Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
Ano, presne tak, chteji. A pokud vim, chteji to uz sakra dlouho a porad kde nic tu nic. Proc asi, hm?
Protože zatím nemají čipset, který by jim umožňoval 2+1 grafiky.

Ano Eagle, totalne revolucni.
Na 486ce s pár SIMD procesory mi nic revolučního nepřijde.

Nechci se s tebou hadat, nevim jakou velikost maji registry GPUcek, ale 256kB na jednotku to asi nebude, ze?
To rozhodně nebude, když registry je úplně něco jiného než cache. Mimochodem, právě ses prokecnul, že jsi nikdy v assembleru neprogramoval. To je pak složité ti něco vysvětlovat, když ti chybí základní znalosti.

je to super rychla XDR.
Kdyby byly XDR tak super-rychlé a úžasné, už by je dávno použili na grafických kartách.

Tady jde o to, ze kazda SPE ma 256kB SRAM primo u sebe
No a? Itanium 2 má 24 MB cache a 1.7 miliardy transistorů. Velikost cache je čistě záležitostí výrobních nákladů a požadavků pro jakž tak plynulý výkon. Nemyslíš, že to je spíš důkazem zaostalosti, když nějaká SIMD jednotka potřebuje 256 kB cache? Logicky by měla využívat jen malou cache a vše ostatní si tahat ze sdílené cache, aby nebyl problém s koherencí.

vysledny kod ktery na tom pobezi stejne jako to ma transmeta pokud se nepletu.
Transmeta má x86 -> VLIW dekodér. To je kapánek něco jiného.

Tak to delas neco blbe, eagle, dual core by skutecne nemelo byt pomalejsi nez single core.
Dual-core může být vcelku snadno pomalejší než single-core. Stačí něco vědět o operačních systémech a je ti to jasné.

Navic se koukni na tomshardware, tak testovali 2-core 2 duo (4 jadra) a skoro ve vsem je rychlejsi nez pbyc core 2 duo.
1) To je ta stránka, kde udělali podraz na AMD, protože si u nich nechtělo objednat reklamu? P4 throttlující při 35 stupních mám ještě v živé paměti.
2) Ten test jsem viděl a až na pár specifických případů se žádný nárůst výkonu nekonal.

Pokud sis vsiml meho minuleho prispevku, ja se tu ted bavim o superpocitacich a ne o beznem pouziti.
Ty tady fanaticky obhajuješ 486ku se SIMD procesory, protože sis někde přečetl jakési číslíčko špičkového výkonu a seš z toho na větvi.

Nechame se prekvapit, co rikas?
Klidně. Už před rokem a půl mi spousta lidí nevěřila, že dual-core to bude mít na desktopu hodně těžké. Teď se ukazuje pravda.

zkus byt nekdy trochu vice otevrenejsi.
To mi připadá, jako kdyby ses mě snažil přesvědčit, že fyzikální zákony nefungují. Úplně stejná věc - určitá pravidla o posloupnosti instrukcí platí u každého procesoru. A že je in-order čip z dnešního pohledu krutě zastaralý, je realita (viz srovnání Pentium II vs. Pentium).

Nejak nechapu, co to ma delat s tematem, ale budiz.
Zřejmě tolik, že ani Itanium 2, které se už teď prosadilo v supercomputingu, nedokáže zcela využít svůj potenciál naplno.