Výsledky 1 až 25 z 27

Téma: Nej sdílení dat a systém záloh pro domácnost (WXP)

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Nej sdílení dat a systém záloh pro domácnost (WXP)

Citace Původně odeslal MEluZíNa
    Jak moc je vykonne to multimedialni PC ? Nezvladlo by Virtual machine s nainstalovanym linuxem?
    Sry, v podpisu to nemám, takže stručně doplním: Bart 2500+, KT600, 1024MB, 6600GT, síťovka na desce; propojení sítě: net jde do switche - 1. port (mini switch W-linx: SW-005CM-X), z něj drátem do stolního pc - 2. port. Napojení notebooku buď pře switch drátem (3. port) nebo přes wifi (ve 4. portu switche mám napojenej Ovislink 1120 AP s použitím WEP a s MAC omezením). Časem asi pořídím all-in-one (switch+wifi).
    Nezdá se mi řešení přes Virtual machine jako nejlepší, jednak to zbytečně zatíží pc a jednak mně to přijde jako zbytečně složité... Ale díky
    Citace Původně odeslal Airwolf
    xp sdileni s nastavenymi pravy staci - pravo jen cteni slozky, pak uz je to jen a jen v zavislosti na zabezpeceni MS systemu proti nabourani...
    Návrh beru na vědomí, ale přece bych možná něco konfigurovatelnějšího (?)...
    Citace Původně odeslal uberguru
    bezpecnost je jasne..takova..aby mu manzelka nebo pritelkyne nemazala soubory v pocitaci a to ani omylem..
    Já bych to rozdělil pro přehlednost takto:
    - bezpečnost - aby byl přístup alespoň částečně bezpečně chráněn (vyhnout se evidentním bezpečnostním chybám a bugům). Jinak nic složitého bych zas nevymýšlel, jelikož moc informatiků na těchto kolejích není...
    - práva - omezit práva pro přistupující uživatele (ntb), přesně z toho důvodu aby manželka neřekla po smazání půlky věcí: "Sry..." Aby mohla věci stahovat (fotky, dokumenty,...), ale ne je měnit či mazat (to ať si dělá s těma věcma po stažení...).
    Citace Původně odeslal monsoon
    No tak je to tak jak jsem si myslel. Na tohle ja vazne nejlepsi CIFS, nevidim duvod proc to jakkoli komplikovat. ... Ty si proste na pracovni stanici nasdilis co potrebujes, nastavis prislusna prava a hesla a pote si to na ntb pripojis jako sitovy disk, bude to mit normalne pismeno a ani nepoznas, ze ten disk je nekde jinde. Klidne si z neho budes moct prehravat jako z disku na ntb.
    Tak to je přesně ono, na notebooku to uvidím jako disk a dle toho s tím pracuji. Takto jsem si to představoval Ale lama dotaz: popsal bys to přesněji?
    Citace Původně odeslal monsoon
    Co se tyce bezpecnosti, tak nevim presne na jake urovni bys ji potreboval.... aby ti nekdo nezkopiroval mp3 ?
    Pokud to bude na jednom switchi, tak tam moc odposlechu nehrozi, ale stejne je lepsi mit nejake bezpecne heslo. Dale je dobre vypnout stare LM hashe, ktere se daji bruteforcem rozlousknout za par hodin, ale nejdriv by stejne ty hashe musel nekdo nejak sehnat a to bud odposlechem, coz na switchi moc nehrozi a nebo se dostat primo k masine.
    A pokud jsi paranoidni, tak to muses cele provozovat pres nejaky sifrovany tunel, nejlepe asi pres OpenVPN.
    Ne, není to jen na mp3 (to bych to ani nechránil ), ale měly by tam být i osobní dokumenty, takže přece jenom nějaká ochrana by se hodila Ale paranoidní nejsem... (popis propojení počítačů je na začátku postu)
    Naposledy upravil Brogg; 29.09.2006 v 11:03.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. Fasch bios Gigabyte Ga7VT880 L muzu dat bios s PRO verze??
    Založil Gizmo_CZ v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 27.09.2004, 18:47

Pravidla přispívání