Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Wifi na 100m

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Wifi na 100m

Tak jsem to vyřešil takto:
    na budovu (bod A) kde je 1. PC jsem dal 18dBi anténu

na tu velikou budovu (bod B) která stojí mezi těma budovama které chci propojit jsem dal všesměrovou anténu 6dBi napojenou na router.

a na cílovou budovu (bod C) kde je 2. PC jsem dal další 18dBi anténu.

Z bodu A mi router ASUS WL-500G který je připojen na switch vytváří síť a odesílá signál na bod B a z bodu B by měl druhý router přijmout signál z bodu C a ty dvě budovy propojit. To se ale neděje. Ten router v bodě B ty dva signály nespojí v jeden a tím se signál nezesílí, Takže antény si tu sít vytváří sami. Jenže rychlost připojení v bodu C laguje mezi 2-24MB/s místo obvyklých 54MB/s.

Co by jste doporučily napojit na na tu všesměrovku v bodě A aby propojila ty dva PC (resp. router ASUS a PC na druhé straně) ?

Citace Původně odeslal Glaster Zobrazit příspěvek
    Tak jsem to vyřešil takto:
    na budovu (bod A) kde je 1. PC jsem dal 18dBi anténu

na tu velikou budovu (bod B) která stojí mezi těma budovama které chci propojit jsem dal všesměrovou anténu 6dBi napojenou na router.

a na cílovou budovu (bod C) kde je 2. PC jsem dal další 18dBi anténu.

Z bodu A mi router ASUS WL-500G který je připojen na switch vytváří síť a odesílá signál na bod B a z bodu B by měl druhý router přijmout signál z bodu C a ty dvě budovy propojit. To se ale neděje. Ten router v bodě B ty dva signály nespojí v jeden a tím se signál nezesílí, Takže antény si tu sít vytváří sami. Jenže rychlost připojení v bodu C laguje mezi 2-24MB/s místo obvyklých 54MB/s.

Co by jste doporučily napojit na na tu všesměrovku v bodě A aby propojila ty dva PC (resp. router ASUS a PC na druhé straně) ?
    Keby ti to ide 2-24MB/s tak by som bol stastny jak nikdy

Moze ti to ist max 6.75MB/s - to je maximalna priepustnost rozhrania WiFi G... Imho nedali by sa tie dve anteny, ktore chces spojit umiestnit tak dostatocne vysoko, aby ziadny treti bod medzi nimi byt nemusel? Myslim antena na antenu a nie cez router... Bolo by to o mnoho jednoduchsie a lacnejsie... Len teda neviem aky tam mate teren...
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Citace Původně odeslal misokgb Zobrazit příspěvek
    Keby ti to ide 2-24MB/s tak by som bol stastny jak nikdy

Moze ti to ist max 6.75MB/s - to je maximalna priepustnost rozhrania WiFi G... Imho nedali by sa tie dve anteny, ktore chces spojit umiestnit tak dostatocne vysoko, aby ziadny treti bod medzi nimi byt nemusel? Myslim antena na antenu a nie cez router... Bolo by to o mnoho jednoduchsie a lacnejsie... Len teda neviem aky tam mate teren...

To bohužel nejde ta budova je moc vysoká. Taky je možné do té vysoké budovy strčit 2 routery spojené UTP, čímž každej je připojenej na vlastní všesměrovou anténu. Jeden přijme signál z první budovy a druhej z druhé budovy a navzájem jsou spojeny UTP kabelem. Ale to je zbytečně moc nákladné. Potřebuju jednoduší způsob.

PLZ

A co vynechat ty routery ... jen ty 2 anteny (sita) namireny na 2 budovy propojit kabelem a hotovo, za zkousku by to stalo. Nebylo by to poprve, kdy to resi problem.
    Nevim, jak jsou ty baraky umisteny, ale odrazem signalu (o tu prostredni budovu) to spojit nejde?
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Tak jsem si nechal poradit abych koupil router OvisLink WL-5460AP, který umí mód Repeater (WDS Repeater a Universal Repeater). Teď bych potřeboval poradit jak nastavit ten Router ASUS WL-500g, který je připojen k internetu pomocí WAN portu, aby komunikoval s tím OvisLinkem a ten OvisLink dělal AP tomu PC které potřebuji připojit k netu.

Kdyby měl někdo uložené nastavení ASUSE i OvisLinka na HDD byl bych mu moc vděčný za upload.

Jinak THX za případné rady

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. NVIDIA - Biosy a flashovani
    Založil Masster v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 491
    Poslední příspěvek: 22.03.2013, 02:05
  2. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  3. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2