Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 27

Téma: Nej sdílení dat a systém záloh pro domácnost (WXP)

Standardní Nej sdílení dat a systém záloh pro domácnost (WXP)

Řeším teď problém sdílení dat a zálohování na domácí použití. Pevně věřím, že sekce je správná...
    Doma jsou: pc (má pracovní stanice, společná TV, video, hudba,...), noťas manželky a časem přijde i můj noťas. Propojeno přes switch, vč. vstupu netu. Jde mi o to, aby data (dokumenty, mp3, video, fotky,...) byla na jednom místě ("storage") a přístupná z desktopu (bez omezení) a z noťasu s omezením (např. nemožnost měnit nebo mazat). Velice rád bych, aby při snaze přehrát mp3 ze storage se daný soubor nemusel stahovat a ukládat na disk (např. na disk notebooku).
    Zároveň s tím řeším i systém záloh. Pokud by storage byla v desktopu, vyloučil jsem pouhé použití raid1 a přikláním se k externímu řešení (klidně i s raid1). Původně jsem zamýšlel použít usb externí box a hdd; zálohování bych prováděl jednou za čas (jednou týdně a dle potřeb). Ale dle této diskuze (http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=51998) jsem začal váhat nad externím raid1 řešením. Mám doma delláckej optiplex (PII, 128MB, atd.), kterej jsem hodlal vyřadit, ale možná by nahradil toto zařízení zmíněné MadCapem (http://206.82.202.46/Products/Storage/NetworkStorage/SC101.aspx). Určitě bych nepotřeboval slyšet ty zálohovací disky celý den, ale při troše snaze bych ho mohl odlučnit, cpu je pasiv a celej case (trochu větší než sc101 ) má jeden větráček a pěkně vymyšleny chlazení. Pokud půjde zálohování zautomatizovat, mohl by běžet stále jinak bych prováděl zálohu dle potřeby (jako u usb řešení).
    Díky za každou konstruktivní radu
    Naposledy upravil Brogg; 27.08.2006 v 03:02.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Member Avatar uživatele Gregy
    Věk
    34
    Vliv
    241

Standardní Re: Nej sdílení dat a systém záloh pro domácnost (WXP)

Hmm tak na to co popisuješ bych použil standartní windows sdílení + firewall. S tím zálohováním....si nejsem jistej ale použil bych asi něco jako acronis jenže to neni free
    The Cake is a SPY!

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Na zalohu se podivej na Cobian Backup. Prej je to volne siritelne, zdroj na www.cobian.se

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Gregy Zobrazit příspěvek
    Hmm tak na to co popisuješ bych použil standartní windows sdílení + firewall. S tím zálohováním....si nejsem jistej ale použil bych asi něco jako acronis jenže to neni free
    By me zajimalo, k cemu ten FW.

2Brogg: Optimalne nejakou externi krabku s raidovym polem. Alternativne homemade reseni s pomoci beznych PC komponent, v tomhle pripade samo na tuxovi, pokud teda chces aby to nejak rozumne fungovalo.

Jak budes k datu pristupovat je na tobe, neni problem samba/ftp/nfs/... problem je spis na strane widli, ktery jaksi dokopat k pripojeni ftp/nfs/... do FS neni zrovna oneclick akce.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec
    ...
    ok, jak jsem psal do druhé diskuze (uvedena v prvním postu), mám, resp. brzy budu mít vlastně zdarma Dell optiplex (PII, 128MB,...), což by mohla být ona externí krabička. Raid udělám pomocí Kouwell KW-571B (nebo mám doma ještě nějakej isa řadič ) a dal bych linux. Ale dva problémy:
    - ftp jsem nechtěl (to si mohu nechat desktop se všemi daty a noťas a mohu si to přes ftp taky stáhnout a nepotřebuji další pc s linuxem), ptal jsem se na možnost si přehrát mp3 na noťasu, aniž bych musel stahovat (např. přes ftp) soubory. Jde mi o to, že mám data na desktopu a ty chci zpřístupnit i noťasu, ale představa, že si na noťas budu přetahovat přes ftp vždy to, co si chci poslechnout je nemilá...
    - další krabkou (dalším pc) se zase zvyšuje hlučnost

Takže mám dotaz, pokud bych vyřešil zálohu externím zařízením (třeba i s raidem), ale zapinal (připojoval) bych ho pouze na čas zálohy, a doma by fungovaly pouze desktop (hlavní uložiště dat, 7/24) a 2 noťasy. Jde data na desktopu zpřístupnit, jak si představuji nebo ne?

EDIT: Jen doplním popis propojení: do switchu jde net a z něj spojení na:
    - desktop
    - v současnosti ještě i na druhý pc, ale ten zmizí a ani se nepoužívá (výjimečně)
    - a na ovislink 1120ap - na něj se napojuje zatím jeden noťas, časem dva
    Můžeme mít napojené pouze 2 pc, resp. kolejní dhcp přidělí pouze 2 ip na pokoj. Vlastní dhcp je zakázán...
    Naposledy upravil Brogg; 29.08.2006 v 11:36.

Věk
    34
    Vliv
    241

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    By me zajimalo, k cemu ten FW.
    Protože píše "propojeno switchem včetně vstupu do netu". Pokud má třeba wi-fi tak je možnost že se uživatelé na síti "vidí". V tom případě bych osobně použil fw a omezil win sdílení na počítače kterým důvěřuju
    The Cake is a SPY!

Citace Původně odeslal Brogg Zobrazit příspěvek
    Takže mám dotaz, pokud bych vyřešil zálohu externím zařízením (třeba i s raidem), ale zapinal (připojoval) bych ho pouze na čas zálohy, a doma by fungovaly pouze desktop (hlavní uložiště dat, 7/24) a 2 noťasy. Jde data na desktopu zpřístupnit, jak si představuji nebo ne?
    A proc nenechat jako 24/7 prave tu dalsi krabicku?
    Nechat ten server bezet nonstop, na tom bych videl nejlepe sw raid5-6, lvm a sdileni pres sambu, podle mne je samba dostatecne spolehliva ( alespon ja jsem s ni nemel jediny problem pokud je na strane serveru linux ).
    A dalsi pc ( at uz desktop, nebo ntb ) muzes zapinat podle potreby.
    Server muzes treba nekam do spajzu a mas po hluku, pustis na tom vpn a muzes mi data kdykoli, kdekoli k dispozici.
    Naposledy upravil monsoon; 29.08.2006 v 14:08.

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Citace Původně odeslal monsoon Zobrazit příspěvek
    Server muzes treba nekam do spajzu a mas po hluku,...
    já žiju na kolejích (téměř 24/7/365) takže do špajzu to nedám...škoda. Mám k dispozici jednu místnost (obývák, pracovna i ložnice) pro dva lidi a bude stačit jeden nonstop pc Takže se ptám, zda to jde dát vše na jeden pc (právě ten deskto vč. toho zpřístupnění dat bez nutnosti stahovaní...
    PS: Opravdu jen v nejkrizovější situaci bych volil 2 nonstop pc, nechce se mi dvakrát řešit kompletní ztišování pc a navíc toho místa taky není nejvíc...

EDIT: Ještě se zeptám, v případě, že bych volil externí nonstop řešení , mohu dosáhnout s klasickým pc (onen dell optiplex) podobného výsledku, jaký nabízí Netgear SC101, tj. přístup na zrcadlené disky přes síťovy rozhraní? Tak aby se mi data tam uložená zobrazily jako např. místní (či jiný) disk, já tam mohl z noťasu či desktopu přistupovat a přímo odtud spouštět věci (mp3, video)? A opravdu to nejde jinak než přes další pc, tj. nejde to dát do desktopu?
    Naposledy upravil Brogg; 29.08.2006 v 14:54.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Pokud jde o raid, doporucuju radsi SW reseni pod tuxem, kdyz se neco po, tak se k datum neni problem narozdil od HW reseni dostat. Samba samo neni problem. Otazka je ten desktop, pokud by byl tuxlike, tak neni problem, ale v okamziku kdy na to zacnes cpat widle ...

K tomu FTP, viz, lepsejsi OS umi veci jako trebas mount ftp://franta.josef.cz/mp3 /mnt/josefovipisnicky && mplayer /mnt/josefovipisnicky/*
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec
    Otazka je ten desktop, pokud by byl tuxlike, tak neni problem, ale v okamziku kdy na to zacnes cpat widle ...
    Hm, asi tak, desktop je po hw strance naprosto linuxlike (to ale neni vubec ted dulezity, ja vim...), otazkou je, co na nem zrovna jede a z jistejch duvodu na nem nemuze jet nonstop linux, resp. potrebuju mnohem vice widle - takze to vem jako widlenonstop stroj.
    Co teda ted? Je reseni desktop (windows) a notas(y)? Nebo nezbyde nez dalsi nonstop pc?
    PS: na notasu je vicemene pouze windowsxp...
    Naposledy upravil Brogg; 30.08.2006 v 00:19.

Member mince Avatar uživatele Laci
    Vliv
    281

Celkom zaujimave riesenie: http://www.freenas.org/
    PC: Asus P5W DH Deluxe, Core 2 Quad Q6600, Scythe Infinity, 4x 1GB Corsair DDR2 800 XMS2, Gigabyte 8800GT, WD Raptor 74 GB, WD Raptor 150 GB + RaptorX 150GB (RAID0), Seagate 1TB, WD 640 GB, Pioneer DVR-111D @ L, LifeVieW FlyTV Express X1 MST-T2A2, Avance B031, Seasonic M12 600W, acer X243HQ, MS Wireless DeskTop 2.0
    HTPC: Asus M2A-VM HDMI, Athlon64 X2 3800+ EE 35W, 4x 512MB A-DATA DDR2 800, Samsung 500GB, Samsung SH-S182M, LifeView FlyDVB Trio, CoolerMaster CM Media 260, FORTRON FSP300-60THN-P

Pokusím se oživit zapadlou diskuzi a zeptám se, zda nikdo nezná řešení pro přehrávání audio na notebooku (WXP) z archivu na stolním pc (WXP).
    Pro linux se toho dá najít dost (jeden z mnoha: http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=649011&postcount=14), pro řešení s třetí bednou 24/7 pod stolem snad ještě víc, ale pro dva WXP-WXP ne

Věk
    34
    Vliv
    241

vyzkoušej treba VLC
    Naposledy upravil Gregy; 28.09.2006 v 10:36.
    The Cake is a SPY!

Vyzkouším později, teď mám bohužel k dispozici WXP-W98 a ty 98 to neberou... Ale mohu se zeptat, jak je to s tím streamováním? Na stolním pc to pustím (server, streamer) a na noťasu (klient) stáhnu, to chápu. Ale musí to být jako stream, tj. puštěný "proud" hudby a noťas to pouze stáhne bez možnosti ovlivnění nebo si jde vybírat přes noťas co se pustí - jaké skladby apod.?
    Naposledy upravil Brogg; 28.09.2006 v 15:50.

Ja si teda nejsem uplne jistej, co chces stvorit. Mam pocit, ze popisujes jednu vec a davas link na jinou.

Jde ti jen o to, ze sedis u ntb, na nem si prehravas veci co jsou na "serveru" a hraje ti to z ntb zvukovky ?
    Nebo o to, ze kdyz na ntb neco pustis, tak to hraje ze zvukovky v "serveru", coz je pripad toho linku ohledne linuxu.

Z tveho popisu bych rek, ze jde spise o prvni moznost, ale na druhou stranu v ni imho neni zadnej problem. Proste si pripojis sitovy disk ze serveru a prehravas to jako by to bylo primo na ntb.

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

Chjo, trochu mě mrzí to, že si nerozumíme (ale je to má chyba...). Jasně, že jde o první možnost, ale jen to označení server není přesné - jak píšu v prvním postu, není to server, ale pracovní pc. Ten odkaz na Martyho byl kvůli řešení v linuxu (" Server Linux. Na něm ve screenu pouštím MPG123 a přehrávám muziku z archivu. Do této chvíle bez problémů. ")

Zkusím to teda znova:
    Chci spojit dva počítače:
    1. stolní pc (WXP), používaný jako běžný multimediální pc (kancelář, hudba, video,...)
    2. ntb (WXP)

A rád bych, aby:
    - šly přehrát mp3 z archivu, který je na pracovním pc (zvuk poleze ze zvukovky na notasu). Ovšem ne tak, aby to uživatel ntb musel stahovat a pak přehrávat (nehodí se tedy např. ftp).
    - přístup z ntb byl omezen (možnost si některá nasdílená data stáhnout, ale ne měnit či mazat). (-> případně řeší ftp)
    - aby to bylo bezpečné

Vím, že řešení přes třetí pc (slabý hw s linuxem) je jednduché, ale rád bych zachoval počet pc na dvou Jde to?
    Naposledy upravil Brogg; 28.09.2006 v 21:11.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Chjo, trochu mě mrzí to, že si nerozumíme (ale je to má chyba...). Jasně, že jde o první možnost, ale jen to označení server není přesné - jak píšu v prvním postu, není to server, ale pracovní pc. Ten odkaz na Martyho byl kvůli řešení v linuxu (" Server Linux. Na něm ve screenu pouštím MPG123 a přehrávám muziku z archivu. Do této chvíle bez problémů. ")

Zkusím to teda znova:
    Chci spojit dva počítače:
    1. stolní pc (WXP), používaný jako běžný multimediální pc (kancelář, hudba, video,...)
    2. ntb (WXP)

A rád bych, aby:
    - šly přehrát mp3 z archivu, který je na pracovním pc (zvuk poleze ze zvukovky na notasu). Ovšem ne tak, aby to uživatel ntb musel stahovat a pak přehrávat (nehodí se tedy např. ftp).
    - přístup z ntb byl omezen (možnost si některá nasdílená data stáhnout, ale ne měnit či mazat). (-> případně řeší ftp)
    - aby to bylo bezpečné

Vím, že řešení přes třetí pc (slabý hw s linuxem) je jednduché, ale rád bych zachoval počet pc na dvou Jde to?
    ja osobne variantu, kterou navrhnu nesnasim, ale neslo by pouzit obycejne sdileni ve win? (najaky prava by to snad melo mit ne? )

Jak moc je vykonne to multimedialni PC ? Nezvladlo by Virtual machine s nainstalovanym linuxem?

K tomu sdileni: je nebezpecnejsi pouzivat WinXP nez Sambu na linuxu? (Myslim tim, jako ze zdroj dat by byly XPcka.) Vzdyt snad WinXP i Samba musi pouzivat totozny protokol, nebo ma Samba nejake bezpecnosti vychytavky?
    GigaByte GA-M55plus-S3G --- A64 3200+ @ 24oo ~ 1,375V BOX --- 2x512 Geil 667 CL4 @ 980 CL5 --- WD2500KS --- Acer AL1721ms --- 1/1 MBit/s via WiFi
    Blog

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0 aneb jeste ze ty "ochrany" programujou rozumny lidi :]

Citace Původně odeslal MEluZíNa Zobrazit příspěvek
    Jak moc je vykonne to multimedialni PC ? Nezvladlo by Virtual machine s nainstalovanym linuxem?

K tomu sdileni: je nebezpecnejsi pouzivat WinXP nez Sambu na linuxu? (Myslim tim, jako ze zdroj dat by byly XPcka.) Vzdyt snad WinXP i Samba musi pouzivat totozny protokol, nebo ma Samba nejake bezpecnosti vychytavky?
    krome toho ze to je linux a tim padem odlisny stupen bezpecnosti, zadne vychytavky to nema. naopak samba samotna je obcas ohledne uzivatelu v nevyhode.

xp sdileni s nastavenymi pravy staci - pravo jen cteni slozky, pak uz je to jen a jen v zavislosti na zabezpeceni MS systemu proti nabourani...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

No tak je to tak jak jsem si myslel. Na tohle ja vazne nejlepsi CIFS, nevidim duvod proc to jakkoli komplikovat. To, ze jsem nerozumnel bylo v tom, ze ten Martyho link se tyka jineho problemu.
    Jen na vysvetlenou: To co popisuje Marty: Marty se pripoji na server a primo na nem z prikazove radky spusti tu hudbu, takze hraje ze serveru a ne z ntb, ale ovladani ma na ntb.

Ty si proste na pracovni stanici nasdilis co potrebujes, nastavis prislusna prava a hesla a pote si to na ntb pripojis jako sitovy disk, bude to mit normalne pismeno a ani nepoznas, ze ten disk je nekde jinde. Klidne si z neho budes moct prehravat jako z disku na ntb.

Co se tyce bezpecnosti, tak nevim presne na jake urovni bys ji potreboval.... aby ti nekdo nezkopiroval mp3 ?
    Pokud to bude na jednom switchi, tak tam moc odposlechu nehrozi, ale stejne je lepsi mit nejake bezpecne heslo. Dale je dobre vypnout stare LM hashe, ktere se daji bruteforcem rozlousknout za par hodin, ale nejdriv by stejne ty hashe musel nekdo nejak sehnat a to bud odposlechem, coz na switchi moc nehrozi a nebo se dostat primo k masine.
    A pokud jsi paranoidni, tak to muses cele provozovat pres nejaky sifrovany tunel, nejlepe asi pres OpenVPN.
    Naposledy upravil monsoon; 29.09.2006 v 00:36.

bezpecnost je jasne..takova..aby mu manzelka nebo pritelkyne nemazala soubory v pocitaci a to ani omylem..to co se zde popisuje..je resitelne sdilenim ve widlich bez extremni potreby dalsi masinky.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Citace Původně odeslal MEluZíNa
    Sry, v podpisu to nemám, takže stručně doplním: Bart 2500+, KT600, 1024MB, 6600GT, síťovka na desce; propojení sítě: net jde do switche - 1. port (mini switch W-linx: SW-005CM-X), z něj drátem do stolního pc - 2. port. Napojení notebooku buď pře switch drátem (3. port) nebo přes wifi (ve 4. portu switche mám napojenej Ovislink 1120 AP s použitím WEP a s MAC omezením). Časem asi pořídím all-in-one (switch+wifi).
    Nezdá se mi řešení přes Virtual machine jako nejlepší, jednak to zbytečně zatíží pc a jednak mně to přijde jako zbytečně složité... Ale díky
    Citace Původně odeslal Airwolf
    xp sdileni s nastavenymi pravy staci - pravo jen cteni slozky, pak uz je to jen a jen v zavislosti na zabezpeceni MS systemu proti nabourani...
    Návrh beru na vědomí, ale přece bych možná něco konfigurovatelnějšího (?)...
    Citace Původně odeslal uberguru
    bezpecnost je jasne..takova..aby mu manzelka nebo pritelkyne nemazala soubory v pocitaci a to ani omylem..
    Já bych to rozdělil pro přehlednost takto:
    - bezpečnost - aby byl přístup alespoň částečně bezpečně chráněn (vyhnout se evidentním bezpečnostním chybám a bugům). Jinak nic složitého bych zas nevymýšlel, jelikož moc informatiků na těchto kolejích není...
    - práva - omezit práva pro přistupující uživatele (ntb), přesně z toho důvodu aby manželka neřekla po smazání půlky věcí: "Sry..." Aby mohla věci stahovat (fotky, dokumenty,...), ale ne je měnit či mazat (to ať si dělá s těma věcma po stažení...).
    Citace Původně odeslal monsoon
    No tak je to tak jak jsem si myslel. Na tohle ja vazne nejlepsi CIFS, nevidim duvod proc to jakkoli komplikovat. ... Ty si proste na pracovni stanici nasdilis co potrebujes, nastavis prislusna prava a hesla a pote si to na ntb pripojis jako sitovy disk, bude to mit normalne pismeno a ani nepoznas, ze ten disk je nekde jinde. Klidne si z neho budes moct prehravat jako z disku na ntb.
    Tak to je přesně ono, na notebooku to uvidím jako disk a dle toho s tím pracuji. Takto jsem si to představoval Ale lama dotaz: popsal bys to přesněji?
    Citace Původně odeslal monsoon
    Co se tyce bezpecnosti, tak nevim presne na jake urovni bys ji potreboval.... aby ti nekdo nezkopiroval mp3 ?
    Pokud to bude na jednom switchi, tak tam moc odposlechu nehrozi, ale stejne je lepsi mit nejake bezpecne heslo. Dale je dobre vypnout stare LM hashe, ktere se daji bruteforcem rozlousknout za par hodin, ale nejdriv by stejne ty hashe musel nekdo nejak sehnat a to bud odposlechem, coz na switchi moc nehrozi a nebo se dostat primo k masine.
    A pokud jsi paranoidni, tak to muses cele provozovat pres nejaky sifrovany tunel, nejlepe asi pres OpenVPN.
    Ne, není to jen na mp3 (to bych to ani nechránil ), ale měly by tam být i osobní dokumenty, takže přece jenom nějaká ochrana by se hodila Ale paranoidní nejsem... (popis propojení počítačů je na začátku postu)
    Naposledy upravil Brogg; 29.09.2006 v 11:03.

www.microsoft.cz hledat "sdílení souborů"
    www.microsoft.cz hledat "práva adresářů a souborů"
    www.microsoft.cz hledat "síťová jednotka"

úplně stejně to je popsané v helpu každých Windows

C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Citace Původně odeslal Airwolf Zobrazit příspěvek
    ...
    Mně šlo o podrobnější popsání využití a použití CIFS. Sdílení souborů ve windows umím, neboj...
    Naposledy upravil Brogg; 29.09.2006 v 11:25.

Mně šlo o podrobnější popsání využití a použití CIFS. Sdílení souborů ve windows umím, neboj...
    CIFS == common internet file system == sdileni souboru ve windows

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. Fasch bios Gigabyte Ga7VT880 L muzu dat bios s PRO verze??
    Založil Gizmo_CZ v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 27.09.2004, 18:47

Pravidla přispívání