Jednoznačně dopručím NV-GS180EP-S.Obraz se zaznamenává na Mini-DV kazetku.Panasonic umí data streamovat jak po Firewire(4-pin) tak po USB 2.0. Daná kamerka má také slot na pamětovou kartu,ovšem slouží jen k ukládání fotek(pouze ve fotorežimu). Ovládací kolečko (Jogdial) je myslím mnohem praktičtější než dotykový displej,vše zvládneš jednou rukou. Nehledě na to že displey na Sonce se snadno uťape...co se týče 3-CCD technologie, hlavní rozdíl je za horších světelných podmínek se nezdají barvy tak slité, obraz má větší dynamiku a také u rychlejších přechodů nedochází k rozmazání obrazu. Co se týče výbavy tyto kamerky jsou zhruba na stejné úrovni, ale přec jen díky ovládání a 3CCD má dle mě Panasonic navrch. Z příslušenství zmíním jen šikovné dálkové ovládání..zbytek standartní výbava(A/V kabel,USB kabel, krytka objektivu,aku,nabíječka, síťová šnůra,software,CZ návod).
Já osobně bych zmíněnou tisícikorunu investoval do nákupu lepšího akumulátoru, dodávaný je pouze základní (610Mha). Aku vhodný pro tuto kamerku se jmenuje CGA-DU(a dle kapacity 7=610Mha,14=1380Mha,21=2080Mha).Na výběr máš buď originál či nějaký náhražkový (Awakom třeba)...
Btw, jen upozorním, přestože se bavíme o DV kamerkách, nedávno se dostala na trh Sony DCR-SR30(HDD 30GB), já mám z ní jen pozitivní dojmy, a dokonce(!!!) ve Stero&video dostala velmi kladné hodnocení. Prodejní cena v kamenných obchodech je 16990,-