Výsledky 1 až 25 z 805

Téma: Opterony socket 939

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Opterony socket 939

mel bych dotaz na serii CABGE.

mam železo viz. podpis a a uz cca tyden testuju overclock procesoru a za boha se nemuzu dostat přes 270 (*9)! z netu a predevsim od membera dymONEna (timto mu děkuji) jsem dostal rady jako snizit HTT na 3x, stahnuti delicky pameti na 180 (nebo 166), dokonce i nejaky přehazováni SATA konektoru...no vsechno mozny a furt nic. porad stejny problem a to tenhle:

kdyz to dam např. uz na 280 tak PC normal nastartuje, zobrazi se fat tabulka a najednou zamrz! nevim proc, ale proste se nedostanu k bootscreenu woken!

myslel jsem ze to je tim, ze neumim nastavit (pro mě) docela složitej bios resp. nastavení pameti ale skousel jsem uz dost nastaveni a furt ne a ne. ikdyz jsem dal vse v nastaveni RAMek na auto a ikdyz jsem treba dal CL 2,5 tak furt nic!
    proto uz podezrivam to, ze proste procik uz nejde vic točit, ikdyz na nem mam normalni teplotu neco kolem 40stupnů (ted nevim presne, jsem v praci). napětí Vcore jsem zvysil na 1,5 (samozrejme nepohohlo)

ted jedu na 270*9, RAM (neboli děličku mam na 166 a CL2

ma nekdo nejaky napad jak o jestě trochu "zmáčknout"? zda je jeste nejaka sance...
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Citace Původně odeslal jbrachtl Zobrazit příspěvek
    mel bych dotaz na serii CABGE.

mam železo viz. podpis a a uz cca tyden testuju overclock procesoru a za boha se nemuzu dostat přes 270 (*9)! z netu a predevsim od membera dymONEna (timto mu děkuji) jsem dostal rady jako snizit HTT na 3x, stahnuti delicky pameti na 180 (nebo 166), dokonce i nejaky přehazováni SATA konektoru...no vsechno mozny a furt nic. porad stejny problem a to tenhle:

kdyz to dam např. uz na 280 tak PC normal nastartuje, zobrazi se fat tabulka a najednou zamrz! nevim proc, ale proste se nedostanu k bootscreenu woken!

myslel jsem ze to je tim, ze neumim nastavit (pro mě) docela složitej bios resp. nastavení pameti ale skousel jsem uz dost nastaveni a furt ne a ne. ikdyz jsem dal vse v nastaveni RAMek na auto a ikdyz jsem treba dal CL 2,5 tak furt nic!
    proto uz podezrivam to, ze proste procik uz nejde vic točit, ikdyz na nem mam normalni teplotu neco kolem 40stupnů (ted nevim presne, jsem v praci). napětí Vcore jsem zvysil na 1,5 (samozrejme nepohohlo)

ted jedu na 270*9, RAM (neboli děličku mam na 166 a CL2

ma nekdo nejaky napad jak o jestě trochu "zmáčknout"? zda je jeste nejaka sance...
    1. To ze ti procik nejde vic je klidne mozny-proste mas horsi kus.
    2. Ale spis e podivej na jaky frekvenci ti ted jedou ramky-pises ze mas 400ky...takze to bude spis tim ze ti jedou ramky na frekvenci co uz nezvladaji-proc treba nezkusis MEMTEST? Dej delicku na 133 a treba ti to pojede vic...
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

tak jsem dal děličku na 133 a pomohlo to. z 270 jsem mohl zvednout na 280. a kdyz jsem dal 290 tak cca po 10sec. spadly widle.

takze ted jedu na 280x9 s děličkou 133 (teplota ve windows po 10min cca 45st. na PRIME nemam cas)

mam dotaz jaky ma vliv delička na vykon...jestli neni lepsi to vratit na 270 ale s deličkou 166?

jinak CL2 a 1,5V na jadru
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

tak jsem dal děličku na 133 a pomohlo to. z 270 jsem mohl zvednout na 280. a kdyz jsem dal 290 tak cca po 10sec. spadly widle.

takze ted jedu na 280x9 s děličkou 133 (teplota ve windows po 10min cca 45st. na PRIME nemam cas)

mam dotaz jaky ma vliv delička na vykon...jestli neni lepsi to vratit na 270 ale s deličkou 166?
    Delas si srandu ne? ta delicka ti urcuje frekvenci tvych pameti v jakym pomeru ku FSB ti pojede. Ty mas 280FSB a jen 400ky ramky(myslim), tak je jasny ze musis mit vysokou delicku. Otazka jestli je lepsi 270fsb+delicka 166 nebo to co mas ted......si to otestuj a sam uvidis ne?!
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

no ja mam taky ramky 400 a musel jsem dat delicku na 100 (pri 9*300) aby to jelo, pritom pri delicce 133 je to tesne pod 400 ale ramky to moc nedavaly (prime padlo dost rychle)...a nechce se mi to nejak moc testit, takze ramky jedou na 150/300 cl2 a v pohode....vykonove to snad ani nepoznam
    aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
    Acer 1810T
    www.highdef.cz

Senior Member
    Vliv
    287

Dobre spravy: AMD znizilo ceny opteronov....
    http://www.xbitlabs.com/news/cpu/dis...031141125.html
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Junior Member
    Vliv
    0

Zdar, tak prave jsem donesl dom opterona 148 (3100,- od zlevnujeme.cz). Zatim frcim na 2900(def. V) hodinu v Prime95. Jeste ho popozenu a uvidime co to da... Mam ho kamosovi do sestavy, asi si ho necham a pujdu koupit jeste jednoho
    Intel E4300@3100MHz + Scythe Ninja (900rpm), ASUS P5N32 - SLI, 3x1024 DDRII A-Data 1000mhz (5.5.5.15), Leadtek 8800gts 320 (650/1900) , Seasonic 500w, LCD Samsung 225BW 22", Case - Gigabyte 3D aurora, SB X-FI extreme gamer

Ja se trosku zadluzil a koupil Opteron 146, pac O144 by me tak rychle nesehnali a O 146 byl uz moc drahej.

info:
    Opteron 146
    OSA146DAA5BN
    CACJE 0605APBW
    REVISION E-4
    TcaseMax-59°C

ted testuju 2600MHz (voltaz sem zvysil na 1,48V)

Citace Původně odeslal JJEJ Zobrazit příspěvek
    Zdar, tak prave jsem donesl dom opterona 148 (3100,- od zlevnujeme.cz). Zatim frcim na 2900(def. V) hodinu v Prime95. Jeste ho popozenu a uvidime co to da... Mam ho kamosovi do sestavy, asi si ho necham a pujdu koupit jeste jednoho

jaky mas TcaseMax?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání