Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    43
    Vliv
    359

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal svaca Zobrazit příspěvek
    Napriklad, kdyby dnes nekdo dokazal zastavit piraty.
    Jsem presvedcen, ze IHNED skonci hrani na PC.
    Jakmile skonci hrani na PC vyresi to mnoho veci.
    Ja si do tedka naivne myslel, ze hrani na PC ovlivnuje pocet lidi platicich za hry, ale diky, ze si nas upozornil na to, ze je to ve skutecnosti pocet piratu, co si hru ukradne.
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    309

Ano presne ....

Proto taky COD3 nevyjde na PC ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    43
    Vliv
    359

Citace Původně odeslal svaca Zobrazit příspěvek
    Ano presne ....

Proto taky COD3 nevyjde na PC ....
    Proto taky COD4 ma zase na PC vyjit?

I v dnesni dobe si hry na PC musi kupovat dost lidi, jinak by je vyvojari nedelali. Nebudou prece delat neco, z ceho jim nepujdou penize. A ty tu chces tvrdit, ze kdyz zamezis piratstvi na 100%, tak se tech her na PC proda jeste mene?

Taky by jeste mozna stalo za zminku ubohych 15 milionu lidi, kteri mesicne plati nejaky poplatek za MMOG na PC.
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Citace Původně odeslal tomase Zobrazit příspěvek
    kedze sa nepojdem smerom zvysovania vykonu jadra, ale cestou zvysovania poctu jadier. Takze ako vyvojar mam dve moznosti:
    To si opravdu myslíš, že ti další jádra přidají výkon? IMHO velmi naivní představa. Už se tady v threadu probíralo, že u her by bylo možné za určitých okolností (rozuměj když se to dostatečně zprasí a věnuje se tomu mnohem víc času) využít tak tři jádra. U spousty aplikací nelze využít ani dvě nebo je taková implementace příliš drahá. Co budu takové programy dělat s šestnácti jádry? Od určité úrovně "přináší" další jádra negativní nárůst výkonu vlivem nutnosti synchronizovat data. A ten počet, odkdy je to negativní, není nikterak velký.

A nevím jak ty, ale já si nemyslím, že cílem je mít procesor s mizerným single-threaded výkonem (další faktor - kvůli spotřebě), který má kvantum jader, která nic nedělají. Takový produkt si nehodlám kupovat. Napřed musí být adekvátní software (... jehož vývoj nehodlám platit v situaci, kdy už obdobný funkční software mám) a pak teprve bude možné nasadit tomu odpovídající hardware. Trvám na tom, že v tomto případě se hardware přizpůsobuje požadavkům software. Reakce Intelu je dle mě výkřik z nouze, kdy se snaží zachránit pro ně téměř nepřekonatelnou limitaci fyzikálními zákony jakýmsi hype a snažením se natlačit svět do takové podoby, jak se jim to hodí vzhledem k prodejům.

Citace Původně odeslal tomase Zobrazit příspěvek
    1) optimalizujem - budem konkurencieschopny, ludia budu moj software kupovat lebo bude dobry = zarobim
    2) neoptimalizujem - nebudem konkurencieschopny, kedze konkurencia bude optimalizovat a nikto moj software kupovat nebude, pretoze to bude pomaly srot = mozem si zbalit veci a zavret zivnost.
    A teď se na to podívejme trochu realističtěji. Benzínové pumpy - "buďto zlevním nebo nebudu konkurenceschopný". Všimnul sis, že benzín stojí všude plus mínus stejně? A víš proč? Takže když nebude optimalizovat nikdo (proč by to ostatně dělal, když to stojí čas, tedy náklady, a uživatel za to nechce zaplatit?)...

Citace Původně odeslal Masster Zobrazit příspěvek
    Ja si do tedka naivne myslel, ze hrani na PC ovlivnuje pocet lidi platicich za hry, ale diky, ze si nas upozornil na to, ze je to ve skutecnosti pocet piratu, co si hru ukradne.
    Ono to má svůj vliv. Hry jsou prostě IN. Kolik lidí hrálo gamesy v osmdesátých letech? Tehdy na mě koukali jak na blázna nebo člověka z budoucnosti. Dneska na mě koukají jak na blázna z toho důvodu, že hry nehraju (až na výjimky). To máš jako s drogami - kdyby je nebrali "největší kámoši", tak jejich používání taky nebude tak masové. Je to o tom, že většina lidí se snaží příliš se nelišit. Je jen pár takových, kteří jsou dostatečné osobnosti.

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    To si opravdu myslíš, že ti další jádra přidají výkon? IMHO velmi naivní představa. Už se tady v threadu probíralo, že u her by bylo možné za určitých okolností (rozuměj když se to dostatečně zprasí a věnuje se tomu mnohem víc času) využít tak tři jádra. U spousty aplikací nelze využít ani dvě nebo je taková implementace příliš drahá. Co budu takové programy dělat s šestnácti jádry? Od určité úrovně "přináší" další jádra negativní nárůst výkonu vlivem nutnosti synchronizovat data. A ten počet, odkdy je to negativní, není nikterak velký.............
    Nemyslím si, že máš pravdu. Jelikož jsem toto téma konzultoval s lidmi, kteří vyvíjí "fyzikální enginy" (MRBS) (Alessandro Tasora - CHrono Engine, Russell Smith -ODE) a jednoznačně jsme se shodli na tom, že dnešní "nové" iterativní řešiče jsou velmi snadno paralelizovatelné. A nejen samotné řešiče, ale i přípravné práce typu LDLt dekompozice a ostatní lin. algebraické operace potřebné pro přípravu pro efektivní iterativní řešení.

Jediný problém, jak jsem pochopil, je zatím malá ochota vývojářů her proniknout do podstaty algoritmů(netvrdím že je to snadné), aby používaly tyto druhy Enginů efektivněji. Mel jsem z toho pocit, ze budoucí programátoři budou nuceni být více než jen těmi C++ dělníky, ale bude potřeba, aby byli tak trochu i inženýry.... nevím jestli jsem to pochopil uplne spravne, ale za první částí příspěvku si stojím.
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání