Mirtex: keď chceš fotiť dlhším časom tak dôležité je, aby si mal najprv svetelné sklo a nie objektív alebo telo so stabilizíciou. On so sklom F4+ je len núdzovka. Niekedy pomôže, niekedy nie. Tiež je dôležité že so stabilizáciou nespravíš bokeh, so svetelným sklom áno, a toto je vo fotografií určite dôležitejšie než aby si udržal o 3-4 čísla dlhší čas.

ace: pozeraj sa aj na to, že aký základný objektív je v sete. Tam je cenovo rozdiel asi 10.000 Sk. , takže tá vyššia cena je adekvátna, pri D50 by si asi ako prvé menil práve tú 18-55ku zo setu.
K foteniu s digi: sám si si "odpovedal". Kedysi sa fotilo tak, źe si musel všetko zmerať a nastaviť. Dnes sa fotí štýlom cvakania a následného triedenia toho čo sa podarilo a čo nie. Film a vyvolanie tiež stálo nejaké peniaze a určite si si rozmyslel, že čo odfotíš a ako. O tom to je...
Dneš už nikto nemeria, každý spolieha na automatiku a svaká.
K bodu 3: myslel som na odšumovanie v PC, ale týka sa to aj odšumovania v tele aparátu keď fotíš do JPEG.

Sony alfa: je to v pohode aparát pokial sa s ním fotí do RAW. To čo mi skôr vadí je, že okrem jedného aparátu nemajú zatial v ponuke nič a kebyže sa jeden pekný deň vykašlú na DSLR segment, lebo im to nebude dostatočne vynášať, tak neviem čo bude. Staré sklá od KM to určite nezachránia. Sony je tiež známe tým, že majú pomerne drahé príslušenstvo, takže tam by som si určite rozmyslel či brať alebo nebrať.