Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)
aktualne tu mam 940bw na otestovani:
- pokud se sejde vice lidi nebo se pohodlne usadi do kresla a na gauc, ktere jsou umisteny ne kolmo k monitoru ale trochu bokem tak je to celkem pruser...
- takze nebyva nez si sednout na jednu stranu a monitor nastavit pokud mozno kolmo k pozorovateli![]()
I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora
II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus
III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS
no tak myslim ze ani pan Samsung nepocital s tim ze bude tenhle monitor soucast domaciho kina nebo ze se na nej nekdo bude koukat cela rodina rozprostrena po obyvaku ... a pro toho jednoho je ten stojan dost jednoduse pootocitelnej
I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora
II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus
III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS
nojo, ale tohle je thread o 940BW a jeho TN panelu. proste zbytecny u tohodle monitoru resit tento problem. a kdyby nahodou nekdo mel namitky tak stojan je naprosto luxusni a problem s uhly resi bravurne!
pokud nekdo ale chce aby bylo videt na monitor ze vsech koutů pokoje (v čemž teda prakticky vyuziti nevidim) tak asi nepujde po tomhle resp. TN monitoru...
Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)
nepotrebujem uhly po celej miestnosti, ale pozerame filmy na compe dvaja, rozdiel v uhloch je tak 45 stupnov...cize by to malo stacit, ak niesu problemy s vertikalou..pojdem sa niekde na neho pozriet. vie niekto, kde v Bratislave je "k videni"?
AMD Athlon64 3000+@2500MHz;ArcticCooling Freezer64
MSI K8N NeoPlatinum;2x512MB A-DATA Vitesta500MHz@417MHz(2,5-3-3-6-1T)
MSI NX6800TD128 w/AC Silencer5@16/6(420/820);HDD WD Caviar 120GB SATA;FDD Teac
DVD-RW Toshiba R5272;ENERMAX EG485P/AX(G);17"CRT Dell D1025HE;TT SmartCaseFan II
Tak už "slavíme" s 940BW dvouměsíční "výročí" a to už se snad dá nazvat dlouhodobým používáním, tak jenom pár poznámek a úvah (samozřejmě jsem s ním maximálně spokojen):
1) myslím si, že koupě wide monitoru v této době už je správným nástupem do rozjetého vlaku vývoje, naopak 4:3 končí. Práce na 4:3 už je pro mne dnes nejen nepřirozená, ale až nepříjemná.
2) co jsem hrál hry z poslední doby, tak většina už mi nabídla 1440x900 a jel jsem v nativním rozlišení, super, podpora wide každým dnem stoupá! Pokud je to u nějaký hry jinak, má u mně velmi významné mínus. To je velice příjemné překvapení! Protože v okamžiku koupě monitoru - než jsem si to mohl otestovat - to vypadalo s podporou wide ještě ne moc dobře.
3) S tím ovšem souvisí praktická souvislost v tom smyslu, že pokud chcete jet v nativním rozlišení, nezapomínejte na nezanedbatelně vyšší nároky na výkonnost grafiky a celého systému. A to stojí peníze, ale člověk má alespoň pocit smysluplnosti šílených investic do HWrozběhat např. Oblivion na 1440x900 bez ořezání efektů, to výkon opravdu prověří. Ve srovnání s 1024x768 je rozdíl dost podstatný, to dá rozum. Zároveň chci vidět lidi, co tady fanaticky vyznávají drahé 20" a 21" monitory a kření se 940BW jako lowendu, jak rozběhávají hry na jejich nativní 1680xněco, hlavně hardcory typu zmíněný Oblivion... až budete příště doporučovat jako jedinou možnost pro fajnšmejkra monitory s tímhle šíleným a ve hrách totálně pro výkon vražedným rozlišením, tak by bylo milé tento "zanedbatelný fakt" zmínit. Pro mne koupě tohoto monitoru nebyla otázkou financí, ale smyslu pro realitu - 1440x900 je tak na rozhraní použitelnosti. i tak se mi O. občas trhne a pochybuju, že každý tady má 2x 7900GTX ve SLI... opravdu by mi přišlo divný, koupit si super monitor za 20 a pak zjistit, že k němu potřebuju ještě hi-end systém za 50... čistá matematika. Ano vím že pár lidí tímhle tvrzením nas.ru a poběží mi dát příslušný ohodnocení, ale říct to prostě musím, protože i takový zavádějící příspěvky se v tomhle threadu objevily a považuju za nutný je uvést na pravou míru.
4) pro sledování filmů je wide naprosto úchvatný. Akorát pokud hovoříme o DivX, tak některé zdánlivě kvalitní RIPy - ovšem "vyrobené" jako malé okno - vypadají pak roztažené na celý monitor ne moc dobře. Hovořím např. o Ripech s označením "AXXO", to je skutečně při pohledu z menší vzdálenosti na hranici akceptovatelnosti. i když je jinak lidi na netu vychvalují. Radím tedy, vybírat si filmy s co největším "rozměrem".
5) předem upozorňuju na jeden nemilý jev, který se tu jistě taky řešil a nesouvisí s monitorem leč s Win a problémy při přepínání z nativního do nenativního rozlišení - při "návratu" do desktopu ze hry, která jela v jiném než nativním rozlišení (víc než 1024x768 z monitoru nedostanete takže to je ten případ) může obrazovka "zamrznout" a ačkoliv systém jede, tak nic nevidíte, pouze čerň, kurzor a ev. barevné čáry. Nebudu zde spekulovat co je příčinou, ale naučil jsem se to řešit jediným dvojklikem na tlačítko Win+L - systém se přepne na "úvodní obrazovku" a po opětovném zvolení usera je vše ve Win normální. Tak abyste se pak nedivili, jako já. To samozřejmě neplatí, pokud hra jede v 1440x900
6) absolutně žádný vadný pixel, ani jiné problémy se zatím neobjevily. Jak jsem výše psal o "šoku" ze jeho malé výšky tak ten už je dávno, dávno za mnou![]()
Naposledy upravil 24-bit; 14.10.2006 v 13:11.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)