Citace Původně odeslal NV35freak Zobrazit příspěvek
Zdravim a predem se omlouvam, jestli me dotazy bude nektery zdejsi guru povazovat za ponekud natvrdle...

Zvazuji upgrade PC, ale jelikoz jsem to ted pres 2 roky nijak nesledoval, zatim docela tapu...

Predbezne jsem si vybral tyto komponenty:

Asus EN8800GTX/HTDP/768M
Intel Core2 Extreme QX6700
Corsair DIMM 2048MB DDR II 1066MHz TwinXXM2S-8500 E.P.P.
Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS 64MB X-RAM
Western Digital Caviar SE16 WD5000KS

...a ty bych chtel nacpat na jednu z techhle 2 desek:
Asus P5WDG2-WS PRO (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39516)
nebo
MicroStar 975X Platinum PowerUP Edition (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39262)

...precteni tohoto threadu mi v rozhodovani nepomohlo (spis naopak - nekdo tu tvrdi, ze je lepsi cipset i965, protoze obsahuje ICH8R, ktery lepe zvlada vyssi FSB, dalsi zas pise, ze problem s vyssi FSB odstrani novejsi verze BIOSu, dalsi si zase stezuji, ze se s ICH8R vypinaji pri kazdem restartu disky atp.). Takze se zacnu s dovolenim ptat:

1. Opravdu je i965 lepsi volba jak i975X bez ohledu na cenu? Resp. v cem je i975X horsi?

2. Je nejaka sance, ze Intelacke cipsety budou podporovat SLI? Z logickeho hlediska mi prijde divne, ze Intel podporuje pouze Crossfire sveho konkurenta AMD, ktery ATI spolkl...

3. Co Vam prijde jako lepsi volba z tech 2 desek - MSI nebo ASUS? ASUS je pro me sice srdcovka, ale prijde mi, ze MSI nabizi lepsi vybavu (ma 2 EIDE, COM port, lepe umistene konektory EIDE/SATA) a hlavne mi neni jasna vyuzitelnost slotu - MSI ma 2 PCI-E x1 (ty kratoucke), kdezto ASUS ma 2 PCI-X (ty dlouhatanske)! Co ma (ma-li vubec nejakou) lepsi vyuzitelnost do budoucna? Vzdyt nove sloty se na desky delaji uz par let a pritom stale ma naprosta vetsina karet PCI a DVD/BR mechaniky EIDE... :/

4. Taky mi neni jasna otazka napajeni - z testu (na PCT) vyplyva, ze QX6700 zere ve spicce 302W a GF8800GTX kolem 450W - z toho mi prostym souctem vychazi, ze muj staricky 550W fotronek asi nebude stihat a mel bych pro jistotu pocitat napr. s Taganem TG1100-U95 1100W. Nebo je neco na me dedukci spatne (a ja doufam, ze je)?

Dekuji predem za jakekoliv vysvetlujici informace...
Osobne MSI sux, ale to je viac objektivny nazor dla mna > teda viac userov ti to potvrdi si myslim. Radsej chod urcite do ASUSu, MSI nie. Co sa tyka zdroja, tak ti to v pohode utiahne, GF8800GTX ma odporucany zdroj 450W, urcite tolko nezere 550W Fortron to utiahne ako nic... SLi sa da, aspon teda dalo rozbehat cez hackntue ForceWare ovladace, s tym problem moc tiez nevidim... A co sa tyka chipsetu jednoznacne i965 preco tu bolo napisane dost, jednak lepsi OC, nova revizia je uz ok podla mna...