Protože zatím nemají čipset, který by jim umožňoval 2+1 grafiky.
Na 486ce s pár SIMD procesory mi nic revolučního nepřijde.
To rozhodně nebude, když registry je úplně něco jiného než cache. Mimochodem, právě ses prokecnul, že jsi nikdy v assembleru neprogramoval. To je pak složité ti něco vysvětlovat, když ti chybí základní znalosti.
Kdyby byly XDR tak super-rychlé a úžasné, už by je dávno použili na grafických kartách.
No a? Itanium 2 má 24 MB cache a 1.7 miliardy transistorů. Velikost cache je čistě záležitostí výrobních nákladů a požadavků pro jakž tak plynulý výkon. Nemyslíš, že to je spíš důkazem zaostalosti, když nějaká SIMD jednotka potřebuje 256 kB cache? Logicky by měla využívat jen malou cache a vše ostatní si tahat ze sdílené cache, aby nebyl problém s koherencí.
Transmeta má x86 -> VLIW dekodér. To je kapánek něco jiného.
Dual-core může být vcelku snadno pomalejší než single-core. Stačí něco vědět o operačních systémech a je ti to jasné.
1) To je ta stránka, kde udělali podraz na AMD, protože si u nich nechtělo objednat reklamu? P4 throttlující při 35 stupních mám ještě v živé paměti.
2) Ten test jsem viděl a až na pár specifických případů se žádný nárůst výkonu nekonal.
Ty tady fanaticky obhajuješ 486ku se SIMD procesory, protože sis někde přečetl jakési číslíčko špičkového výkonu a seš z toho na větvi.
Klidně. Už před rokem a půl mi spousta lidí nevěřila, že dual-core to bude mít na desktopu hodně těžké. Teď se ukazuje pravda.
To mi připadá, jako kdyby ses mě snažil přesvědčit, že fyzikální zákony nefungují. Úplně stejná věc - určitá pravidla o posloupnosti instrukcí platí u každého procesoru. A že je in-order čip z dnešního pohledu krutě zastaralý, je realita (viz srovnání Pentium II vs. Pentium).
Zřejmě tolik, že ani Itanium 2, které se už teď prosadilo v supercomputingu, nedokáže zcela využít svůj potenciál naplno.