Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Problém s nepřístupným FileSystemem na NTFS po restartu WinXP

Question Problém s nepřístupným FileSystemem na NTFS po restartu WinXP

Tady je moje zoufalá story. Koupil jsem si nový 250GB disk (SATA) a chtěl jsem na něj obyčjně přesunout data ze starého 200GB disku (ATA).

V PQ Magicu 8.0 jsem si na novém disku vytvořil primární partition 250GB s velikostí 32KB clustery a resetoval. Překopíroval jsem všechny soubory ze starého disku na nový disk. Když jsem resetoval WinXP, tak k mému překvapení při přístupu do kořenového adresáře na nový disk se mi zobrazila hláška:

"Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný!"

Kouknu do PQ Magica a FS NTFS včetně procentuálního zaplnění vypadal normálně. Zkusil jsem se tedy podívat na FS přes TestDisk a ten mi bez problémů zobrazil FS a umožnil mi i vykopírování souborů. Nicméně po opakování operace přenosu souborů ze starého disku na nový se vše opakovalo.

Má někdo nějaký nápad, v čem by mohl být zakopaný pes? Již jsem s tím strávil mnoho času a budu vděčný i za jakýkoliv konstruktivní pohled na problém.
    Naposledy upravil xKukisx; 12.11.2006 v 02:47.

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní Re: Problém s nepřístupným FileSystemem na NTFS po restartu WinXP

NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Hlavne nerob partisny v tom paskvile PQM8. Chybu mozno najdes takto:
    - pravy klik na Moj Comp / spravovat [manage]
    - klik na sprava diskov [disk managment]
    - z noveho disku deletni vsetky odiely
    mozno uz tu uvidis, ze pri ikone noveho disku je vykricnik (ja som ho tam mal pri novom disku). Vykricnik je tam preto, ze disk nie je aktivovany, takze pravy klik na menovku disku a zvolit aktivaciu. Kazdopadne ci tam bude alebo nebude vykricnik, vytvor partisny cez toto win rozhranie a nezabudni nove partisny aj zformatovat plnym formatom (cca 45min). Po zformatovani oznac este prvy odiel ako aktivny, aby si mohol potom z tohoto odielu bootovat.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Citace Původně odeslal peta303 Zobrazit příspěvek
    Předem díky za odpověď. Všechno z príspěvku jsem zkontroloval. Mám Asus TUSL2-C, bios jsem upgradoval před pár lety, aby mi podporoval disky nad 137GB.

Ovladač řadiče na desce mám Intel a provozuji na něm 200GB disk + 80GB disk (systémový) oba Seagate. Jelikož tato deska nepodporuje SATA, koupil jsem k tomu PCI řadič Sil3114, na kterém provozuji 250GB Seagate. Mám SP2, takže EnableBigLba = 1 v registrech mám také.

Přes program AIDA32 jsem si zobrazil jen disky na desce, neboť při startu AIDA32 mi vytuhne komp, když skenuje PCI zařízení (to pravděpodobně dělá SATA řadič, s kterým se AIDA32 neumí vypořádat.)

Nicméně stav je teď takový, že jsem obnovoval data z 250GB na 200GB v ověření, že se poškodila partition na 250GB a po restartu mi zmizel FS i na 200GB. Když jsem několik hodin experimentoval s tímto přesouváním dat, zjistil jsem, že pokud celý adresářový strom přesunu pod jeden adresář (např. F:\Data\*.*), který bude v kořenovém adresáři, tak to drží. Jakmile ale celý adresářový strom přesunu do kořene (F:\*.*), tak je opět F:\ nečitelné. Přijde mi to jakoby si najednou windows usmyslel, že bude mít kvótu na maximální počet adresářů zapsaných v jeden moment do kořene, čož mi přijde jako dosti nespolehlivé a nepoužitelné.

Jinak pro info, na 200GB disku jsem fungoval cca 2 roky úplně bez problémů a teď jsou problémy i s ním. Myslíte, že pomůže reinstal systému?

Citace Původně odeslal iPoK Zobrazit příspěvek
    Hlavne nerob partisny v tom paskvile PQM8. Chybu mozno najdes takto:
    - pravy klik na Moj Comp / spravovat [manage]
    - klik na sprava diskov [disk managment]
    - z noveho disku deletni vsetky odiely
    mozno uz tu uvidis, ze pri ikone noveho disku je vykricnik (ja som ho tam mal pri novom disku). Vykricnik je tam preto, ze disk nie je aktivovany, takze pravy klik na menovku disku a zvolit aktivaciu. Kazdopadne ci tam bude alebo nebude vykricnik, vytvor partisny cez toto win rozhranie a nezabudni nove partisny aj zformatovat plnym formatom (cca 45min). Po zformatovani oznac este prvy odiel ako aktivny, aby si mohol potom z tohoto odielu bootovat.
    Taky díky za pomoc. Když jsem nový disk 250GB dal poprvé do kompu, tak jsem mu založil partition pomocí windowsího disk managementu, jak říkáš. Formát jsem dělal rychlý, protože jsem s tím nikdy problémy neměl. Problém s FS se ale poprvé objevil právě po této operaci, když jsem pak přesunul data a resetil. Proto jsem se opět vrátil k PQ Magicu.

Jinak aktivní disk mám jen 80GB, protože bootuju z něj a ty druhé dva disku (200 a 250) mám na data.

Thumbs up Re: Problém s nepřístupným FileSystemem na NTFS po restartu WinXP

Tak jsem problem nasel a vyresil. Cele to zpusoboval program na kopirovani partitionu PQ Drive Image 7.0, takze si jej neinstalujte, neb dopadnete jako ja.

Member
    Vliv
    278

Citace Původně odeslal xKukisx Zobrazit příspěvek
    Přes program AIDA32 jsem si zobrazil jen disky na desce, neboť při startu AIDA32 mi vytuhne komp, když skenuje PCI zařízení (to pravděpodobně dělá SATA řadič, s kterým se AIDA32 neumí vypořádat.)
    No toto mi tiez robil Everest (byvala AIDA32) a tiez som si myslel, ze to robi PCI Raid, co mam v compe, nakoniec to robil modem, ktory sa bil s rafickou kartou , po vymene modemu za inu znacku je vsetko ok.
    D925XECV2, I 640, 2x512 MB DDR2 Kingston 533, 80GB SATA Seagate, 160 GB ATA Seagate ST, 40 GB ATA Seagate IV , Teac DV-W58GA, Sapphire Radeon X1600XT 256MB, Iiyama ProLite x430s, 2x WinXP Pro CZ SP1 NTFS, 1x Win XP Pro CZ SP2 FAT32.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prechazime na vBulletin
    Založil jedik v sekci fóra FAQ - často kladené otázky
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 01.02.2007, 23:29
  2. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  3. Problém s Athlon XP 2200+ a GF4Ti4200 na WinXP
    Založil Krado v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 22.10.2002, 12:50

Pravidla přispívání