Ty máš opravdu velký problém. Tak znovu, abych ti přiblížil stav věcí. Mně je úplně ukradený, co vyvíjí nějaký Intel. Pokud mi nenabídne produkt, který zvýší výkon v mnou používaných aplikacích, tak jeho nabídky nevyužiju a on nedostane moje peníze. Třeba ho to pak přinutí se zamyslet, zda by se neměl víc snažit nebo vyměnit některé ze svých zaměstnanců za takové, kteří budou lepší.
Článek samotný nehodnotím moc pozitivně, neboť v něm není nikde zmíněno, co tato věc přinese mně a mnou používaným aplikacím. Že má Intel velký problém s frekvencí, a tak se snaží všechny obalamutit počtem jader, je mi lhostejné. Na rozdíl od autora článku nezastávám názor, že programátor bude muset změnit přístup. Vím něco o psychologii a je mi jasné, že každý člověk se chová tak, jak je to pro něj nejlepší Čili programátor se chová tak, aby 1) měl co nejméně práce 2) vydělával co nejvíc peněz. Jelikož zákazník (vcelku logicky) většinou není ochoten platit za vývoj programu dvojnásobek jen kvůli pár procentům výkonu navíc, nedostane programátor z prodeje optimalizovaného programu žádné dodatečné prostředky, a proto je jeho cílem splácat každý program co nejrychleji, a tedy s co nejnižšími náklady. Můj názor na celou věc je takový, že když si to Intel zavařil, tak ať se postará o optimalizaci software - ať třeba najme programátory, nechá je udělat nějaký špičkový kompilátor a ten následně ať dává lidem zdarma.