ok, jak jsem psal do druhé diskuze (uvedena v prvním postu), mám, resp. brzy budu mít vlastně zdarma Dell optiplex (PII, 128MB,...), což by mohla být ona externí krabička. Raid udělám pomocí Kouwell KW-571B (nebo mám doma ještě nějakej isa řadičPůvodně odeslal Jezevec
) a dal bych linux. Ale dva problémy:
- ftp jsem nechtěl (to si mohu nechat desktop se všemi daty a noťas a mohu si to přes ftp taky stáhnout a nepotřebuji další pc s linuxem), ptal jsem se na možnost si přehrát mp3 na noťasu, aniž bych musel stahovat (např. přes ftp) soubory. Jde mi o to, že mám data na desktopu a ty chci zpřístupnit i noťasu, ale představa, že si na noťas budu přetahovat přes ftp vždy to, co si chci poslechnout je nemilá...
- další krabkou (dalším pc) se zase zvyšuje hlučnost
Takže mám dotaz, pokud bych vyřešil zálohu externím zařízením (třeba i s raidem), ale zapinal (připojoval) bych ho pouze na čas zálohy, a doma by fungovaly pouze desktop (hlavní uložiště dat, 7/24) a 2 noťasy. Jde data na desktopu zpřístupnit, jak si představuji nebo ne?
EDIT: Jen doplním popis propojení: do switchu jde net a z něj spojení na:
- desktop
- v současnosti ještě i na druhý pc, ale ten zmizí a ani se nepoužívá (výjimečně)
- a na ovislink 1120ap - na něj se napojuje zatím jeden noťas, časem dva
Můžeme mít napojené pouze 2 pc, resp. kolejní dhcp přidělí pouze 2 ip na pokoj. Vlastní dhcp je zakázán...