Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    http://www.svethardware.cz/art_doc-8...5003D1530.html tohle si, Eagle, velice pozorne precti. Vyborne napsany clanek
    Ty máš opravdu velký problém. Tak znovu, abych ti přiblížil stav věcí. Mně je úplně ukradený, co vyvíjí nějaký Intel. Pokud mi nenabídne produkt, který zvýší výkon v mnou používaných aplikacích, tak jeho nabídky nevyužiju a on nedostane moje peníze. Třeba ho to pak přinutí se zamyslet, zda by se neměl víc snažit nebo vyměnit některé ze svých zaměstnanců za takové, kteří budou lepší.

Článek samotný nehodnotím moc pozitivně, neboť v něm není nikde zmíněno, co tato věc přinese mně a mnou používaným aplikacím. Že má Intel velký problém s frekvencí, a tak se snaží všechny obalamutit počtem jader, je mi lhostejné. Na rozdíl od autora článku nezastávám názor, že programátor bude muset změnit přístup. Vím něco o psychologii a je mi jasné, že každý člověk se chová tak, jak je to pro něj nejlepší Čili programátor se chová tak, aby 1) měl co nejméně práce 2) vydělával co nejvíc peněz. Jelikož zákazník (vcelku logicky) většinou není ochoten platit za vývoj programu dvojnásobek jen kvůli pár procentům výkonu navíc, nedostane programátor z prodeje optimalizovaného programu žádné dodatečné prostředky, a proto je jeho cílem splácat každý program co nejrychleji, a tedy s co nejnižšími náklady. Můj názor na celou věc je takový, že když si to Intel zavařil, tak ať se postará o optimalizaci software - ať třeba najme programátory, nechá je udělat nějaký špičkový kompilátor a ten následně ať dává lidem zdarma.

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Ty máš opravdu velký problém...
    je uzasny, jak od jednoho dodavatele chces maximum a chces, aby si svoje penize zaslouzil a od druhyho ti stacej sprominutim 'sracky' ... a pritom od toho druhyho nakupujes mnohem vic...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    je uzasny, jak od jednoho dodavatele chces maximum a chces, aby si svoje penize zaslouzil a od druhyho ti stacej sprominutim 'sracky' ... a pritom od toho druhyho nakupujes mnohem vic...
    Tím druhým myslíš AMD ? Pokud ano, tak tě zklamu, protože i od něj si nic nekoupím, pokud to nebude mít odpovídající added value. Nicméně politika AMD mi přijde lepší, protože aspoň nevykřikuje do světa, jak víc jader = víc adidas. Plány AMD na integrování jednoduché grafiky do CPU se mi vcelku líbí, pro notebooky a kancelářské počítače to bude přínosné. A o žádných dalších multicore nějak zatím nehovoří (resp. pouze pro servery, kde to má význam).

Tím druhým myslíš AMD ? Pokud ano, tak tě zklamu, protože i od něj si nic nekoupím, pokud to nebude mít odpovídající added value. Nicméně politika AMD mi přijde lepší, protože aspoň nevykřikuje do světa, jak víc jader = víc adidas. Plány AMD na integrování jednoduché grafiky do CPU se mi vcelku líbí, pro notebooky a kancelářské počítače to bude přínosné. A o žádných dalších multicore nějak zatím nehovoří (resp. pouze pro servery, kde to má význam).
    nee, tim druhym mam namysli programatory ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    nee, tim druhym mam namysli programatory ...
    Očekávám, že za minimální cenu mi bude nabídnut maximální benefit. Tj. programátor to musí udělat co nejlevněji a rozumně a výrobce CPU to samé. Doteď to fungovalo, výrobce CPU se staral o výkon, programátor o zbytek. Z logiky věci vyplývá, že výrobce CPU svým snažením (na rozdíl od programátora) zvyšuje výkon ve všech aplikacích, tedy dosahuje economy of scale. A já rozhodně nehodlám podporovat to, že se zvýší celkové náklady.

Je samozřejmě jasné, že Intel nechce investovat celý svůj zisk do R&D. Pro něj je mnohem jednodušší vyrábět další jádra, protože to mu ušetří spoustu prachů a když dobře zfixluje benchmarky a udělá marketingovou masáž, neznalí a ovlivnitelní lidé mu na to skočí.

Senior Member
    Vliv
    284

Je samozřejmě jasné, že Intel nechce investovat celý svůj zisk do R&D. Pro něj je mnohem jednodušší vyrábět další jádra, protože to mu ušetří spoustu prachů a když dobře zfixluje benchmarky a udělá marketingovou masáž, neznalí a ovlivnitelní lidé mu na to skočí.
    Je samozřejmě jasné, že programator nechce investovat celý svůj zisk do R&D. Pro něj je mnohem jednodušší naklikat další okenka a tlacitka, protože to mu ušetří spoustu prachů a když dobře zfixluje prezentace a udělá marketingovou masáž, neznalí a ovlivnitelní lidé mu na to skočí.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
    Je samozřejmě jasné, že programator nechce investovat celý svůj zisk do R&D. Pro něj je mnohem jednodušší naklikat další okenka a tlacitka, protože to mu ušetří spoustu prachů a když dobře zfixluje prezentace a udělá marketingovou masáž, neznalí a ovlivnitelní lidé mu na to skočí.
    1) Programy se nedají benchmarkovat, a tedy zákazník nemá jak určit, zda je jeden program lepší než druhý. Zákazník si objednává software a v zásadě je pro něj všechen stejný, a proto má tendenci volit takový program, který je nejlevnější. I kdyby měl možnost poznat optimalizovaný software, nebude za něj ochoten platit dramaticky vyšší (např. dvojnásobné) částky, protože 1) by mu to přineslo benefit pouze v tom jednom konkrétním případě, 2) cena software už tak není úplně malá, jelikož se u něj neaplikuje economy of scale.

2) Programátor nemá dost peněz na reklamní kampaň, aby mohl ovlivnit zákazníka, neboť všichni zákazníci ho tlačí k nízké ceně. Pokud toto neplatí, např. Microsoft, pak se jedná o oligopolistu, který zase nemá motivaci dělat něco navíc.

3) Programátor soupeří o zakázky cenou a to za jedno konkrétní dílo, takže nemá kde nahrabat vyšší marže.

Senior Member Avatar uživatele Poofy
    Věk
    40
    Vliv
    279

Eagle: tvuj nazor je spravny - aspon pro nynejsi dobu mas pravdu -ale na druhe strane je fakt ze ten vyvoj pujde nejspis cestou vice jader a casem - nerikam ze brzy programatori aby si vydelali v konkurenci budou muset programovat tak ze s tim budou pocitat. Pro dnesek treba vicejadro nebude mit uplatneni ale v budoucnu se asi prosadi a nekdy zacit muselo
    Stejne jako si MS prosadi pos*any Visty asi tak Intel prosadi Vicejadra a nic s tim nenadelame a kdo se tomu prvni prizpusobi tak na tom vydela.
    KOMPÍK1: E8400 4Ghz, NH-U12F, GB EX38-DS4, 4x1GB Kingston HyperX 1066Mhz, Asus HD4870(840/4000)+AC S1+NoctuaP12, 36GB raptor,2x250GB, 2x1TB-usb, X-FI E.G.+Genius HT5.1 5000, Samsung 275T, A+Case X-Blade, Fortron 500W
    KOMPÍK2: E6850 3,4Ghz ACfreezer7P, Asus P5B Dlx, 2x1GB Kingston HyperX 760Mhz, 8800GT(700/1700/2000)+AC S1+NoctuaS12, 160GB, 750GB-usb, Dell 248wfp, Coolermaster Elite, Asus 450W
    KOMPÍK3: X2 4800+ BOX, Asus M2V-K8T89, 3GB 667Mhz, Ati Sapphire X800, 80+320GB, Samsung 2243NW, EC 300W
    PS3 slim, Iphone 4G 32GB JB, Xtremer Pro 2x2TB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání