Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Jaký WD Raptor?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jaký WD Raptor?

RAID nepodporuje moje deska Třeba časem bude nová a pak přikoupím další stejný disk...

Na Silentmaxx jsem také dneska při browzdání narazil, všude v česku jej chválí, ale v nějaké diskuzi jsem našel názor, že existuje lepší řešení od Scythe. Každopádně bych si nejdříve koupil disk a pak bych se teprv rozhodoval, jestli investovat další prachy do stišení a jakého, takže v tomhle ohledu nehledám zatím více podrobností. Při jednom kupuju novou case, tu starou jsem prodal právě z důvodu přenosu vibrací.

Zatím to vypadá, že vyhraje 74 GB.

Mimochodem to jsou nějaké nové řady? Všechny jsou označené "ADFD", ve starších recenzích mají 36 a 74 GB jiné označení. Docela by mě zajímalo, co to znamená.
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Rainbow Zobrazit příspěvek
    A o RAID0 sa nema zmysel bavit.
    to nevim proc, par lidi v okoli ma RAID 0 a nikdy jim jeste nespadl
    samozrejme ze pro dulezita data je to nevhodne, ja sam mam dulezity veci na nonRAID disku+zaloha
    a ten vykon tam proste je(RAID0)

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Já bych je do RAIDu 1 taky bral, ale pokud to dotyčný nepotřebuje...
    raptory do RAID1 jsou podle me zbytecnost
    Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    RAID 1 ti žádný výkon navíc nepřinese (teda aspoň u běžně prodávaných řadičů).
    presne kvuli tomuhle
    tyto disky jsou jenom o vykonu

jinak sorry za OT ohledne raid, ktery fr33k stejne nevyuzije

2fr33k: podle me jasna volba ta 74GB
    ADFD je oznaceni pro 16MB verze
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

2MISKOBOSS: To, že si svých dat nevážíš, neznamená, že si jich neváží ostatní. Osobně si nedokážu představit, že bych měl data neredundantně. Instalace OS a konfigurování trvá tak dlouho, že se mi vyplatí pořídit si další disk a mít o dva řády vyšší spolehlivost. RAID0 bych si naopak nepořídil, kvůli tak malému nárůstu rychlosti mít téměř dvojnásobnou poruchovost je pro mě nepřijatelné.

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal fr33k Zobrazit příspěvek
    RAID nepodporuje moje deska Třeba časem bude nová a pak přikoupím další stejný disk...

Na Silentmaxx jsem také dneska při browzdání narazil, všude v česku jej chválí, ale v nějaké diskuzi jsem našel názor, že existuje lepší řešení od Scythe. Každopádně bych si nejdříve koupil disk a pak bych se teprv rozhodoval, jestli investovat další prachy do stišení a jakého, takže v tomhle ohledu nehledám zatím více podrobností. Při jednom kupuju novou case, tu starou jsem prodal právě z důvodu přenosu vibrací.

Zatím to vypadá, že vyhraje 74 GB.

Mimochodem to jsou nějaké nové řady? Všechny jsou označené "ADFD", ve starších recenzích mají 36 a 74 GB jiné označení. Docela by mě zajímalo, co to znamená.
    Scythe sice tiší maličko více, ale disk v něm podstatně víc topí, takže osobně bych to toho 10 000rpm disk rozhodně necpal
    Velikost je jen o penězích, pokud nemáš na 150ku, jdi do 74GB. 150 je trošku rychlejší díky 2 plotnám a možná nepatrně hlučnější (i když výrobce udává ve specifikaci stejné operační paramatry pro oba modely)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. AMD Athlon 64 3200+ jaky socket, jaka deska k OC?
    Založil marv v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 31.10.2005, 18:46
  2. poradi nekdo WD 80 ????
    Založil bubla v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 15.12.2004, 22:38
  3. WD Raptor vs Seegate Cheetah
    Založil radone v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 26.03.2004, 01:35
  4. 2*40GB RAID nebo 1*120GB WD JB?