Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Dualcore - CPU Affinity, windows scheduler

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Dualcore - CPU Affinity, windows scheduler

Citace Původně odeslal Haste Zobrazit příspěvek
    Ovsem na C2D nic takoveho neni! Tady sem zatim nenainstaloval zadnou zaplatu ani drivery(ani zadne nejsou) a vse bezi jak ma. Zadna hra mi zatim neudelal zadny problem
    Ale mně třeba ano. V Quake 4 v síťovém timedemo (... které jsem používal) běží panák jakýmsi domem a pak vyběhne ven do takové arény. V tom okamžiku to vždycky cukne. Na single-core je většinou cuknutí malé, na dual-core se to většinou zasekne tak na vteřinu. Preload dema hodně pomáhá, ale ne 100%. Proč? Netuším, ale každopádně je to divné. A dělá to i na Core 2 Duo. Kvůli tomu jsem musel změnit timedemo.

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Ale mně třeba ano. V Quake 4 v síťovém timedemo (... které jsem používal) běží panák jakýmsi domem a pak vyběhne ven do takové arény. V tom okamžiku to vždycky cukne. Na single-core je většinou cuknutí malé, na dual-core se to většinou zasekne tak na vteřinu. Preload dema hodně pomáhá, ale ne 100%. Proč? Netuším, ale každopádně je to divné. A dělá to i na Core 2 Duo. Kvůli tomu jsem musel změnit timedemo.
    No tyhle DC problemy se vetsinou projevuji kontinualnim zasekavanim, poskakovanim atd, proste ze to neni plynule. Pripadne zrychlovanim/zpomalovanim behu hry v extremnich pripadech. To ze hra v nejakem presnem a urcitem a stale stejnem miste sekne treba na sekundu bych videl spis jako memory controller nebo presun pres PCIE ci neco podobneho. Jsou to ruzne systemy a nemuzes vse svadet na DualCore.
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

No tyhle DC problemy se vetsinou projevuji kontinualnim zasekavanim, poskakovanim atd, proste ze to neni plynule. Pripadne zrychlovanim/zpomalovanim behu hry v extremnich pripadech. To ze hra v nejakem presnem a urcitem a stale stejnem miste sekne treba na sekundu bych videl spis jako memory controller nebo presun pres PCIE ci neco podobneho. Jsou to ruzne systemy a nemuzes vse svadet na DualCore.
    Jenže já to testoval na třech dual-core a na pěti single-core a prostě ty single-core to dělaly v menší míře. Např. u single-core to v polovině průběhů šlo bez záseku, u dual-core nikdy.

Zdravim... No ja jsem taky hledal...jak vyresit problem se starejma hrama na X2 4800+@2.8Ghz a nasel jsem MCUtil Processor Affinity 1.0 http://www.slunecnice.cz/product/MCU...ssor-Affinity/ ... umi to poustet programy na ruznejch procakach nebo jadrech... jdou udelat BATaky.. ktery pres ten program poustej hry. Zatim mi to pomohlo u vseho co se cukalo... nebo mi neslo hrat multiplayer...

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    314

Nejnovější verze kernelu pro XP CZ
    5.1.2600.3023 z 30.10.2006

KB896256-v4
    http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=cs

Member Avatar uživatele swarm
    Věk
    39
    Vliv
    257

Nevim jak Core 2 Duo, ale i u mě na Core Duo jsem měl u některých (hlavně starších) her problémy. Začalo to, když jsem si chtěl nainstaloval Unreal Tournament GOTY a poskakovalo to. Myslel jsem, že to dělá dynamická změna násobiče, ale ať jsem si s tim hrál v RMclocku jak jsem chtěl, tak to nepomohlo a až pak jsem si vzpoměl, že mám vlastně v notebooku dvoujádro a vyřešila to ta affinita.
    Diagon Swarm - redaktor NOTEBOOK.cz
    Nikdy se nehádej s blbcem, nezasvěcený by nemusel poznat, že je mezi vámi rozdíl.
    Blog o mobilní technice -> [WWW]

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. sci-fi - zmena identifikace cpu pod windows
    Založil Cyber v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 01.03.2004, 17:29
  2. EPoX 8K5A2+ a Duron 1,4
    Založil Vlado v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 31.01.2004, 18:28
  3. MSI KT6 DELTA KT600 & Windows XP problem
    Založil peter123 v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 3