Tak sa nam to zvrhlo myslim celkom spravne na disky. Zaraza ma ale fakt, ze ak to chce mat ten clovek v obyvacke (spalni, ci kde) a vyzaduje ticho, tak tam podla mna uplne zbytocne pcha tie disky. Urcite to nebudu disky zatazovane velkym tokom, nabodaj dakymi read/write prikazmi naraz. Proste budu na nich TONY filmov, ripov z TV a podobne veci. Pre maximalnu tichost by som rozhodne zvolil case, pekny maly a spratny. Predsa len, mozno sa to bude raz za xRokov prenasat, tak nieco mensie nie je nikdy na skodu. Vyriesit poriadne chladenie, respektive najma jeho regulaciu. Ved je snad samozrejme ze pri hrani hier, ci pozerani filmov mi MIERNY hluk nevadi. Pri pocuvani hudby atd, by samozrejme proc mal vyrezne mensiu spotrebu a tym aj potrebu chladenia (to iste vga atd).
Tak ja by som navrhol vseobecne.

1.Pouzit iba 2x rychly disk napr raptor v raide bez zalohovania. (nakolko neviem ci je Raptor tichy aj pri necinnosti, teda ake hlucne su loziska tak aj iny ).
2.Rozhodne riesit externy storage v inom PC. Tam si napchat diskov kolko len chces a PC postavit s dorazom na max. spolahlivost niekam kde bude ticho a nebude sa nan sahat. Pridat WIFI a pristupovat k datam takto. Myslim ze sa to rozhodne zide, extremnu rychlost pristupu k datam predsa nevyzadoval. Bude to predsa entertaiment center ak spravne chapem naviac do buducna urcite fayn vec.
3. chces ten stroj velmi taktovat ? Pri vybere chladenia by to VEELMI pomohlo.

P.S Prijemnu zabavu pri reakciach . Pripada mi to tak, ako keby majitel chcel uzasne rychle a krasne ferari, co bude jazdit na vodik a mat velkost skolskeho autobusu. Niekde proste kompromis spravit musis.