Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Wifi, ztráta paketů, padání, atd :-(

Standardní Wifi, ztráta paketů, padání, atd :-(

Opět nazdar , včera jsem si pořídil wifi pro domácí síť a hned jsem řešil pár problémů, o kterých jsem zde již psal...
    Protože nemám moc zkušeností s wifi (sice jsem toho poměrně dost nastudoval, než jsem se do toho pustil), tak žádam o pár rad, tipů a tak.
    Moje síť je teď taková:
    wifi spojení k netu->router 1(straight core wrt311)->utp->router2-wan(Micronet SP916GK)->domácí vzduch+2 panelákový stěny+knihovnička->wifi síťovka (Micronet SP906GK)->epox 8rda3+->winxp pro

Situace se má takto. Spojení funguje, ale je "nestabilní", podle utility k síťovce mám sílu signálu 70-100%, a kvalitu kolem 60%, rychlost od 18-48MB/s. Často se nemůžu připojit, respektive podle win je připojeno, ale nemůžu pingovat AP. Po pár připojení a odpojení se to rozjede a víceméně to jede (mam odezvu cca 2-5ms), za nějaký čas to ale vypadne, nejdřív se to zpomalí (1MB/s), pak se začnou ztrácet pakety (cca 75%), zvyšovat odezva asi na 70ms, až to nejde vůbec. Někdy se to třeba po minutě zase rozjede, někdy ne a musim se připojovat a odpojovat.
    Včera jsem měl problém s jakýmkoliv zabezpečením, jakmile jsem ho zapnul, už jsem se nepřipojil. Dal jsem router asi 2 metry od kompu a zkoušel znova, šel WEP, ale odezva přes 70ms (WPA vůbec). Tak jsem stáhnul firmware a updatnul. Teď už WEP (64bit) jde bez problémémů (WPA jsem zatim nezkoušel).
    Možná to mám blbě nastavený (nemyslím si to, ale jsem wifilama, tak je to možné). Teď používam tohle nastavení: http://smitka.zdarmahosting.cz/wifi/

Sorry za tak dlouhej text, ale chtěl jsem to co nejlíp popsat.
    Jestli by někdo pomohl odhalit chybu, byl bych mu vděčen.

Standardní Re: Wifi, ztráta paketů, padání, atd :-(

Zkus 2 veci:
    1) sniz trochu vykon (nejlepe na obou stranach), AP se muze rusit vlastnima odrazama. S tim souvisi i prendat ho jinam.
    2) nastav "BAND" na B only nebo tak neco, bude to asi stabilnejsi.

Nemusi to fungovat, byla to jen prvni myslenka.

Co kabel, nestalo by to za to? Ty 2 zdi v panelaku (pokud to neni jen pricka) muzou bejt problem.
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Kabel jsem pravě dal pryč, protože sem je měl jen tak natáhlý přes byt, a abych vrtal zdi, tak bych musel vystěhovat skoro všechen nábytek a ještě by to bylo šílený, protože to potřebuju do 2 pokojů a táta chce mít na notebooku net, v obejváku i v kuchyni...
    A chtěl bych se zeptat, jak snížím výkon, nějak žádnou takovou položku v administraci nevidim , nebo jsem slepej, nebo tomu nerozumim, nebo oboje

Member Avatar uživatele andux
    Vliv
    279

Ak si spravne pamatam, tak na tom Micronete sa neda regulovat vykon Nastav tam B only ak sa da a skus aj pevnu rychlost, ktora zodpoveda tvojmu pripojeniu do netu - napr. 2Mbit. Nepamatam co ten micronet vsetko ma - ja som sa ho nastastie davnejsie zbavil - nie je to moc vhodne AP
    Na utilitu by som sa moc nespoliehal - signal zmeraj radsej programom NetStumbler. Resp. skus ci ti prejdu aj vacsie pingy - ping xxx.xxx.xxx.xxx -l 1450 -n 20
    "Sometime it falls upon a generation to be great. You can be that great generation."
    Nelson Mandela, 2005

Citace Původně odeslal andux Zobrazit příspěvek
    Ak si spravne pamatam, tak na tom Micronete sa neda regulovat vykon Nastav tam B only ak sa da a skus aj pevnu rychlost, ktora zodpoveda tvojmu pripojeniu do netu - napr. 2Mbit. Nepamatam co ten micronet vsetko ma - ja som sa ho nastastie davnejsie zbavil - nie je to moc vhodne AP
    Na utilitu by som sa moc nespoliehal - signal zmeraj radsej programom NetStumbler. Resp. skus ci ti prejdu aj vacsie pingy - ping xxx.xxx.xxx.xxx -l 1450 -n 20
    Jen poopravim, rychlost nastav na dvojnasobek tvoji rychlosti do internetu.(Wifi ma zhruba polovicni realnou propustnost)
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Sakra, tak to sem si asi nepořídil zrovna nejlepší komponenty . No zatim jsem to řešil pokus-omyl. Mam to teď o dost stabilnější, hrál jsem si s tím celej výkend. Asi milionkrát jsem změnil polohu AP až jsem našel tu vhodnou. Zjistil jsem že to jede líp s nastavenym Short Preamble. Prošel jsem všech 13 kanálů a zdá se, že to jde nejlíp na 8. Nastavený to mam na G. Byl to sice neprofesionální postup ale jede to celkem dobře.
    Nešlo by třeba snížit výkon připojením nějakého odporu nebo kondenzátoru k anténě?

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    Nešlo by třeba snížit výkon připojením nějakého odporu nebo kondenzátoru k anténě?
    Tim ale snizis citlivost, navic pokud mi pamet slouzi, tak na Vf urovni to funguje trosku jinak, nez jako u odporu pred vetrackem
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

U měl byl základ úspěchu vypnout a zakázat automatickou konfiguraci wifi zařízení ve Woknech. Neměl jsem sice úplně stejné problémy, ale hodně podobný. Tak možná by i to stálo za zkoušku.
    1) ASUS P5Q Deluxe, C2Q 6600@2,56 GHz, 2x Corsair XMS2-2048 MB, ASUS EAH4850 512 MB DDR3 PCI-E, WD 250 GB, WD 500 GB, Samsung 80 GB, SB X-Fi Fatal1ty Xtreme Gamer, DVD-RW SH-223F, DVD-RW LG GH20LS15, Dell UltraSharp 2408W

2) DFI LanParty NF4 Ultra-D, AMD Opteron 144@2,25 GHz (250x9), 2x OCZ 512 MB TCCD PC3200, ASUS EAX1950Pro PCI-e 256 MB DDR3, Samsung SP1614C 160GB, Maxtor MaxLine III 300 GB, CD-RW Samsung 52x32x52, DVD-RW LG 4163B, , Creative 5.1 T5900, LCD FSC P19-2

No jeste muzes snizit vykon (ale i uroven prijimanyho signalu) vlozenim propojovaciho kabelu mezi AP a antenu, pak bys ji moch dat i treba na chodbu .... ale abys to tim zas nazabil
    Na odpor a kondenzator zapomen, to bys tomu dal ... i kdyz ono to pak nekdy (malokdy) funguje a clovek jen nechape

A co kdybych si udělal prodlužovák na anténku k síťovce a umístil bych jí tak, aby signál procházel jenom jednou zdí. Měl by ten kabel velkej vliv na citlivost (měl by asi 2m)? Pořád si nejsem jistej, zda mi ty problémy se signálem dělaj zdi, nebo odrazy.

EDIT: jo a zkoušel jsem ty velký pingy a bez problémů (respektive to jde stejně jako ty malý, takže když to zrovna běží tak je to ok, ale někdy se prostě spojení ztratí)
    Naposledy upravil Smitka; 11.09.2006 v 20:52.

Member Avatar uživatele andux
    Vliv
    279

Kabel antene ti stlmi vykon - podla specifikacie konkretneho kabla - vacsinou sa to pohybuje okolo 0,5dB/m.
    Budes to mat nejakym sposobom rusene, ked pomohlo Short Preamble.
    Ked ta odpoji - je to tym, ze mas nizky signal? Lebo mna ten Micronet niekedy vykopaval sam od seba, ked bol zapnuty MAC filtering - mno teda aj v inych situaciach .
    "Sometime it falls upon a generation to be great. You can be that great generation."
    Nelson Mandela, 2005

Tak zatim jsem na tom pořád stejně. Vůbec nevím, čim je to odpojování způsobeno, zdá se že signál dost kolísá. Teď ho mam většinou na 80%, ale občas se stahne tak na 40% a síťovka začne měnit kanály (?), pak se zase zastaví na 8 a je to ok.
    Příští tejden si půjčim 5dB antény a uvidim co to udělá.

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    Tak zatim jsem na tom pořád stejně. Vůbec nevím, čim je to odpojování způsobeno, zdá se že signál dost kolísá. Teď ho mam většinou na 80%, ale občas se stahne tak na 40% a síťovka začne měnit kanály (?), pak se zase zastaví na 8 a je to ok.
    Příští tejden si půjčim 5dB antény a uvidim co to udělá.
    Tak já měl dost podobnej problém. Signál 80 %, najednou 60-40-10-0 a pak se signál pořád objevoval a ztrácel, síťovka lítala z kanálu na kanál. Třeba po hodině se to zase uklidnilo a šlo to. A jak jsem psal výše, vypnul jsem Automatickou konfiguraci WiFi sítě a od té doby je pokoj.
    1) ASUS P5Q Deluxe, C2Q 6600@2,56 GHz, 2x Corsair XMS2-2048 MB, ASUS EAH4850 512 MB DDR3 PCI-E, WD 250 GB, WD 500 GB, Samsung 80 GB, SB X-Fi Fatal1ty Xtreme Gamer, DVD-RW SH-223F, DVD-RW LG GH20LS15, Dell UltraSharp 2408W

2) DFI LanParty NF4 Ultra-D, AMD Opteron 144@2,25 GHz (250x9), 2x OCZ 512 MB TCCD PC3200, ASUS EAX1950Pro PCI-e 256 MB DDR3, Samsung SP1614C 160GB, Maxtor MaxLine III 300 GB, CD-RW Samsung 52x32x52, DVD-RW LG 4163B, , Creative 5.1 T5900, LCD FSC P19-2

Vypnout automatickou konfiguraci jsem zkoušel, ale nevim jestli to šlo, protože ta utilita od realteku, kdyz byla v tom nastavovatelnym módu, mi žrala přes 60% času procesoru , takže byl počítač nepoužitelnej. Zkusim si někde najít jinou verzi...
    Ale díky. Snad to už konečně poběží...

pouzil jsi ten netstumbler pro mereni signalu pri tech "vypadcich" ?
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Tak jsem o víkendu zase experimentoval. Našel jsem starší verzi tý utility (RtWLan 402.0.5.1001, místo 1003), která mi už nezatěžuje procesor. Když mám vypnutý automatický konfigurování wifi, tak mi pořád frekvence skáčou a blbne to dál.
    Z netsumbleru mám signál takovej:
    Jsou tam vidět nejaký hluchý místa, jsou ale malý tak nevim jestli to má vliv, signál je stejnej i během výpadku, někdy se objeví i na grafu delší "nic", ale když jsem to chtěl zaznamenat, tak jako napotvoru to šlo dobře...
    Zkoušel jsem i jinej PC, abych vyloučil vliv systému, a je to stejný... (ale je má stejnej typ síťovky).
    Někdy v tejdnu zakusim větší anténu.

Edit: jo a pro testování jsem vypnul zabezpečení a dělá problémy i tak

Tak teď jsem si přines 5dB anténku a vypadá že to jede, už asi 10minut pinguju a zatim se ztratil 1 paket. Nechci jásta předčasně, uvidim tak za den, jestli budou nějaký problémy...

Nech to pingat treba celej den, kdyz budes do 5%, tak to bude v pohode, vic uz je na prd. Idealne do 1%, uplna 0 nebude nikdy .

Ten signál je mizernej, není divu, že ti to nechodí. Podle zkušenosti je použitelnej signál -75dBm a lepší.

Natahat pořádnou kabeláž by byl den práce, s tímhle se budeš srát pořád , ale kdo chce kam .
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Citace Původně odeslal KUBA Zobrazit příspěvek
    Ten signál je mizernej, není divu, že ti to nechodí. Podle zkušenosti je použitelnej signál -75dBm a lepší.
    Zalezi na citlivosti karty, treba mame clena, kterej jel s Linksysem na -86 dBm, ted jsem u prehodil antenu a lip jsem ji zamerili, a pri -81 dBm az -82 dBm mu to jede 2MBity. Jede proti Asusu WL500b.
    ITF FreeNet Liberec

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Wifi 3com - padani spojeni
    Založil Wohmatak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 12.01.2006, 16:14
  2. Wifi muze signal z wifi odpalit,poskodti jine zarizeni?
    Založil Dragoun v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 18:20
  3. Wifi -dotaz laika
    Založil Vladimír Mahr v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 14:52
  4. Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 16.08.2004, 14:59

Pravidla přispívání