Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Vyznam dual core

1)No ale rozhodne jsi neco v tom smyslu tvdil, nechce se mi to uz hledat.

2)Eagle, ja nejsem programator, ani jsem netvrdil, ze vim, jak to udelat. Ja jsem odpovedel na tvoji teorii, ze to pravdepodobne nejde, nebo ze to bude spatny a pod. Realne to funguje a to dokonce s vyrazne pomaleji propojenou kartou nez je propojeni jednoho jadra k druhemu. Navic, dokonce i samotna fyzika jde paralelizovat, v coz jsem ani moc nedoufal.
    Ty proste misto abys uznal, ze jsi se mylil, radeji napadas me. Prosim, napadej si, ja skutecne nevim, jak to udelat, ale presto trvam na tom, ze to funguje a dokonce velmi dobre. Ja totiz, abych se prizal, hernim enginum moc nerozumim, jen tusim, jak asi muzou fungovat. Docela logicka je tvoje kontrukce, ze nejdrive se musi vypocitat pohyb vsech objektu (resp. jejich poloha) a az pak se muzou zacit vykreslovat. Finta je v tom, ze kdyz ten pohyb nepocita CPU nebo to jedno konkretni jadro, ma cas delat neco jineho. Napr. muze dopocitavat vykreslovani minuleho framu nebo tak neco. Kazdopadne Aegia PPU je dukazem, ze i velmi narocna fyzika, bezne nezvladnutelna, jde realizovat pomoci vice jader, v tomto pripade jednim CPU a druhym specialnim na PCI-E karte. Jasne, ze PPU je na fyziku mnohonasobne vykonejsi nez bezny jadro CPU, ale tady jde o princip, ze. A jestli ze to jde s fyzikou, na ktere zavisi vse ostatni, proc by to neslo se zvukem, AI a dalsima komponentama herniho enginu. Takze bych to shrnul, principialne vice jader nebo specializovanych procesoru ve hrach vyuzit rozhodne jde, zalezi jen na programatorech. A umim si predstavit, ze za par let budou hry bezne umet vyuzit klidne ty 4 jadra, o kterych tu take byla rec. K tomu klidne nejakou grafiku ci PPU jako akcelerator nejenom grafiky a zbyva se jen tesit na to, jak to bude slapat a vypadat. s tvojim pristupem, totiz ze CPU ma byt jeden a basta, bychom se toho nedockali ani za 10 let.

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    2Petrik: Zaprvé to nebyla moje teorie a za druhé bys nám tedy mohl osvětlit, jak si to jako představuješ, že budeš vykreslovat objekt, u kterého ještě nevíš, jak se bude pohybovat. Do toho!
    Naposledy upravil Petrik; 19.10.2006 v 19:12.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání