Výsledky 1 až 25 z 532

Téma: Jakou fosnu pro Conroe??

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jakou fosnu pro Conroe??

2 RayeR: Diky za tip, zkusim to...

Dnes jsem stejne komponenty opet postavil na Gigabyte DQ6 a vyzkousel ten Memtest a .... zadna chyba, pri stejnem nastaveni.

Z DQ6 se me pak podarilo "vymackat" stejne a jeste o trochu lepsi testu hodnoty testu pameti.

Kdyz to cele ted posuzuju, tak DQ6 je bezesporu lepsi a stabilnejsi predevsim pri vysokych hodnotach OC. Zkusil jsem ruzne pomery FSB : DDR a vse pracovalo OK. ASUS je OK do frekvence 3,2GHz, ale musi byt pomer 1:1 (FSB : DDR). Ostatni pomery jsou vzdy s chybama pameti. Zkousel jsem i nejnovejsi BIOS pro ASUS ver. 0903 a zadna zmena.

Jedine, ale ne nepodstatne minus DQ6 je piskani pri plnem zatizeni obou jader CPU.

Jeste zkusim par testu a pak musim udelat rozhodnuti, ktery MB zustane.
    shady

CPU: Intel C2D E6600 @ 3.33GHz, RAM: Corsair Dominator Twin2X2048-8500C5D (2x1GB), MB: Gigabyte GA-965P-DQ6, VGA: MSI NX7900GTO @ 695/1680, Audio: SB Live!, TV card: Leadtek WinFast PVR2000, HDD: WD WD2500KS 250GB, DVD-RAM: LG GSA-4163B, CD/DVD: Toshiba SD-R1312, Mouse: Logitech MX500, PSU: Enermax EG365AX-VE(G), Water cooling: Zalman Reserator 1 Plus (CPU+GPU+Nbridge)

PRODAM!!! - CPU: Intel P4 2.26GHz (Nortwood), RAM: OCZ Premier 1GB 400MHz (2x512MB), MB: Abit BD7-II RAID (vmod DDR), VGA: Leadtek WinFast A6600 GT TDH AGP (pameti Samsung), HDD: Seagate Barracuda 120GB

Citace Původně odeslal shady_cz Zobrazit příspěvek
    2 RayeR: Diky za tip, zkusim to...

Dnes jsem stejne komponenty opet postavil na Gigabyte DQ6 a vyzkousel ten Memtest a .... zadna chyba, pri stejnem nastaveni.

Z DQ6 se me pak podarilo "vymackat" stejne a jeste o trochu lepsi testu hodnoty testu pameti.

Kdyz to cele ted posuzuju, tak DQ6 je bezesporu lepsi a stabilnejsi predevsim pri vysokych hodnotach OC. Zkusil jsem ruzne pomery FSB : DDR a vse pracovalo OK. ASUS je OK do frekvence 3,2GHz, ale musi byt pomer 1:1 (FSB : DDR). Ostatni pomery jsou vzdy s chybama pameti. Zkousel jsem i nejnovejsi BIOS pro ASUS ver. 0903 a zadna zmena.

Jedine, ale ne nepodstatne minus DQ6 je piskani pri plnem zatizeni obou jader CPU.

Jeste zkusim par testu a pak musim udelat rozhodnuti, ktery MB zustane.
    Píská ti to při zatížení obou jader pouze při oc nebo i při základu?

2 ok1dtm: Piska pouze kdyz je OC, jinak jsem nic neslysel. Piskaji ty civky kolem socketu, takze pokud zustanu u DQ6, zkusim je vymenit za lepsi a uvidime. Problem bude sehnat prijatelnou velikost (vysku), aby se tam veslo chlazeni.

O vikendu sem hodim nejake screeny z testu. Jeste se chystam udelat porovnani DQ6 s revizi chipsetu C1 a C2. A pokud to pujde jeste zkusim Abit AB9 Pro.

Nemam moc dobry kousek CPU a tak nemuzu cekat zazraky, ale cast vykonu nazenu "brutalnim" casovanim pameti

Dalsi poznatek u Gigabytu i ASUSu je, ze kdyz chladim NB vodou tak se zvysi stabilita systemu i moznosti OC. Samozrejme jsem neobjevil Ameriku, ale ty Heatpipe jsou na ..., kdyz tam neni poradny pruvan a myslim opravdu cilene ofukovani. Jinak dochazi ke zpetne vazbe a hlavne u DQ6 se zacne zahrivat SB diky tomu propojeni heatpipe. No a u ASUSu zase chybi jeden pasiv nad tema fazema zdroje i presto, ze jsou tam pro nej diry, a ze je to verze Deluxe ?!?! Takze chladit jenom pulku je opravdu dost nelogicke.
    Naposledy upravil shady_cz; 16.11.2006 v 01:40.
    shady

CPU: Intel C2D E6600 @ 3.33GHz, RAM: Corsair Dominator Twin2X2048-8500C5D (2x1GB), MB: Gigabyte GA-965P-DQ6, VGA: MSI NX7900GTO @ 695/1680, Audio: SB Live!, TV card: Leadtek WinFast PVR2000, HDD: WD WD2500KS 250GB, DVD-RAM: LG GSA-4163B, CD/DVD: Toshiba SD-R1312, Mouse: Logitech MX500, PSU: Enermax EG365AX-VE(G), Water cooling: Zalman Reserator 1 Plus (CPU+GPU+Nbridge)

PRODAM!!! - CPU: Intel P4 2.26GHz (Nortwood), RAM: OCZ Premier 1GB 400MHz (2x512MB), MB: Abit BD7-II RAID (vmod DDR), VGA: Leadtek WinFast A6600 GT TDH AGP (pameti Samsung), HDD: Seagate Barracuda 120GB

Hehe to je sranda, pred casem se tu resili piskajici zdroje Fortron (mam dojem ze to nikdo nevyresil nez vymenou zdroje nebo komponent) a ted zas piskaci VRM na MB... Kvalitni civky budes shanet asi tezko, je treba dodrzet indukcnost a jadro musi zvladat syceni a frekvence. Nevim na kolik ted ty VRM jedou, ale muze to bejt i 0.5MHz (to s tim tonem piskani primo nesouvisi). Mozna by pomohlo vinuti tech civek zalejt do epoxydu...

Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

Zdravim a predem se omlouvam, jestli me dotazy bude nektery zdejsi guru povazovat za ponekud natvrdle...

Zvazuji upgrade PC, ale jelikoz jsem to ted pres 2 roky nijak nesledoval, zatim docela tapu...

Predbezne jsem si vybral tyto komponenty:

Asus EN8800GTX/HTDP/768M
    Intel Core2 Extreme QX6700
    Corsair DIMM 2048MB DDR II 1066MHz TwinXXM2S-8500 E.P.P.
    Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS 64MB X-RAM
    Western Digital Caviar SE16 WD5000KS

...a ty bych chtel nacpat na jednu z techhle 2 desek:
    Asus P5WDG2-WS PRO (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39516)
    nebo
    MicroStar 975X Platinum PowerUP Edition (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39262)

...precteni tohoto threadu mi v rozhodovani nepomohlo (spis naopak - nekdo tu tvrdi, ze je lepsi cipset i965, protoze obsahuje ICH8R, ktery lepe zvlada vyssi FSB, dalsi zas pise, ze problem s vyssi FSB odstrani novejsi verze BIOSu, dalsi si zase stezuji, ze se s ICH8R vypinaji pri kazdem restartu disky atp.). Takze se zacnu s dovolenim ptat:

1. Opravdu je i965 lepsi volba jak i975X bez ohledu na cenu? Resp. v cem je i975X horsi?

2. Je nejaka sance, ze Intelacke cipsety budou podporovat SLI? Z logickeho hlediska mi prijde divne, ze Intel podporuje pouze Crossfire sveho konkurenta AMD, ktery ATI spolkl...

3. Co Vam prijde jako lepsi volba z tech 2 desek - MSI nebo ASUS? ASUS je pro me sice srdcovka, ale prijde mi, ze MSI nabizi lepsi vybavu (ma 2 EIDE, COM port, lepe umistene konektory EIDE/SATA) a hlavne mi neni jasna vyuzitelnost slotu - MSI ma 2 PCI-E x1 (ty kratoucke), kdezto ASUS ma 2 PCI-X (ty dlouhatanske)! Co ma (ma-li vubec nejakou) lepsi vyuzitelnost do budoucna? Vzdyt nove sloty se na desky delaji uz par let a pritom stale ma naprosta vetsina karet PCI a DVD/BR mechaniky EIDE... :/

4. Taky mi neni jasna otazka napajeni - z testu (na PCT) vyplyva, ze QX6700 zere ve spicce 302W a GF8800GTX kolem 450W - z toho mi prostym souctem vychazi, ze muj staricky 550W fotronek asi nebude stihat a mel bych pro jistotu pocitat napr. s Taganem TG1100-U95 1100W. Nebo je neco na me dedukci spatne (a ja doufam, ze je)?

Dekuji predem za jakekoliv vysvetlujici informace...

Citace Původně odeslal NV35freak Zobrazit příspěvek
    Zdravim a predem se omlouvam, jestli me dotazy bude nektery zdejsi guru povazovat za ponekud natvrdle...

Zvazuji upgrade PC, ale jelikoz jsem to ted pres 2 roky nijak nesledoval, zatim docela tapu...

Predbezne jsem si vybral tyto komponenty:

Asus EN8800GTX/HTDP/768M
    Intel Core2 Extreme QX6700
    Corsair DIMM 2048MB DDR II 1066MHz TwinXXM2S-8500 E.P.P.
    Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS 64MB X-RAM
    Western Digital Caviar SE16 WD5000KS

...a ty bych chtel nacpat na jednu z techhle 2 desek:
    Asus P5WDG2-WS PRO (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39516)
    nebo
    MicroStar 975X Platinum PowerUP Edition (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39262)

...precteni tohoto threadu mi v rozhodovani nepomohlo (spis naopak - nekdo tu tvrdi, ze je lepsi cipset i965, protoze obsahuje ICH8R, ktery lepe zvlada vyssi FSB, dalsi zas pise, ze problem s vyssi FSB odstrani novejsi verze BIOSu, dalsi si zase stezuji, ze se s ICH8R vypinaji pri kazdem restartu disky atp.). Takze se zacnu s dovolenim ptat:

1. Opravdu je i965 lepsi volba jak i975X bez ohledu na cenu? Resp. v cem je i975X horsi?

2. Je nejaka sance, ze Intelacke cipsety budou podporovat SLI? Z logickeho hlediska mi prijde divne, ze Intel podporuje pouze Crossfire sveho konkurenta AMD, ktery ATI spolkl...

3. Co Vam prijde jako lepsi volba z tech 2 desek - MSI nebo ASUS? ASUS je pro me sice srdcovka, ale prijde mi, ze MSI nabizi lepsi vybavu (ma 2 EIDE, COM port, lepe umistene konektory EIDE/SATA) a hlavne mi neni jasna vyuzitelnost slotu - MSI ma 2 PCI-E x1 (ty kratoucke), kdezto ASUS ma 2 PCI-X (ty dlouhatanske)! Co ma (ma-li vubec nejakou) lepsi vyuzitelnost do budoucna? Vzdyt nove sloty se na desky delaji uz par let a pritom stale ma naprosta vetsina karet PCI a DVD/BR mechaniky EIDE... :/

4. Taky mi neni jasna otazka napajeni - z testu (na PCT) vyplyva, ze QX6700 zere ve spicce 302W a GF8800GTX kolem 450W - z toho mi prostym souctem vychazi, ze muj staricky 550W fotronek asi nebude stihat a mel bych pro jistotu pocitat napr. s Taganem TG1100-U95 1100W. Nebo je neco na me dedukci spatne (a ja doufam, ze je)?

Dekuji predem za jakekoliv vysvetlujici informace...
    Osobne MSI sux, ale to je viac objektivny nazor dla mna > teda viac userov ti to potvrdi si myslim. Radsej chod urcite do ASUSu, MSI nie. Co sa tyka zdroja, tak ti to v pohode utiahne, GF8800GTX ma odporucany zdroj 450W, urcite tolko nezere 550W Fortron to utiahne ako nic... SLi sa da, aspon teda dalo rozbehat cez hackntue ForceWare ovladace, s tym problem moc tiez nevidim... A co sa tyka chipsetu jednoznacne i965 preco tu bolo napisane dost, jednak lepsi OC, nova revizia je uz ok podla mna...
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Citace Původně odeslal misokgb Zobrazit příspěvek
    Osobne MSI sux, ale to je viac objektivny nazor dla mna > teda viac userov ti to potvrdi si myslim. Radsej chod urcite do ASUSu, MSI nie. Co sa tyka zdroja, tak ti to v pohode utiahne, GF8800GTX ma odporucany zdroj 450W
    Otazkou je, jestli je mysleno tech 450W jenom pro grafarnu anebo pro cely pocitac? Jak jsme psal, v merenych testech sezralo CPU 302W a grafarna jeste vic...

Co se tyce osobnich antipatii, na jejich zaklade bych se nerad rozhodoval... Navic 2 me posledni modely desek by ASUS musely projit reklamaci (na jedne odesly AGP/PCI sloty, na te novejsi zase USB porty). Takze na kazdym se da najit nejaka spina.... BTW v tom clanku (http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2797&p=1), co tu nekdo zminil, jednoznacne doporucuji cipset i975X:

The board we would choose for our own Conroe system is the ASUS P5W-DH Deluxe. Performance is rock solid and the feature set is superb. It is the best overclocker of the eight boards here and it is based on the 975X chipset, which allows the X6800 to be set to both higher and lower multipliers. You cannot set higher multipliers on the P965 and 965 overclocking is poorer on every board we tested than 975X overclocking.

...coz je presny opak toho, co tu nekteri tvrdi...

Citace Původně odeslal NV35freak Zobrazit příspěvek
    Otazkou je, jestli je mysleno tech 450W jenom pro grafarnu anebo pro cely pocitac? Jak jsme psal, v merenych testech sezralo CPU 302W a grafarna jeste vic...
    450W je urcene pre celu zostavu .. len pre grafiku by to bolo "trosku" sialenost. A to CPU bolo po OC + 4 jadra .. resp 2x2jadra .. teda ten odber nieje az tak udivujuci
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jakou 802.11g (54Mbps) PCI síťovku pro linux ?
    Založil VOiD v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 02.05.2004, 04:22
  2. Jakou Graf. kartu od ati pro P4 ??
    Založil Titan v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.08.2003, 19:00
  3. Jakou minimální konfiguraci pro vypalovačku?
    Založil hbufka v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 11.11.2002, 22:39
  4. Jakou desku pro P4?
    Založil Carcass v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.10.2002, 12:46
  5. Jakou SDRAM pro FSB 140-150Mhz ?
    Založil LM v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 36
    Poslední příspěvek: 22.10.2002, 19:42

Pravidla přispívání