Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
Požadavky na komponenty závisí na tom, jak vysoko chci taktovat. A jelikož mojí prioritou je 8x 400 nebo 9x 333 bez zvýšení napětí, tak nevím, proč bych měl chtít desku s FSB 500+.
ok, ja som myslel, ze rozoberas dalej mnou spomenuty priklad vyslednej freq. 3.6ghz
DC je podle mě stále na *****, protože běžně používané aplikace na něj nejsou optimalizovány. A bez optimalizace je přínos nulový, resp. jen v intenzivním multitaskingu, což se netýká všech (např. před chvílí jsem měl spuštěné dva RARy běžící na pozadí a pořád jsem mohl v klidu dělat dál). K čemu je výkon, který nedokážu využít? Na *****.
tak, teraz je to uz OK - podla teba;
Ja by som tiez mohol napisat ze scanner je pre mna na ***, lebo ho nevyuzijem, a ze streamer je tiez *** a aj kopirka a aj neviem co vsetko co nepouzivam, pre mna nema zmysel kupovat - thread vyznam dual core vznikol preto, aby sa ukazalo ze DC nie je na ***, ale ze nejaky vyznam to predsa ma - dalej je uz na kazdom kto si co kupi

Správným směrem je dle mě zvyšování výkonu jednotlivých jader, nikoli bezhlavé přidávání dalších. Intel moc dobře ví, proč dává další jádra - ono totiž pomocích speciálně optimalizovaných testů může "dokázat", že to má nějaký přínos, a tak fakticky zakrýt, že pro běžně používané aplikace se žádný převratný nárůst výkonu nekoná.
tak preco nepouzit znova staru fintu - pridat nejake nove sse5 instrukcie, ukazat par benchmarkov ze to rychlejsie enkoduje a je to, rovnaky marketingovy vysledok - v praxi mi pride druhe jadro ako o dost uzitocnejsie ako este nejake nove instrukcie, aj ked to by zaviselo od toho, co by tie nove instrukcie umoznovali

Na všechno ostatní mi výkon stačí nebo vím, že nová sestava v pořizovací ceně kolem dvaceti tisíc mi dodá nárůst výkonu v řádu pár procent. Příklady:

Monkey's Audio: XP-M 80,7s / E6300 72,7s
LAME: XP-M 59s / E6300 58s
Kompilace: XP-M 165s / E6300 105s
RAR: XP-M 41s / E6300 26s
DOSbox: XP-M 32fps / E6300 43fps

To si mám jako koupit Core 2 Duo za 5,5 tisíce (XP-M mě stálo 3000), když v mnou nejčastěji používaném Monkey's Audio mi dodá jen 10 % výkonu navíc?
porovnavas netaktovany athlon a e6300? alebo 2.4ghz athlon a 3.2 conroe (hm, tusim allendale - 3.2 by si mal bez problemov stabilne dosiahnut)

Tiez si neviem predstavit, co na tom pocitaci robis, ked mas najpouzivanejsi program na pracu so zvukom - robis archivaciu nejakeho vysielania, alebo co?
To by som povedal ze nie je typicke pouzivanie, ale uzko specializovana oblast, ako napr. u niekoho rendering a pod. A ano, v tejto oblasti ti DC nemusi priniest nic, ale v inych specializ. oblastiach ano.

Tak z nedostatku nadhledu mě snad obviňovat nemůžeš.
ten nadhled si mal uz pred, alebo az po vyroku ze DC je na ***** ?

To, že spousta aplikací ho vůbec nevyužije nebo pak produkuje horší výstup (případ RARu, LAME MT a některých videokodeků), už zamlčí.
winrar by som nespominal - rozdiel je bud zanedbatelny, alebo dokonca lepsi (pozri foxov pokus s program files)

Včera jsem komprimoval dvěma instancemi WinRARu najednou (!) nějaké 4 GB dat. V klidu jsem u toho browsoval po netu, četl poštu, kompiloval jeden zdroják.
nikto nepopiera, ze si nemohol multitaskovat, ale ako dlho ti trvalo, kym skonci kompresiu posledny rar? Niekedy su skratka situacie, ked len cakas za pocitacom, a ze pri tom mozes este browsit ti moze byt len ako sprijemnenie cakania

Jinak tohle je krásný příklad, jak se dělá dual-core hype - http://www.autocont.cz/zbozi_product..._price&order=a

Zejména se dívejte na ono "Dual-Core. Do More." a na "2x 1.86 GHz". Přitom vám k tomu dají "dvoukanálovou paměť 512MB". Uživatelé teď budou moct spouštět hned dva Excely zároveň ! To je panečku výkon.
ale ved takyto hype sa robi stale s novym pentiom 2, 3, 4, sse, sse2 atd. u p4 to boli hlavne megaherce, pricom ak si porovnal 1.4 p3 celeron (s 256k cache) a 1.8 p4 celeron, tak bolo jasne ktory je vykonnejsi, ale podla mega frekvencneho hype to bola 1.8; ved preto muselo aj AMD zaviest rating

Skratka - ze DC je blbost, len preto ze je to pouzivane na marketingovy hype, by som netvrdil.