Citace Původně odeslal peta303 Zobrazit příspěvek
Předem díky za odpověď. Všechno z príspěvku jsem zkontroloval. Mám Asus TUSL2-C, bios jsem upgradoval před pár lety, aby mi podporoval disky nad 137GB.

Ovladač řadiče na desce mám Intel a provozuji na něm 200GB disk + 80GB disk (systémový) oba Seagate. Jelikož tato deska nepodporuje SATA, koupil jsem k tomu PCI řadič Sil3114, na kterém provozuji 250GB Seagate. Mám SP2, takže EnableBigLba = 1 v registrech mám také.

Přes program AIDA32 jsem si zobrazil jen disky na desce, neboť při startu AIDA32 mi vytuhne komp, když skenuje PCI zařízení (to pravděpodobně dělá SATA řadič, s kterým se AIDA32 neumí vypořádat.)

Nicméně stav je teď takový, že jsem obnovoval data z 250GB na 200GB v ověření, že se poškodila partition na 250GB a po restartu mi zmizel FS i na 200GB. Když jsem několik hodin experimentoval s tímto přesouváním dat, zjistil jsem, že pokud celý adresářový strom přesunu pod jeden adresář (např. F:\Data\*.*), který bude v kořenovém adresáři, tak to drží. Jakmile ale celý adresářový strom přesunu do kořene (F:\*.*), tak je opět F:\ nečitelné. Přijde mi to jakoby si najednou windows usmyslel, že bude mít kvótu na maximální počet adresářů zapsaných v jeden moment do kořene, čož mi přijde jako dosti nespolehlivé a nepoužitelné.

Jinak pro info, na 200GB disku jsem fungoval cca 2 roky úplně bez problémů a teď jsou problémy i s ním. Myslíte, že pomůže reinstal systému?