To uz tak nejak ze zvyku ked idem na niekoho reagovat tak hned kliknem quote, proste blby zvyk.Proc citujes muj sahodlouhy prispevek jen abys dolu napsal jednu vetu, ktera byla v mem prispevku navic zminena?
Kde v prispevku si napisal to co ja?? Praveze si pekne zhrnul jak je .NET len o malo pomalsi (coz neni tak) viz. posledny tvoj odstavec.
Ano rezia je pomalsia ale hlavny dovod proc aplikacie napisane pod .NET su ovela pomalsie neni len kvoli tejto rezii (ta je naopak zanedbatelná). Pomalost NETu je spusobena hlavne principami programovania.Vytvoreni a ruseni objektu ma v .NET vyssi rezii. To je pravda. Ovsem algoritmus, kde se to projevi (tzn. kde se vytvari tak mnoho objektu, ze rezie jejich vytvareni prekroci "spotrebu" zbytku algoritmu) je s nejvetsi pravdepodobnosti proste spatne navrzen. V .NET (a jave) je pak treba pouzit napr. object pool nebo jinou techniku aby se nadmernemu vytvareni objektu zabranilo. Jsou tam jeste dalsi zadrhele jako napr. zpracovani vyjimek, ktere je v .net citelne pomalejsi. Tohle vsechno se ale vejde do tech 30%, ktere jsem zminil vyse.
Napríklad string :
Azda všetky bežne client aplikacie vo velkom používajú stringy. Ako iste vies, v .NET su stringy relativne velke objekty ktorych vytvorenie tvori dosť náročných funkcii. Takisto sú tam funkcie ktoré často ani programator v aplikacii nevyužije (len zaberaju sys. prostr.). V C je string obycajny datovy typ (napr. pole charov) ktorý nezaberá ani z daleka toľko sys. prostr. ako jeho ekvivalent v NET (proste v pameti zabera len tolko kolko je treba, jeden znak sa da uložiť do 1 bajtu takže string zaberá minimum). Je sice o niečo pracnejšie pracovat stymto stringom, programator si musí vela vecí písať sám ale to je daň za výkon a efektivitu.
Tým som chcel len povedať kde je ten hlavný dovod, preco je .NET pomalsi. Uviedol som ako príklad sice len string ale ked sa pozres na triedy ktoré .NET obsahuje tak hned vieš prečo je NET pomalší.
A nemusia to byt len zakladne triedy typu string, int, staci sa pozriet aj na GUI triedy, na WIndows.Forms. V porovnani napriklad s MFC ktore použijem v C++ nemaju WindowsForms šancu čo sa týče rychlost
EDIT:
Jo a compilator obsiahnuty v MS produktoch je made by Intel a nie MS.dlouhodobe plati, ze prekladace virtualni stroje atd. od MS patri , na rozdil od vetsiny ostatnich produktu teto firmy, ke svetove spicce... staci srovnat o kolik je gcc v kvalite generovaneho kodu za Visual C