Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: jak 100% roztočit 3 pin ventilátor?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: jak 100% roztočit 3 pin ventilátor?

ok, díky chlapy

ještě by se mi hodilo, to zapojení toho kondíku jako alternativní řešení

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    ok, díky chlapy

ještě by se mi hodilo, to zapojení toho kondíku jako alternativní řešení
    Tak to radši počkej na někoho jinýho, bo kondíky fakt už nejsou můj obor, přeci jen , z FELu už jsem nějakej ten pěknej pátek a nechci ti radit nějaký chujoviny
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Tak to radši počkej na někoho jinýho, bo kondíky fakt už nejsou můj obor, přeci jen , z FELu už jsem nějakej ten pěknej pátek a nechci ti radit nějaký chujoviny
    jasný, vyčkám, zas tak akutní to není ještě jednou ale díky za ten tep. rezistor

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    jasný, vyčkám, zas tak akutní to není ještě jednou ale díky za ten tep. rezistor
    Není vůbec zač, mě to tehdá taky pomohlo
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Vypadá to, že máš větráky s "dvojí inteligencí". Jednou to řídíš z BIOSu a podruhé teplotním čidlem. Zkus v BIOSu nastavit normální plnej běh a nech na čidle, jak to bude regulovat. Nakonec kvůli tomu tam to čidlo je, aby roztáčelo větrák až když je potřeba. JMělo by regulovat hezky plynule. Jestli to nebude z nějakého důvodu vyhovovat, odpájej to zelené (termistor), půjč si někde měřič odporu a změř jakej to má odpor když to fenem ohřeješ někde kolem 70 stupňů, to by už mělo jet na plné otáčky. To co naměříš je hodnota odporu, která by tam měla přijít místo toho termistoru. V obchodě ze součástkami si kup nejbližší nižší hodnotu a je hotovo.

Jestli chceš proudový impuls k rozběhu, tak ten elektrolytický kondík zapoj paralelně k tomu zelenému bazmeku (tepelnému rezistoru) tak, aby měl polaritu shodnou s napětím na rezistoru za běhu. Kapacitu řádově jednotky mF.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Citace Původně odeslal leo Zobrazit příspěvek
    Jestli chceš proudový impuls k rozběhu, tak ten elektrolytický kondík zapoj paralelně k tomu zelenému bazmeku (tepelnému rezistoru) tak, aby měl polaritu shodnou s napětím na rezistoru za běhu. Kapacitu řádově jednotky mF.
    díky, vyhrabal jsem tady nějaký 1500mikrofaradů, může být?

Když odhlédnu od toho, že pokud si fany reguluješ, tak nechápu, proč kupuješ TC verze, tak je tohle imho především prasečina motherboardu. Měl by naběhnout se vším na full a sundat to až při postu, takhle evidentně nabíhá rovnou s nestandardní voltáží na fanech (a možná nejen na nich), sám jsem takové řešení ještě neviděl. Celkově nešťastná kombinace mobo a fanů (u kterých je to podle diskuzí běžné, kolem 5V se prostě neroztočí).

Rady tu jsou a vyřešíš to, jednu bych přidal - příště to líp rozmysli

Jen tak pro zajímavost - jakou voltáž/otáčky představuje ten "silent mode"?
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal leo Zobrazit příspěvek
    Tohle bych nezkoušel. Ten termistor většinou neřídí napětí přímo do motoru ventilátoru. Je součástí jednoduché elektroniky, která ma na konci výkonový prvek, který teprve pouští napětí do motoru. Zkus si změřit jeho hodnotu, ten co mám já u ventilátoru má cca 2200 ohmů a to je odpor, přes který se žádnej takovejhle ventilátor neroztočí. Dokonce ani při hodnotě 10x menší ne.

Citace Původně odeslal hafca Zobrazit příspěvek
    Tohle bych nezkoušel. Ten termistor většinou neřídí napětí přímo do motoru ventilátoru. Je součástí jednoduché elektroniky, která ma na konci výkonový prvek, který teprve pouští napětí do motoru. Zkus si změřit jeho hodnotu, ten co mám já u ventilátoru má cca 2200 ohmů a to je odpor, přes který se žádnej takovejhle ventilátor neroztočí. Dokonce ani při hodnotě 10x menší ne.
    jestli to dobře chápu, tak bych ten kondík měl píchnout asi přímo na kontakty motoru?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak zjistím kvalitu zápisu?
    Založil Hanz v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 18.10.2005, 23:20
  2. jak provazat 2 nezavisle vetve site???
    Založil Lisak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 04.09.2005, 13:55
  3. PHP bez koncovky php? MySQL jak?
    Založil Skodik v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 26.12.2003, 20:16

Pravidla přispívání