To porovnání s kopírkou je IMHO vcelku příhodné. Jo, znám člověka, který má doma kopírku, ale asi to nebude úplně standardní vybavení.
Porovnávám více méně netaktnuté systémy. Kupovat si o tři roky novější CPU s tím, že bez OC z něj nedostanu vyšší výkon, je trošku zvrácené. Ale neboj, to je asi tak jediná motivace, kvůli který bych si Core 2 koupil.
Prostě mě baví hudba, toť vše.
Tak zrovna u hudby a filmů bych si dovolil tvrdit, že jsou to dvě nejčastěji používané zátěžové aplikace na PC (z toho u hudby i komprese do MP3). Na třetí místo bych dal hry.
Myslím, že z mých stanovisek bylo zřejmé, že DC doporučuju jen na multimedia a intenzivní multitasking - viz http://www.svethardware.cz/art_doc-5...5005D52AB.html
Dělal jsem dva testy, v obou to vyšlo větší. U čtyřech threadů to bylo ještě větší.
Chápeš ale, že to je o tom umět používat PC? Bylo jasný, že RARování poběží asi hodinu. I kdybych měl DC, tak co se stane? Hrát hru bych stejně mohl sotva, protože RAR mi bude hrabat na disk jak divý (což je např. patrné z mého testu - viz onen graf 36 vs 26 vteřin). A i když už bych jí chtěl hrát, tak bez 2 GB RAM se stejnak nehnu. To samé udělá spousta dalších činností. Takže nakonec dospěju k tomu, že abych mohl mít RAR tak, aby běžel na max. i v intenzivním multitaskingu, potřebuju další disk a kopu RAMky. OK, když to mám, tak z toho asi nějaké benefity budou. Mrkni se ale, kolik obhájců DC si koupilo jen 1 GB - obzvlášť ti, kteří kupují levné DC typu X2 3600+. A pokud nepotřebuju intenzivní multitasking, v pohodě mi stačí single-core - webové stránky opravdu tolik výkonu nesežerou.
Dával jsem tu link na jednu sestavu - to je ukázkový příklad toho, jak je DC zkombinován s maličkou RAMkou. Vsadil bych se, že multitasking na Sempronu s 2 GB RAM bude pro kancelářského workera mnohem lepší než na této "obludě".
Kdo rozumný si koupil 1.8ku Celer ?
DC je momentálně blbost, protože megakvanta aplikací z něj nemají vůbec nic a zbytek často nese malý přínos. Za tu cenu je dle mě investice do DC dost neefektivní. Až zlevní (což evidentně lze, když Intel chce prodávat P4ky s podobnou velikostí jádra za mnohem nižší cenu), pak to bude OK. Ale dávat za CPU pět tisíc proto, aby mi přinesl podobný užitek jako CPU za dva a půl, se mi vážně nelíbí.