenhle problém jsem řešil na tom svém zvukátku - game na něm fungovalo, MIDI ani zaboha, tak jsem povolil midi na boardu (game jsem nechal zakázané) a klávesy jsem připojil přes něj - má to i druhou výhodu, protože přes game port na zvukovce mám připojená čidla teploměru.
...zzzzzz
Diky za rady,zvukovku mam zvlast,projdu to jeste jendoua snad neco najdu
![]()
Co ti PRESNE nefunguje? Komunikace se sekvencerem, softwarovym syntetizerem,... ??Původně odeslal georg
ress | electrozone - ezone.techno.cz
Common: P4 3.0, MSI i865PE board, Leadtek WinFast (GF4Ti 4200), iiyama 19\" LCD, wheel Logitech MOMO Racing
Sound: Realtek onboard, RME Digi96/8, Yamaha DSP Factory + AX16AT, Fostex VC-8 A/D & D/A, speakers Event PS8
No zatim se pokousim vyloudit nejaky zvuk z PC ,kdyz stlacim nejakou klavesu,takze asi komunikace se syntetizerem.
Podle manualu od tech klaves/WK1800 jsem nastavil midi vystup na kanal 1 a jeste jeden parametr pro posilani dat do midi zarizeni,na PC jsem nastavil vystupni zarizeni MIDI IN a kanal 1.Na klavesach na display ted vidim,ze je klavesa stlacena a jakou silou ,ale zvuk ze zvukovky v PC neni zadnej.
Mozna mam zkreslenou predstavu,jak to ma fungovat,fakt nemam zadny zkusenosti s el.klavesama.
Konc.kridlo je spica,ale budu se muset stehovata s sebou ho vzit nemuzu,tak jsem poridil tohle,abych si obcas mohl zahrat...
![]()
Pokud nemas spustenou nejakou MIDI aplikaci (ktera je sama o sobe syntetizerem,zvukovym modulem nebo pouze zprostredkovava prenos MIDI dat z klaves do interniho syntaku tve zvukovky), tak z PC nevyloudis jedinej zvuk...
Common: P4 3.0, MSI i865PE board, Leadtek WinFast (GF4Ti 4200), iiyama 19\" LCD, wheel Logitech MOMO Racing
Sound: Realtek onboard, RME Digi96/8, Yamaha DSP Factory + AX16AT, Fostex VC-8 A/D & D/A, speakers Event PS8
Mam v kompu "Magic studio" a tam jsem to prave nastavoval,ale nejspis jsem na neco jeste zapomel.
Pres vikend se k tomu snad dostanu.
Magic Studio vubec neznam..o co jde?Zkontroluj si v nem nastaveni MIDI In/Out.Melo by tam byt MPU401 MIDI IN/OUT nebo napr. SB External MIDI...zalezi na zvukovce a driveru.
"Magic Studio " je nejspis napsany na obalu,ale asi se to jmenuje Music studio 2000,
SB External MIDI tam je a to jsem navolil,ted nejsem doma,tak si ty nastaveni nemuzu vsechny overit,ale cely si to vytisknu a znovu projdu.
OK.
Ja se zkusim podivat na Magic Studio co je to zac...
Jak rikam,nevim presne jak se to jmenuje,podivam se doma do Helpu.
dddiky.![]()
MIDI kábel si si robil sám alebo je kúpený?
Ja som si kábel robil a keď som pripojil YAMAH-u k SB Live tak to hralo hneď. Samozrejme som musel mať zapnutý neaký soft, ktorý s MIDI pracuje napr. SB keyboard (malinký softík, súčasť inštalácie SB) alebo Cubase SX.
Intel Pentium 4 2,4GHz 512kb, ASUS P4S533, 512MB DDRAM 333, SUPERGRACE 8500 64MB 275/2x275 VIVO, SOUND BLASTER Audigy2 Platinum, 3Com 905C TX-M, :HANSOL 701A 17\" ...
Je to Music studio V2000 a uz to funguje![]()
Měl jsem zaskrtnuty v menu "DEVICE"
device in:SoundBlaster MIDI IN
device out:SoundBlaster MIDI OUT
a funguje to az po nastaveni:
device in:SoundBlaster MIDI IN
device out: MIDI synthetiser
(to jsem sice drive zkousel,ale kabel byl pripojeny presne podle popisu a ma byt obracene)
Tedy kabel s popisem MIDI IN samozrejme musim mit zapojeny v klavesach do MIDI OUT a naopak
MIDI OUT do MIDI IN.
Takze diky za tipy,mam rad 'intuitivni' nastaveni
![]()
georg
MIDI kabel je kupovany*tedy dostal jsem ho zdarma ke klavesam,protoze za tu cenu za kterou ho prodavaji,si muzu udelat min troje a jeste si k tomu koupim novej sustain(no,ten jsem si vlastne taky udelalPůvodně odeslal Tamango
)
A aké klávesy si si kúpil? Ja by som tiež chcel niečo také ku kompu. Čiste len dynamická klávesnica s MIDI IN-OUT.
Pokukávam po http://www.midiman.com/products/m-audio/radium.php takomto čosi
Intel Pentium 4 2,4GHz 512kb, ASUS P4S533, 512MB DDRAM 333, SUPERGRACE 8500 64MB 275/2x275 VIVO, SOUND BLASTER Audigy2 Platinum, 3Com 905C TX-M, :HANSOL 701A 17\" ...
Uz jsem to psal-Casio WK1800-nejsou to jen klavesy s MIDI,ma to vlastni zvuky,sequencer a disk. mechniku.
Neni to zrovna levny,ale z tech lepsich hracek je to nejsolidnejsi,kdyz prihlidnu k cene.![]()
Chtel jsem jen klaviaturu bez niceho ,aby se co nejvic podobala normalnimu pianu,ale tam ani starsi nejdou s cenou pod 20000Kc a stejne se to deda ani zdaleka srovnat.
Takze jsem ozelel kladivkovou mechaniku(ostatni je stejny) a snazim se smirit s tim co mi nezbyde nakonec pouzivat![]()
Dival jsem se na to a myslim,ze pokud je clovek zvykly na norm. klavir,tak mu to stacit nebude,ja chtel vzdy alespon 76 klaves.Původně odeslal Tamango
Jestlize to je na takovy skladani,kdyz hrajes jednou rukou je to supera urcite s tim pujdou delat pekny veci.Kdyz to sloucis s nejakym doprovodem a budes k tomu dalsi pridavat,muze to byt skvela muzika,i kdyz to bude trochu zdlouhavejsi .
Ako si spokojný s tou svojou zvukovkou, keď robíš hudbu? Ja už mám tej svojej SB Live plné zuby. Latencia jak hovado. ASIO drivery na nič a pod.
Latenci jsem zadnou nepozoroval,co zahraju,hned slysim,ale moc toho zase nahranyho nemamvzdyt jsem tepve zprovoznil MIDI komunikaci
,takze to nemuzu posoudit.
Asio drivery jsou nejspis jen v XPckach,ty taky neznam,mam 98SE,urcite budou nejaky spec. zvuk. karty ,pro tenhle druh "zabavy",zatim se neco pokusim naucit a potom uvidim...az neco kloudnyho vyloudim z toho myho zapojeni,tak to hodim na web.
Pokud mate zajem o kvalitnejsi drivery pro karty Creative (samozrejme i ASIO drivery), tak kouknete sem - www.kxproject.com
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)