RAID nepodporuje moje deskaTřeba časem bude nová a pak přikoupím další stejný disk...
Na Silentmaxx jsem také dneska při browzdání narazil, všude v česku jej chválí, ale v nějaké diskuzi jsem našel názor, že existuje lepší řešení od Scythe. Každopádně bych si nejdříve koupil disk a pak bych se teprv rozhodoval, jestli investovat další prachy do stišení a jakého, takže v tomhle ohledu nehledám zatím více podrobností. Při jednom kupuju novou case, tu starou jsem prodal právě z důvodu přenosu vibrací.
Zatím to vypadá, že vyhraje 74 GB.
Mimochodem to jsou nějaké nové řady? Všechny jsou označené "ADFD", ve starších recenzích mají 36 a 74 GB jiné označení. Docela by mě zajímalo, co to znamená.
MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w
to nevim proc, par lidi v okoli ma RAID 0 a nikdy jim jeste nespadl
samozrejme ze pro dulezita data je to nevhodne, ja sam mam dulezity veci na nonRAID disku+zaloha
a ten vykon tam proste je(RAID0)
raptory do RAID1 jsou podle me zbytecnost
presne kvuli tomuhle
tyto disky jsou jenom o vykonu
jinak sorry za OT ohledne raid, ktery fr33k stejne nevyuzije
2fr33k: podle me jasna volba ta 74GB
ADFD je oznaceni pro 16MB verze
Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D
2MISKOBOSS: To, že si svých dat nevážíš, neznamená, že si jich neváží ostatní. Osobně si nedokážu představit, že bych měl data neredundantně. Instalace OS a konfigurování trvá tak dlouho, že se mi vyplatí pořídit si další disk a mít o dva řády vyšší spolehlivost. RAID0 bych si naopak nepořídil, kvůli tak malému nárůstu rychlosti mít téměř dvojnásobnou poruchovost je pro mě nepřijatelné.
Scythe sice tiší maličko více, ale disk v něm podstatně víc topí, takže osobně bych to toho 10 000rpm disk rozhodně necpal
Velikost je jen o penězích, pokud nemáš na 150ku, jdi do 74GB. 150 je trošku rychlejší díky 2 plotnám a možná nepatrně hlučnější (i když výrobce udává ve specifikaci stejné operační paramatry pro oba modely)
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)