Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Jednoduchy program na posun tituliek

Standardní Jednoduchy program na posun tituliek

Nazdar, neviete o nejakej jednoduchej utilite na upravu tituliek k divx/xvid? Moj skvely rekorder (Samsung DVD-HR737) ich zobrazuje o nieco skor a teda aj miznu skor a pocas rychlych dialogov v spanielcine je to "super". To som ale zistil az ked som na HDD nahadzal cca 60 GB dat. Vyrobca ma ignoruje tak ich chcem precasovat na PC a hodit naspat upravene.

Obycajne chodim po podobne tooly na dvd.box.sk ale tam je toho strasne vela a urcite niekto mate zabehany nejaky jednoduchy nastroj.

Standardní Re: Jednoduchy program na posun tituliek

subtitle tool
    aqtool20
    Tak to mi rve koule!
    *Acer Aspire Timeline 3810TZG + Creative I-Trigue 3400 ; cca 6hod.
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Dakujem pekne, vecer vyskusam. A doplnam linky keby niekto potreboval pre prve dva programy:
    subtitle tool http://www.tomzavodny.cz/program/subtool/index_cz.php
    aqtool20 http://www.volny.cz/aberka/files/

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Skvely a jednoduchy je TimeAdjuster, je free a dokonca aj ma slovencinu, takze robi sa s nim lahko:
    http://www.ireksoftware.com/ta/
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Vyzkousel jsem vsechny, co jsou zde uvadeny, krom posledniho, ale stale se mi osobne nejlepe pracuje se starym dobrym ceskym SubtitleEditorem. Hlavne ma super funkci posunu komplet titulku o nejaky offset a ne jen aktualniho zaznamu, jak to je ve vetsine(resp. jsem stejnou fci nikde jinde neobjevil, ale proletel jsem je zbezne). Bohuzel nikde nemuzu najit najaky link. Kdyby ho nekdo chtel > SZ. Je to freeware pokud se pamatuju.

Citace Původně odeslal jedik Zobrazit příspěvek
    Vyzkousel jsem vsechny, co jsou zde uvadeny, krom posledniho, ale stale se mi osobne nejlepe pracuje se starym dobrym ceskym SubtitleEditorem. Hlavne ma super funkci posunu komplet titulku o nejaky offset a ne jen aktualniho zaznamu, jak to je ve vetsine(resp. jsem stejnou fci nikde jinde neobjevil, ale proletel jsem je zbezne). Bohuzel nikde nemuzu najit najaky link. Kdyby ho nekdo chtel > SZ. Je to freeware pokud se pamatuju.
    dik obom za dalsie tipy je subtitleditor tento?
    http://www.csaf.cz/video/spagna_1936...ditor0.1.0.29/

nestihnem dnes vyskusat, kurnik uz mam 5 nastrojov na testovanie
    momentalne potrebujem hlavne jednu funkcnost, zadat povedzme posun o -1,6 sekundy
    skusal som tusim v subtitle workshop-e a tam som musel oznacit vsetko cez ctrl+a a potom klikat po 100 ms nejaku trojkombinaciu ctrl+shit+nieco... dalo sa ale predstavujem si to aj jednoduchsie, pozriem na tie tooly blizsie

Citace Původně odeslal ace Zobrazit příspěvek
    dik obom za dalsie tipy je subtitleditor tento?
    http://www.csaf.cz/video/spagna_1936...ditor0.1.0.29/

nestihnem dnes vyskusat, kurnik uz mam 5 nastrojov na testovanie
    momentalne potrebujem hlavne jednu funkcnost, zadat povedzme posun o -1,6 sekundy
    skusal som tusim v subtitle workshop-e a tam som musel oznacit vsetko cez ctrl+a a potom klikat po 100 ms nejaku trojkombinaciu ctrl+shit+nieco... dalo sa ale predstavujem si to aj jednoduchsie, pozriem na tie tooly blizsie
    Jo to je presne on! A prave to co chces v nem jde uplne lehoulince. Kliknes na frazi, od ktere to chces posunout a pak zmenis patricne hodnotu v Adjust time>Change start a kliknes na Change start a voila, vse dal od te fraze se rovnez posune.

Citace Původně odeslal jedik Zobrazit příspěvek
    Jo to je presne on! A prave to co chces v nem jde uplne lehoulince. Kliknes na frazi, od ktere to chces posunout a pak zmenis patricne hodnotu v Adjust time>Change start a kliknes na Change start a voila, vse dal od te fraze se rovnez posune.
    super, zacnem tymto, este keby vedel spracovat viac suborov davkovo... ale to uz prehanam

Neviem co riesite. 95% ludi aj tak pouziva vobsub a vobsub ma na to perfektny tool netreba nikde hladat...

...asi patrim k tym 5% co vobsub nepouziva
    na filmy na pc pouzivam bsplayer (nejaky stary) a ten ma svoje titulky ale inak filmy pozeram aj tak cez prehravac/rekorder na tv

kazdopadne konecne som sa dostal k tym utilitkam
    - subtitletool - ok, na tento ucel mi najviac vyhovuje
    - subtitleeditor - vseobecne blbol, nestaracal som dalej cas
    - timeadjuster - nasiel som na prvy pohlad iba posun o cele sekundy, co je prilis velky skok
    - subtitle workshop - ma posun po 100 ms, co je ok ale je to komplikovanejsie ako subtitletool
    - vobsub - na prvy pohlad som tam posuvanie casu titulkov nenasiel a tiez som dalej nestracal cas

dakujem za vsetky tipy

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.01.2006, 20:16
  2. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 23:52

Pravidla přispívání