Ja bych jen trosku zmirnil vasne kritiky firmy Genius.
Podle meho nazoru tahle firma nabizi tradicne celkem solidni zbozi v low-end segmentu. V segmentu, kde konkretne u mysi je rozhodujici zejmena cena a uzivatele zajima tak maximalne , jestli je mys opticka, laserova, kolik ma cudliku a jeslti ma kolecko. A zdali je dratova/bezdratova a na USB nebo PS/2. V teto kategorii, pri rozumnem ocekavani, co lze za pomerne male penize ziskat, podle me neni s firmou Genius nejaky hrozny problem. Ja osobne uz nejaky ten patek pouzivam mj. i levnou mys Genius NetScroll+ a na bezne kancelarske pouzivani si na ni opravdu nemuzu stezovat.
V tomto pripade je to ovsem na muj vkus ponekud divne zvolena marketingova/vyrobni strategie. Firma Genius se snazi proniknout do drazsiho trzniho segmentu, kde vetsinou kraluji produkty firem Logitech a Microsoft. Na tom by nebylo nic spatneho, nikdo nerika, ze MS a Logitech musi mit dozivotne vysadni privilegium prodavat drazsi mysky... Zarazejici je jen fakt, ze firma Genius zrejme opet vyrovnava pouze cenu, nikoli ostatni faktory. Faktory, ktere jsou v tomto segmentu jiz pomerne podstatne, protoze zakaznikum ochotnym utratit za mys dva a pul tacu rozhodne nejde jen o pocet cudliku a snimac/rozhrani...
Pokud by byla cena vyrazne nizsi nez konkurence a byl dostupny dostatecne kvalitni SW, tak verim, ze by sporivejsi zakaznici zacali klidne tento produkt postupem casu kupovat a postupne by se treba ukazalo, ze ta mys neni vubec tak spatna... Ovsem s cenou 2500 k tomu myslim fakt nedojde a Genius se bude muset dal drzet levnych mysek jako hlavniho zdroje prijmu...