Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem
jde o to ze nVidia jeste neudelala drivery pro final verzi ale jen RC2 = asi to uplně neklape
je tam víc chybek...to jsem ale očekával, ale vzásadě je to RYCHLEJŠÍ system nez win xp! prace v nem je rychlejší! boot trva priblizne stejne dlouho jako "zaplneny XPčka" = trosku dele, ale je to vykompenzováno tím, ze Visty jsou primarne urcene k tomu ze PC se nevypíná, ale hybernuje (nevim jestli to tady mam rozepisovat co to je, asi ne...) a tak po zavedení systému PC startuje (mě) cca 5 vteřin.
všeobecně power managing je ve VISTAch vyborný. pro notebookáře to bude velice platný system.
nesouhlasim s názorem výš, že nema cenu prechazet na VISTY. možná to nema smysl ted dokud to neodladí, ale do 2 mesíců už všichni budou spokojeně šlapat ve VISTAch (pokud umí "technickou angličtinu")...jinak samozřejme pak až CZ
Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)
Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem
no tak start wokýnek jsem už "nakousnul" a co se týká prace v oknech tak je to proste rychlejší. tim myslim žádný zdlouhavý hrabání na disk kdyz kliknes treba na start a program (to znáš ne, kdyz klikneš na start a programy tak chvilku obcas cekaš - to se mi ve vistach zatim nestalo), všeobecne práce v exploreru (tento počítač a pak dál) je hodně svižná. žádné prodlevy. spíš jsou prodlevy v tom že neco hledám protože je interface opravdu pozměněný oprati XPčkam, takže chvili se hleda, to je jasny, ale me to po cca 5ti hodinach už vůbec neprijde! proste nevěřte tomu, že je potřeba minimalne giga aby se to nejak (líně) hejbalo. ja na sestave z podpisu jedu opravdu v naprosty pohode.
proste jediný co je, tak ta podpora hardwaru (ovladače) a tim nemyslim to, ze by tam bylo nedostatek driveru (třeba muj iPod i mp3ku od SANDISKU to našlo IHNED bez ovladačů), ale spis kvuli nevyladenosti třeba Macromedia Flash, driveru grafiky, (zvukarna mi teda jede vpohode), prave ten wide screen (mozna chyba u mě...zkusim jeste reinstall do ULTIMATE edice). proste fakt se neni ceho bát
a jeste podotknu ze jsem zámerně neinstaloval ULTIMATE, protože jsem se chtel naučit v "jednodužší" verzi...pristi tyden zkusim asi tu ULTIMATE. doufám že rychlost systemu zustane stejná...
EDIT: jeste jsem si vzpoměl na jednu věc. v XP nesnášim kdyz má nekdo vypnutý double clik a XPčka (práce v nich) provozuje jen one-clickem (jako klikáni odkazy), aleopravdu zajímavý je, ze ve VISTECh si to chci navolit, protoze ta grafika a prave ta svyžnost systému k tomu docela smeřuje...opravdu se to chová jako multimediální web...proste klikneš, spustí se nejaka "animace", kliknes v obrázkách na slideshow a plynule se rozjede promítáni obrázků...nevim, mam proste subektivní pocit jako kdybych byl spíš na webu...a tim myslim rychlym webu![]()
Naposledy upravil -jb-; 16.11.2006 v 15:03.
Och! už aby to bylo legální u nás....upgrade z XP na Home premium stojí 159 dolarů. To bych ještě obětoval...uvidíme kolik to bude ve skutečnosti v naší malé kotlině.
Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 ProfessionalBlondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.
ja jednoznacne pujdu do originálky...uz nehodlam řešit problémy s aktualizacema.
a navíc...ruku na srdce...kdyz kazdý má na nove graficke karty za nekolik tisic tak bude mit par tisic na to co OPRAVDU potrebuje! nevim, nechci moralizovat, já sam nemam cisty svedomí, ale na VISTY proste část vejplaty padne![]()
hm no je fakt ze se to s 1GB ram hejbeale jak uz jsem psal cisty visty si seberou 750MB (pri 1GB RAM) takze chci videt na kterou dnesni hru vam bude stacit zbyvajicich 250MB... a to jeste neuvazuju programy co bezi na pozadi porad (firewall apod...)... a i kdyz nekdo nehraje.. tak napr prace s photoshopem bez virtualni pameti asi nepujde
KOMPÍK1: E8400 4Ghz, NH-U12F, GB EX38-DS4, 4x1GB Kingston HyperX 1066Mhz, Asus HD4870(840/4000)+AC S1+NoctuaP12, 36GB raptor,2x250GB, 2x1TB-usb, X-FI E.G.+Genius HT5.1 5000, Samsung 275T, A+Case X-Blade, Fortron 500W
KOMPÍK2: E6850 3,4Ghz ACfreezer7P, Asus P5B Dlx, 2x1GB Kingston HyperX 760Mhz, 8800GT(700/1700/2000)+AC S1+NoctuaS12, 160GB, 750GB-usb, Dell 248wfp, Coolermaster Elite, Asus 450W
KOMPÍK3: X2 4800+ BOX, Asus M2V-K8T89, 3GB 667Mhz, Ati Sapphire X800, 80+320GB, Samsung 2243NW, EC 300W
PS3 slim, Iphone 4G 32GB JB, Xtremer Pro 2x2TB
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)