Já na to nijak zvlášť reagovat nebudu, on je to trochu OT, ale především tohle bylo všude diskutováno tisíckrát a jednou už dávno, kdo chce, ten si to najde.
Co se týče světelnosti objektivů, je na tom Olympus se Zuiky velmi dobře, v nemálo modelech nabízí špičkovou světelnost a já upřímně řečeno nevím, jaký je v reálu rozdíl mezi 50 v 1.4, 1.8 či 2.0, beztak i f/2.0 v kombinaci s ohniskem 50 mm poskytuje ve většině situací příliš malou hloubku ostrosti. Pokud si někdo myslí, že je to nutné, může se obrátit k Sigmě, která aktuálně nabízí dvě krátká pevná skla pod f/2.0 a do roka budou dostupné všechny objektivy z její nabídky ...
Nechci se vrtat v detailech, jen mě ten post trochu překvapuje, vzhledem k tomu, že vypadá, jako by ho psal majitel alespoň 1D MkII a ono to tak není. Chtě nechtě, D70 a podobná těla spadají prostě do stejné kategorie (a to mají co dělat). S tím vyšším šumem je to pravda, ale tohle se netýká v rámci zvyšování počtu pixelů pouze Olympusu, ale kohokoliv a to na jakkoliv velkém čipu. Kdyby šlo u foťáků o šum, fotíme všichni těly jako je 1D ... Takhle musíme čekat do té doby, než se do sériové výroby dostanou chipy jiné koncepce, nebo vyráběné jinou technologií.
btw: připrav se, e1, na to, že se zřejmě dozvíš od odborníka chesmanna, jak o tom nic nevíš - soudě alespoň z jeho tvorby, pak platí, že čím víc šumu, tím lepší fotka![]()

VIP

Odpověď s citací