Sry, v podpisu to nemám, takže stručně doplním: Bart 2500+, KT600, 1024MB, 6600GT, síťovka na desce; propojení sítě: net jde do switche - 1. port (mini switch W-linx: SW-005CM-X), z něj drátem do stolního pc - 2. port. Napojení notebooku buď pře switch drátem (3. port) nebo přes wifi (ve 4. portu switche mám napojenej Ovislink 1120 AP s použitím WEP a s MAC omezením). Časem asi pořídím all-in-one (switch+wifi).Původně odeslal MEluZíNa
Nezdá se mi řešení přes Virtual machine jako nejlepší, jednak to zbytečně zatíží pc a jednak mně to přijde jako zbytečně složité... Ale díky
Návrh beru na vědomí, ale přece bych možná něco konfigurovatelnějšího (?)...Původně odeslal Airwolf
Já bych to rozdělil pro přehlednost takto:Původně odeslal uberguru
- bezpečnost - aby byl přístup alespoň částečně bezpečně chráněn (vyhnout se evidentním bezpečnostním chybám a bugům). Jinak nic složitého bych zas nevymýšlel, jelikož moc informatiků na těchto kolejích není...
- práva - omezit práva pro přistupující uživatele (ntb), přesně z toho důvodu aby manželka neřekla po smazání půlky věcí: "Sry..." Aby mohla věci stahovat (fotky, dokumenty,...), ale ne je měnit či mazat (to ať si dělá s těma věcma po stažení...).
Tak to je přesně ono, na notebooku to uvidím jako disk a dle toho s tím pracuji. Takto jsem si to představovalPůvodně odeslal monsoon
Ale lama dotaz: popsal bys to přesněji?
Ne, není to jen na mp3 (to bych to ani nechránilPůvodně odeslal monsoon
), ale měly by tam být i osobní dokumenty, takže přece jenom nějaká ochrana by se hodila
Ale paranoidní nejsem... (popis propojení počítačů je na začátku postu)