Hrochoslon: netajnůstkaříme, jen jsem to potřeboval připomenout, během cesty z práce se mi takovýhle věci obvykle vykouří z hlavy
jop, takže... akcelerace h.264 by měla být funkční vyjma driverů Catalyst 6.4, 6.5 a 6.6, kde byla podporována způsobem nekompatibilním s CyberLink dekodérem. Od Cat. 6.7 by mělo být vše opět OK, dost lidí nezávisle potvrdilo, že v PowerDVD7 to jede.
Jak to funguje nebo nefunguje v kombinaci WMP10 + CL h.264 dekodér, to bohužel nevím, ale obecný postup je následující:ATi připravili efektivnější metodu akcelerace h.264, která má mít nižší nároky na systém a použili ji místo medoty původní. Cyberlink bohužel na poslední chvíli odřekl vydání aktualizované verze dekodéru, která by byla s novou metodou kompatibilní. Podle vyjádření ATi je v současné době hledána a implementována cesta, která by umožnila použití nové efektivní metody dekomprese h.264 i se současnou verzí CyberLink h.264 dekodéru. Tento update bude součástí některé verze letních Catalystů.
Pokud před vydáním této verze Catalystů potřebujete HW akceleraci tohoto formátu, použijte Catalyst 6.3 (případně jakoukoli verzi od 5.13-6.3)
UPDATE: Od Catalyst 6.7 v PowerDVD7 hardwarová akcelerace h.264 funguje.
K WMP10 je nutné mít nainstalovanou záplatu umožňující DXVA akceleraci, pro jejíž instalaci je třeba mít nainstalovaný Digital Rights Managemnet patch. Pak je třeba WMP nastavit následovně (tools->options):
A pak by to mělo běhat i ve WMP10. S WMP11 by to mělo být jednodušší o instalaci těch dvou patchů. Mělo by to běhat.
Ještě mě napadá jedna věc - zkontroluj si, jestli se při přehrávání opravdu používá ten dekodér od CyberLinku a ne něco jinýho, co jsi už měl v systému. Pokud bys narazil na problém v tomhle směru, můžeš to vyřešit přes graphedit (pokud by sis s ním nevěděl rady, můžu ti poslat AVIVO reviewers guide, kde je na to návod).
To je asi tak všechno, co mě napadá...